Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Αυτό είναι το τελευταίο τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου

Ακούστε τη συγκλονιστική του ερμηνεία λίγο πριν φύγει από τη ζωή

«Της μοναξιάς οι σκλάβοι» είναι ο τίλτλος του τελευταίου τραγουδιού που ηχογράφησε λίγο καιρό πριν φύγει από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του συνθέτη Μάριου Τόκα, θα κυκλοφορήσει ένα νέο CD με ανέκδοτα τραγούδια του και ανάμεσα στους σημαντικούς ερμηνευτές που συμμετέχουν είναι και ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Τα κομμάτια του δίσκου ηχογραφήθηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2012 ενώ ο μεγάλος ερμηνευτής, σύμφωνα με την Espresso, μπήκε στο στούντιο λίγες μόλις ημέρες πριν από τον θάνατό του.

Ακούστε το τραγούδι:


1 σχόλιο:

  1. Γεωργός Πεζογράφος Ποιητής Αριδαία2 Ιουνίου 2012 στις 2:44 μ.μ.

    Δημήτρη έφυγες πρόωρα και μείναμε μόνοι. Μάς άφησες ένα τεράστιο, αχαλίνωτο κενό. Δέν ήσουν διόλου τυχαίος αλλά εξαιρετικός, μοναδικός, απερίγραπτα ωραίος. Η μαγική φωνή σου, με τα εκπληκτικά τραγούδια θα μάς ικανοποιούν παντοτινά. Άγγιζες τον καθένα, ήσουν σαν το γάργαρο νερό που ψάχνει απελπισμένα ο διψασμένος Όαση της ερήμου. Ήσουν το ξεχωριστό λουλούδι που μασχομύριζε, ευωδιάζοντας παντού, γαληνεύοντας, ικανοποιώντας τις οσφρήσεις, ανεβάζοντας την διάθεση. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανείς που να μην τον έχεις κερδίσει ολοκληρωτικά. Σε αποδέχονταν και σ΄ενέκριναν πάντες δίκαια καθόσουν σεμνά στον θρόνο της μουσικής. Όταν μιλούσες, χαμογελούσες, τραγουδούσες δεν υπήρχαν λόγια που να αποτυπώσουν εύστοχα τα συναισθήματα των χιλιάδων ακροατών, και εκατομμυρίων θαυμαστών για σένα. Θα σε παρομοίαζα σαν τήν μουσική μας εγκυκλοπαίδεια όπου κάθε της σελίδα περιέχει και μία έκπληξη. Δεν θα βρεθεί ποτέ άνθρωπος που θ' απορρίψει στον κάδο τις από κάθε άποψη συναρπαστικές, ασυναγώνιστες, ερμηνείες σου. Εύχομαι στο στερνό μονοπάτι που ακολούθησες, να μην νοιώθεις πικραμένος, γιατί η αγάπη και η αποδοχή μας θα σε συντροφεύει αιώνια. Ευάγγελος Μπεγλόπουλος του Δημητρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News