Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ο Δήμος Έδεσσας λέει «ΌΧΙ» στη μεταφορά του Κέντρου Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών στην Κρύα Βρύση

Απόσπασμα από την απόφαση του Δ.Σ. Έδεσσας 126/2012

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας (27/4/2012).

Η ενδεχόμενη μεταφορά του Κέντρου των πρακτικών εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών (Κ.Ε.Ε.Υ.Ο.) στην Κρύα Βρύση είναι αδικαιολόγητη ενέργεια, καθώς πρακτικοί και λειτουργικοί λόγοι συναινούν στην παραμονή του Κέντρου στη σημερινή του θέση.

Η μεταφορά του Κέντρου στην Κρύα Βρύση δεν εξυπηρετεί τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του νομού, καθώς δεν βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του νομού, πολύ περισσότερο βρίσκεται μακριά από τις υπηρεσίες ΥΜΕ και τα υφιστάμενα εξεταστικά κέντρα Έδεσσας, Αλμωπίας και Γιαννιτσών.

Με βάση τα παραπάνω οι υποψήφιοι οδηγοί θα υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση, καθώς θα είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν πολλά χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους, στην Κρύα Βρύση για να εξεταστούν ή να επανεξεταστούν.

Εκτός αυτών υπάρχουν εισηγήσεις ειδικών και επαγγελματιών του κλάδου...

...που καταδεικνύουν προβλήματα λειτουργικότητας και ασφάλειας της ίδιας της υποδομής του κέντρου της Κρύας Βρύσης. Συγκεκριμένα, υπάρχουν σαφώς διατυπωμένες απόψεις περί της ανεπάρκειας του Κέντρου και της έλλειψης μέτρων ασφαλείας, που καθιστούν ανεπαρκή την συγκεκριμένη υποδομή.

Από τα παραπάνω φαίνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η μεταφορά του Κέντρου εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών θα οδηγήσει τους πολίτες σε μεγάλη ταλαιπωρία και ταυτόχρονα θα υποβαθμίσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και ασφάλειας. Για όλους αυτούς τους λόγους δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη μεταφορά του Κέντρου στην Κρύα Βρύση.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση κατά την οποία ο λόγος δόθηκε διαδοχικά στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Ενόψει των ανωτέρω ο Πρόεδρος καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του τα παραπάνω καθώς και τις διατάξεις των άρθρων 93 του Ν.3463/2006 και 65 του Ν. 3852/2010

Αποφάσίζει ομόφωνα

Δηλώνει την αντίθεσή του στη μεταφορά του Κέντρου εξέτασης υποψηφίων οδηγών στην Κρύα Βρύση για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας.

5 σχόλια:

  1. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΤΙ ΛΕΕΙ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ!!!!!!!!!!!ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΝΑΙ , ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ , ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ! ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΕΣΕΙ ΩΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒ. ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ... ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΕΤΣΙ... ΧΤΥΠΑΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ , ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΟΙΟ ΧΕΡΙ... ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΗΤΣΟ ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ , ΡΩΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ .

      Διαγραφή
    2. ap oti xerw o zerzis eixe epikoinwnia me thn perifereia gia auto to thema. mpravo petro.

      Διαγραφή
  3. O pasois (dimarxos aridaias )koimatai orthios .....fobatai min tou sikosei xeri o theodoridis...tetoious dimarxous dn tous theloume....APARADEKTOS!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News