Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πεδίο μάχης η Πάτρα

Μετά την δολοφονία 30χρονου Έλληνα από τρεις Αφγανούς μετανάστες

Ξεχείλισε η οργή των κατοίκων στην Πάτρα, μετά την δολοφονία 30χρονου Έλληνα από τρεις Αφγανούς μετανάστες, το περασμένο Σάββατο.

Ως αποτέλεσμα, οι κάτοικοι της περιοχής στο καινούργιο λιμάνι της Πάτρας, που είναι μία από τις πιο υποβαθμισμένες, ξεσηκώθηκαν, βάλλοντας κατά των λαθρομεταναστών που έχουν καταλύσει στο παλιό κτίριο της Πειραϊκής - Πατραϊκής.

Οι τοπικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, καταλήγουν ωστόσο να σηκώνουν τα χέρια ψηλά, μπροστά στη γενικότερη αδιαφορία της Πολιτείας να χειριστεί το ζήτημα της αθρόας λαθρομετανάστευσης. Ήταν ζήτημα χρόνου, καθώς λένε, να επέλθει η «ανάφλεξη»...

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, κάτοικοι νοτίων περιοχών της πόλης απέκλεισαν το δρόμο στο ύψος του νέου λιμανιού, διαμαρτυρόμενοι για την άγρια δολοφονία του 30χρονου Αθ. Λαζανά σε συμπλοκή με λαθρομετανάστες για το μεταναστευτικό πρόβλημα, που ταλανίζει χρόνια την πόλη.

Ο 30χρονος είχε βρεθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του στις Ιτιές Πατρών, βαριά τραυματισμένος με τουλάχιστον έξι χτυπήματα από μαχαίρι στο θώρακα και τα πλευρά και διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Η κατάσταση κάποια στιγμή ξέφυγε, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολύ σοβαρά επεισόδια. Μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας, φτάνοντας στην Πάτρα και από άλλες πόλεις της χώρας, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, ενώ επιχείρησαν να κάνουν έφοδο με μπουλντόζα στην Πειραϊκή - Πατραϊκή.

Έγινε εκτεταμένη χρύση δακρυγόνων και η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Υπήρξαν τραυματίες, ενώ έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλληψθεί πέντε Έλληνες, ενώ έχουν γίνει περίπου 20 προσαγωγές Ελλήνων και αλλοδαπών και μία κλούβα των ΜΑΤ παραδόθηκε στις φλόγες.

Νέος γύρος έντασης σημειώθηκε και αργά το βράδυ της Τρίτης, με τους Χρυσαυγίτες να εφορμούν και τα ΜΑΤ να κάνουν έφοδο έξω απο το κτίριο και να τους απωθούν στη λιμενική ζώνη με εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, συγκάλεσε σύσκεψη στο Δημαρχείο, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, ο Λιμενάρχης Πατρών και η Πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν μέτρα.

Μέχρι τότε, θα ζητηθεί να ενισχυθεί η αστυνόμευση της περιοχής, ώστε να νιώσουν οι κάτοικοι ασφαλείς και να αποφευχθούν νέα επεισόδια.

---
Πηγή: protothema

3 σχόλια:

  1. alileggyh stous aderfous mas afganous!ekso oi ellhnes apo to kratos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Όσο η πολιτεία αδιαφορεί για το ζήτημα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης (αν και τώρα είναι αργά για να εφαρμοστούν ανώδυνες λύσεις), τόσο η αντίδραση του κόσμου θα γιγαντώνεται. Είναι νόμος της φύσης, κάπου λειτουργεί το ένστικτο της αυτοπροστασίας. Δεν πρέπει όμως να φτάσουμε στα λαϊκά δικαστήρια γιατί κοντά στο ξερό θα καεί και το χλωρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ <> ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΑΣ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News