Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Συρία:"Ναι, καταρρίψαμε το τουρκικό αεροσκάφος, που παραβίασε τον εναέριο χώρο μας"

Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι το κόστος και για τον ίδιο είναι μεγάλο

“Η αεράμυνά μας κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που παραβίασε τον εναέριο χώρο και τα χωρικά μας ύδατα”, ανακοίνωσε μέσω των κρατικών μέσων ενημέρωσης η Συρία.

Η δήλωση αποδίδεται σε στρατιωτική πηγή της Δαμασκού και έγινε λίγο μετά από την παραδοχή της Άγκυρας ότι το RF 4 καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα.

Η Τουρκία έχει πει ότι θα “εξετάσει τη στάση της” και όλοι αναμένουν να δουν πια θα είναι η αντίδρασή της. Όμως μέχρι τώρα φαίνεται πως η Άγκυρα κάνει την πάπια. Γιατί; Γιατί πρόκειται για ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο που παραβίασε τον εναέριο χώρο και έτσι καταρρίπτεται.

Το βέβαιο είναι ότι το πλήγμα που δέχτηκε είναι ασύλληπτο και ο Ερντογάν γνωρίζει ότι...

...το κόστος και για τον ίδιο είναι μεγάλο.Η τουρκική κοινή γνώμη “γαλουχημένη” στη ψευδαίσθηση ότι κανείς δεν τολμά να τα βάλει με τη Τουρκία,δύσκολα θα μπορέσει να αποδεχτεί το χαστούκι που δέχτηκε από τη Συρία.

Μπορεί η Τουρκία να αντιδράσει σπασμωδικά και να εμπλακεί σε μία στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Συρία; Αν και ξέρει ότι θα μπλέξει πάρα πολύ άσχημα,ενδέχεται η πίεση της κοινής γνώμης και η αλαζονεία που χαρακτηρίζει το σύστημα Ερντογάν να την οδηγήσει στο λάθος.

Λάθος που θα εμπλέξει στην αναμέτρηση πολλούς. Στην νοτιοανατολική Μεσόγειο η στρατιωτική παρουσία ΗΠΑ,Ρωσίας,Κίνας και Ιράν τις επόμενες ημέρες θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή και κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος από μία επιθετική ενέργεια της Τουρκίας.

Ασφαλώς η όλη κατάσταση αγγίζει άμεσα και την Ελλάδα. Η Τουρκία είναι στριμωγμένη στη γωνία.Μετά από την υπόθεση του Μάβι Μαρμαρά για την οποία ακόμη αναμένει συγνώμη από το Ισραήλ,είναι δύσκολο να ξεπεράσει το νέο “τσαλάκωμά” της αυτή τη φορά από τη Συρία.Μπορεί από χθες τουρκικές πηγές να διαδίδουν ότι η Συρία εξέφρασε τη λύπη της.Αλλά αυτό δεν έχει γίνει και ακόμη κι αν υπάρξει συγνώμη δεν λύνει και πολλά προβλήματα για την Άγκυρα.
---
Πηγή: onalert

