Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Αυτές είναι οι βασικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης

Καμία απόλυση στο Δημόσιο και πάγωμα μειώσεων σε μισθούς & συντάξεις

Βαρύ φορτίο έχει να κουβαλήσει η νέα κυβέρνηση η οποία χωρίς να έχει την πολυτέλεια του χρόνου «»προσαρμογής» θα πρέπει να ασχοληθεί, να διαπραγματευτεί και να δώσει λύσεις σε σειρά από θέματα που μένουν ανοικτά.

Αν και το προγραμματικό κείμενο της νέας κυβέρνησης σίγουρο θα μας δώσει μια πιο σαφής εικόνα για τον προσανατολισμό και τον κορμό της πολιτικής της, μεταξύ των βασικών δεσμεύσεων της νέας κυβέρνησης συγκαταλέγονται:

- Καμία απόλυση στο Δημόσιο τομέα

- «Πάγωμα» της περαιτέρω μείωσης μισθών και συντάξεων

- Μείωση του ΦΠΑ στο 13% από 23% σήμερα στην εστίαση

- «Πάγωμα» νόμου μετενέργειας για κλαδικές συμβάσεις
---
Πηγή: Πρωινό ΑΝΤ1

2 σχόλια:

  1. Απαίτηση του ΠΑΣΟΚ να μην γίνει Εξεταστική Επιτροπή για το Μμημόνιο!!!
    * Θα αντέξει το τροϊκανό μόρφωμνα συγκυβέρνησης πάνω από 6 μήνες;


    Κι όμως, έγινε κι αυτό. Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, να μην υπάρξουν εξεταστικές επιτροπές και διώξεις κατά πολιτικών προσώπων που πήραν μέρος στις διαπραγματεύσεις για τα Μνημόνια, την τελευταία διετία.
    Δηλαδή όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση της οικονομίας, αυτοί που μιλούσαν για Τιτανικούς και...
    βούλιαξαν τη χώρα θα περάσουν από την Κολυμβήθρα του Σιλωάμ της νέας κυβέρνησης;
    Κάποιοι μάλιστα από αυτούς φαίνεται να μπαίνουν και στην κυβέρνηση σε κρίσιμα υπουργεία.
    Ο κ. Ζαννιάς που προαλείφεται για το υπουργείο Οικονομικών δεν ήταν μέσα στους βασικούς διαπραγματευτές στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου;
    Μου φαίνεται ότι δεν ξεκίνησε καλά η κυβέρνηση των τριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι συμμαθητες, τα λαμογια και ολοι οι ανθελληνες στην κυβερνηση και ο βλακας λαος στο περιθωριο οπως παντα, τελικα τα διλημματα και οι εκβιασμοι επιασαν τοπο για τους κυβερνωντες μας, κυριε τσιριμοκε (κουβελη) την προδοσια πολλοι αγαπησαν, τον προδοτη κανενας, πηγες να κανει το πουλακι για το 180...2/3 της βουλης για να περνανε ολοι οι νομοι με συνταγματικη καληψη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News