Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ξέφρενο πάρτι στους διαδρόμους του σχολείου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πρώτο σχολικό LipDub στην Ελλάδα

Δούλεψαν με κέφι και δημιουργικότητα και έφτιαξαν την δική τους ταινία μικρού μήκους τύπου lipdub. Οι μαθητές του 4ου Επαγγελματικού Λυκείου Καβάλας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Εβδόμη, μαζί με τους καθηγητές τους έφτιαξαν την πρώτο σχολικό LipDub στην Ελλάδα με μηδενικό κόστος.

Το LipDub είναι ένα είδος βίντεο που συνδυάζει την κίνηση των χειλιών των πρωταγωνιστών με τον ήχο για να φτιαχτεί ένα μουσικό βίντεο. Τα LipDub βίντεο γυρίζονται με μία συνεχιζόμενη λήψη, η οποία δεν επεξεργάζεται και συχνά η κάμερα «ταξιδεύει» από δωμάτιο σε δωμάτιο, μέσα σε κτίρια.

Όλη η δουλειά το σενάριο, η σκηνοθεσία, η χορογραφία, οι πρόβες, η λήψη εικόνας και η επεξεργασία ήχου έγινε από τα ίδια παιδιά με τους καθηγητές να έχουν την γενική εποπτεία και να ξεπερνούν τα πρακτικά και γραφειοκρατικά εμπόδια.


Η ταινία έχει διάρκεια 8 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα και γυρίστηκε στις 10 Μαΐου, ενώ συμμετείχαν σε αυτή 80 μαθητές.

Το «σενάριο» λαμβάνει χώρα στους διαδρόμους του σχολείου ένα αυτοσχέδιο πάρτι και σκοπό έχει όπως αναφέρει το δημοσίευμα να καταγράψει τις «αντιδράσεις» των πρωταγωνιστών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων υπό τους ήχους επιλεγμένων soundrack τραγουδιών ("Beggin you" από Madcon, 2008 και "Club can't handle me" από Flo rida ft. David Guetta, 2010).

Μεταξύ άλλων, βλέπουμε ένα μαθητή να εκλιπαρεί για να γίνει δεκτός στην τάξη από τον καθηγητή του καθώς άργησε, κομφετί σκορπίζονται παντού ενώ μαθητές υποδέχονται τη κάμερα με χορό και τραγούδι σε όποια αίθουσα και αν πάει. Μάλιστα, σε αυτό το πάρτι δε λείπει ούτε ο... Μάικλ Τζάκσον.


3 σχόλια:

  1. Τέλειο! Μπράβο στα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το μόνο που είδα ήταν ένα σχολικό παρτάκι με την ανοχή του διδακτικού προσωπικού,το lipdub που το είδατε? ούτε για το βιντεάκι τους δεν μπόρεσαν να συγχρονιστούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News