7 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ-ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!!!!ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 1947 στην Αρκτική Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μια υποθαλάσσια οροσειρά που έφτανε μέχρι την Γροιλανδία και γεωλογικά είναι συνέχεια της Σιβηρίας.
    Το 1982 υπογράφτηκε στον ΟΗΕ το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας που καθορίζει τα θέματα της υφαλοκριπίδας στα 12 ναυτικά μίλια από τις ακτές και με το οποίο δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει 2 χώρες: οι ΗΠΑ (λόγω Αρκτικής) και η Τουρκία (λόγω Αιγαίου).
    Σύμφωνα λοιπόν με το Δίκαιο η υφαλοκριπίδα της Ρωσίας φτάνει μέχρι την Γροιλανδία και έτσι όλη η Αρκτική της ανήκει.
    Στον Βόρειο Πόλο όμως είναι το 25% των υδρογονανθράκων και άρα η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να γίνει η μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου. Αυτός είναι ο λόγος που δεν υπέγραψαν το Δίκαιο οι ΗΠΑ.
    Από την άλλη η Τουρκία γνωρίζοντας ότι αν εφαρμοστεί το Δίκαιο δεν έχει υφαλοκριπίδα που να έχει κοιτάσματα δεν το υπέγραψε και έθεσε ως αιτία πολέμου την εφαρμογή του στο Αιγαίο. Επόμένως η Ελλάδα αν τολμήσει να το εφαρμόσει θα οδηγηθεί σε σύγκρουση. Γι αυτό η Ελλάδα οδηγήθηκε στο Ευρώ με την προοπτική να δεσμευτεί και να χάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα (με ένα μνημόνιο ας πούμε) αλλά για να γίνει αυτό έπρεπε να χρεωκοπήσει.
    Ουσιαστικά όμως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι μέσω της Ελλάδας δημιουργούν τετελεσμένο για την κατάργηση και τη μη εφαρμογή του Δικαίου έτσι ώστε και η Ρωσία να χάσει την Αρκτική.
    Αυτός είναι και ο λόγος που ο Πούτιν πρόσφερε 25 δις δάνειο τότε ώστε να μην πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ. Γι' αυτό το λόγο μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης, για να μη γίνει εφαρμογή του Δικαίου και μπορεί η Ρωσία να το χρησιμοποιήσει στην Χάγη (ως δεδικασμένο) και να κερδίσει την υφαλοκριπίδα της Αρκτικής.
    Όμως ένα μικρό κράτος όπως είναι η Κύπρος στην προσπάθειά της να επιβιώσει (να μη μπλέξει στο ΔΝΤ) τους χάλασε τα σχέδια. Έκλεισε διμερής συμφωνία με το Ισραήλ που όμως βασιζόταν στο Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας. Αυτό όμως ήταν και η ευκαιρία της Ρωσίας για την εφαρμογή του Δικαίου. Για τον λόγο αυτό κατεβάζει τον στόλο με το αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο το Νοέμβριο. Όμως αυτή τη στιγμή το Ισραήλ έχει παγιδευτεί όπως και οι ΗΠΑ στο Διεθνές Δίκαιο που με αυτό κερδίζει η Ρωσία την Αρκτική και αυτό δεν το θέλουν καθολου.
    Η Τουρκία νιώθει απομόνωση και γαυγίζει. Έτσι είναι όλοι παγιδευμένοι. Μας έσκαψαν το λάκο και έπεσαν οι ίδιοι μέσα. Έτσι τώρα η Ρωσία για να ισχυροποίησει τη θέση της και τη θέση της Κύπρου παίρνει κι αυτή άδεια με την GAZPROM για εξορύξεις και μάλιστα εκεί που οι Τούρκοι τη θεωρούν δική τους ζώνη. Όμως αν γίνει αυτό τέρμα οι υφαλοκριπίδα για την Τουρκία και τέρμα η Αρκτική για τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους.
    Για τον λόγο αυτό δε μας δίνουν την έκτη δόση και προσπαθούν να μας κατεβάσουν το κεφάλι κάτω και μιλούν για εκχώρηση κυριαρχίας. Με αυτόν τον τρόπο θα μας αποδυναμώσουν ηθικά και στρατιωτικά για να είναι ποιο βέβαιο το αποτέλεσμα.
    2 ακόμα στοιχεία για να εξάγετε τα συμπεράσματά σας:
    1. Το 2010 το τουρκικό ΓΕΕΘΑ μάζεψε τους καθηγητές πανεπιστημίων και τους ρώτησε αν τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο δικαιολογούν το ρίσκο του πολέμου και η απάντησή τους ήταν Ναι
    2. Στις 25 Ιουλίου 2011 το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έβγαλε επίσημη ανακοίνωση που προειδοποίούσε την Τουρκία να μην πειράξει την Κύπρο ειδάλλως...
    ΕΡΩΤΗΣΗ 1η: Θα επιτεθούν οι Τούρκοι είτε σε εμάς είτε στους Κύπριους με την ανοχή της Αμερικής μετά από ερέθισμα των Ισραηλινών?
    ΕΡΩΤΗΣΗ 2η: Θα επιτεθούν οι Ρώσοι στην Τουρκία διότι τους χαλάει τη δουλειά στο Βόρειο Πόλο?
    Πηγή:
    George C. Tsarouhas
    Dipl. Mechanical Engineer, NTUA, MSc.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ . ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΩΧ ΑΔΕΡΦΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ!!

      Διαγραφή
  3. μην τους προκαλεις γιατι μας κανουν μια χαψια για πλάκα,ότι ωρα οτι μέρα κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν και εσενα αν ηταν ολοι η ΕΛΛΑΔΑ δεν θαχε ουτε ιστορια ουτε τιποτα.

      Διαγραφή
  4. οι τουρκοι πετανε πανω απ την αθηνα συχνα πυκνά.Απλά ο κοσμάκης ο ελληνικός δεν το γνωρίζει αυτό και νομίζει οτι αν ξυπνησει ο κολοκοτρωνης θα τους φαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα τους κανανε οι δικι μας ειναι μαλακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News