Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Σε Συριακά χωρικά ύδατα βρέθηκαν συντρίμμια του Τουρκικού μαχητικού

Η Τουρκία εξέδωσε διπλωματική νότα εναντίον της Συρίας

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν στα Συριακά χωρικά ύδατα και σε βάθος 1.300 μέτρων τα συντρίμμια του Τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους, που κατέρριψε ο Συριακός στρατός την Παρασκευή, μετέδωσαν σήμερα Κυριακή τα Τουρκικά ειδησεογραφικά δίκτυα. 


Η Τουρκία μάλιστα εξέδωσε διπλωματική νότα εναντίον της Συρίας, ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε, ότι ζήτησε διαβουλεύσεις στο ΝΑΤΟ σχετικά με το περιστατικό και ότι η Άγκυρα θα παρουσιάσει επισήμως την υπόθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε νωρίτερα, ότι οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εξακολουθούν να αναζητούν τους δύο αγνοούμενους πιλότους και ότι οι επιχειρήσεις διεξάγονται σε συνεργασία με την Συρία, αλλά χωρίς να τις χαρακτηρίζει «κοινές» επιχειρήσεις. Παράλληλα, ο Νταβούτογλου υποστήριξε, ότι το Τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος χτυπήθηκε στον διεθνή εναέριο χώρο και σε απόσταση 13 μιλίων από τις ακτές τις Συρίας, μολονότι τα συντρίμμια του εντοπίσθηκαν σε απόσταση 8 μιλίων από τις Συριακές ακτές.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «κακοπροαίρετο ή ερασιτεχνικό να θεωρηθεί η πτήση απειλή» και υποστήριξε ότι «η αποστολή του αεροσκάφους ήταν να δοκιμαστεί το διεθνές σύστημα ραντάρ της Τουρκίας και δεν είχε σχέση με τη Συρία» προσθέτοντας ότι «πτήσεις που σχετίζονται με την εθνική μας ασφάλειας πραγματοποιούνται σε όλες τις ακτές μας».

---
Πηγή: alpfa TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News