Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση του Δήμου Αλμωπίας για το "έγκλημα" στα Λουτρά Πόζαρ

Ο Δήμος Αλμωπίας καταδικάζει το δηλητηριασμό ζώων

Με αφορμή το δημοσίευμα του Aridaia News σχετικά με δηλητηριασμό ζώων στα Λουτρά Πόζαρ, ο Δήμος Αλμωπίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Δήμος Αλμωπίας εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό δηλητηριασμού αδέσποτων σκύλων στα Λουτρά Αλμωπίας όπως και παρόμοιων φαινομένων που λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς στην περιοχή μας με δράστες ανεγκέφαλους και ασυνείδητους ¨υπανθρώπους¨, καλεί όλους τους πολίτες του Δήμου μας σε επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση ούτως ώστε να συμβάλλουν στην εξάλειψηκάθε είδους τέτοιων φαινομένων τα οποία αποτελούν ντροπή για τον πολιτισμό μας και δυσφήμιση για την περιοχή μας.

Παράλληλα ο Δήμος Αλμωπίας θέλει να επιστήσει την προσοχή όλων των πολιτών, καθώς...


...η εξόντωση των ζώων με κάθε είδους επικίνδυνα δηλητήρια εκτός του ότι αποτελεί από μόνη της μια αισχρή και απεχθή πράξη,εγκυμονεί ταυτόχρονα κινδύνους για την υγεία των κατοίκων των περιοχών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που παίζουν σε παιδικές χαρές και άλλους χώρους.

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας υπ’όψη την οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αλμωπίας, με όσα μέσα διαθέτει και στο μέτρο του εφικτού, στηρίζει και επικροτεί το έργο του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμωπίας «Η Ελπίδα» που, με την εθελοντική του δράση, βοηθάει στην αναβάθμισητης ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αλμωπίας και στην προστασία και την περίθαλψη των αξιαγάπητων τετράποδων. Επίσης, σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές έχει κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ούτως ώστε να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες αυτών των αποτρόπαιων εγκλημάτων.

Επιπροσθέτως αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του ζώου οφείλει:

Να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του.

Να μεριμνά για την ευζωία του.

Να εφοδιάζεται με βιβλιάριο υγείας , το οποίο υποχρεούται να φέρει μαζί του.

Να μην το εγκαταλείπει. Το μεγαλύτερο ποσοστό αδέσποτων ζώων αποτελείται από ζώα που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Να μεριμνά για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματά του.

Να εκτελεί τον περίπατο του ζώου με συνοδό και έχοντάς το δεμένο.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3170/2003, η παραβίαση των παραπάνω υποχρεώσεων επιφέρει σημαντικά διοικητικά πρόστιμα, αλλά και ποινικές κυρώσεις.

11 σχόλια:

  1. οπως καταλάβατε το να έχεις κατοικίδιο σημαίνει ότι έχεις χαρτιά για το ζώο σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. egw exw kai katoikidio,exw kai ta xartia tou....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τι θα γίνει με το απέραντο ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ που κατάντησε η Αλμωπία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΝ ΑΤΥΧΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προφανώς οι και καλά φιλόζωοι δεν θέλουν στα σπίτια τους το πρόβλημα, αλλά στους άλλους να κάνουν κριτική και επιθέσεις.Ασχοληθείτε με τις οικογένειες σας,με τα παιδιά σας,με το νοικοκυριό σας κι αφήστε τα κατοικίδια κατά μέρος.Προηγούντε οι άνθρωποι.Καλοί ή κακοί αυτοί προηγούντε.Μετά τα ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kamia fore ta katoikisia omws exoun perissotero mialo apo emas

      Διαγραφή
    2. Προηγείται όποιος έχει ανάγκη, είτε άνθρωπος είναι αυτός είτε ζώο!

      Διαγραφή
  6. Οι φιλόζωοι να πάρουν τα σκυλιά στα σπίτια τους................. Όσοι φωνάζουν για τα σκουπίδια να βγουν να τα μαζέψουν μόνοι τους. Όσοι διαμαρτύρονται για φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, να ανάβουνε στα σπίτια τους κεριά. Όσοι φωνάζουνε γιατί ο διαιτητής έκαψε την ομαδάρα τους να γίνουνε οι ίδιοι τους διαιτητές. Όσοι διαμαρτύρονται για τις χαμηλές συντάξεις να πάνε να δούνε τις συντάξεις στο Μπαγκλαντές. Όσοι πηγαίνουνε το Δήμο στα δικαστήρια για να πάρουν τα λεφτά που τους χρωστάει να πληρώσουν πρώτα τα χρήματα που χρωστάνε αυτοί στις τράπεζες.

    Η αλήθεια ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται, αλλά μ΄αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο δήμος Αλμωπίας ακόμα στον 3170/2003 είναι;; Ότι βγήκε νέος νόμος το ξέρει; Μάλλον όχι. Έτσι δείχνει πόσο ασχολείται με το θέμα και πόσο τον ενδιαφέρει. 4039/12 κύριοι. Ενημερωθείτε και λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά κάνατε και υπενθυμίζετε τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητων. Ομως καλό είναι να αναφερθειτε και στην νέα νομοθεσια για τις δηλητηριάσεις και τις αυστηρότατες ποινές. Αυτό θα άρμοζε σε μία ανακοίνωση που καταδικάζετε τις φόλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News