Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Καινοτόμες δράσεις και κατασκευές από τους μαθητές του Γυμνασίου Πολυκάρπης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δείτε φωτογραφίες

Παρουσίαση των καινοτόμων δράσεων καθώς και των κατασκευών των μαθητών στο μάθημα της τεχνολογίας και των καλλιτεχνημάτων στο μάθημα των καλλιτεχνικών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 15 Μαΐου στο Γυμνάσιο Πολυκάρπης. 

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποίησαν οι μαθητές της Β Τάξης του σχολείου με τίτλο: «Μνημεία μόνα ψάχνει» καθώς και οι κατασκευές των μαθητών της Α και Β τάξης στο μάθημα της τεχνολογίας.

Οι μαθητές μέσα από τις δραστηριότητες του περιβαλλοντικού προγράμματος είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν και να γνωρίσουν μια άλλου είδους εκπαίδευση καινοτόμα και μη τυπική, δεδομένου ότι οι ίδιοι οι μαθητές ήταν αυτοί που καθόριζαν τις θεματικές ενότητες που θα διερευνούσαν. 

Κατά την πραγματοποίηση του προγράμματος οι μαθητές λειτουργούσαν...

...ως μικροί ερευνητές, ως μικροί καλλιτέχνες δημιουργώντας ψηφιδωτά , μικροί γεωγράφοι, μικροί ιστορικοί, ως μικροί ηθοποιοί συμμετέχοντας σε θεατρικό δρώμενο, μικροί τεχνίτες.

Πραγματοποιώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα που συντόνιζε η Διευθύντρια του σχολείου Βάσω Βυρώζη σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου Χριστίνα Διαμαντοπούλου και Βασίλη Παπαδόπουλο, οι μαθητές επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, το μουσείο της Πέλλας και πραγματοποίησαν την πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή τους τον Απρίλιο στο Ναύπλιο. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές μέσα σ’ ένα ευχάριστο κλίμα δημιουργικής έκφρασης αποτύπωναν αβίαστα τις ιδέες τους και τα συναισθήματα τους.

Αξίζει να αναφερθούν κάποια από τα συναισθήματα που βίωσαν οι μαθητές υλοποιώντας το πρόγραμμα όπως οι ίδιοι τα κατέγραψαν:

 Ενθουσιάστηκα γιατί δουλέψαμε ομαδικά και συνεργατικά

 Το καλύτερο ήταν ότι κάναμε διάφορες δράσεις και επισκεφθήκαμε κάποια από τα μνημεία που μελετούσαμε

 Είδαμε όλα αυτά που κάναμε τόσο καιρό στα χαρτιά πως ήταν στην πραγματικότητα

 Ευαισθητοποιηθήκαμε και είδαμε με άλλη ματιά το περιβάλλον

 Νιώσαμε μεγάλη χαρά και συγκίνηση διότι μέσα από το πρόγραμμα «Μνημεία μόνα ψάχνει» μάθαμε πολλά για την πολύτιμη ιστορία του τόπου μας και τον πολιτισμό μας.

Τέλος η παρουσίαση των κατασκευών των μαθητών έγινε μέσα σ’ ένα ευχάριστο κλίμα όπου παρουσιάστηκαν οι κατασκευαστές και οι κατασκευές που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας τεχνολογίας Διαμαντοπούλου Χριστίνας.

Δείτε φωτογραφίες:











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News