Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ψήφισμα των εργαζομένων της ΔΗΚΕΔΕ

Ψήφισμα

Εμείς οι εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΔΕ αφού βρεθήκαμε σε συνάντηση την Τετάρτη 27.06.2012 και ώρα 15.00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου αποφασίσαμε να θέσουμε εκ νέου στο ΔΣ της ΔΗΚΕΔΕ και αμέσως μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας τα εξής:

1. Η επιχείρηση πλέον αδυνατεί να εξασφαλίσει την ομαλή οικονομική λειτουργία της εάν ο Δήμος Έδεσσας δεν καταβάλλει όσα προβλέπονται στο διετές σχέδιο. Μην ξεχνάμε ότι η επιχείρηση προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στο δήμο Έδεσσας οι οποίες τιμολογούνται σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος σε σχέση με την αποτελεσματικότητά τους.

2. Οι εκκρεμότητες είναι...

...συνεχείς για την Οικονομική τακτοποίηση δεδουλευμένων μισθών & ημερομισθίων για όλους τους συναδέλφους (ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ, Ωρομισθίους) με βάση την αρχή της ίσης μεταχείρισης. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνονται όλοι ταυτοχρόνως χωρίς διακρίσεις με αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Διοίκησης.

3. Συνεχίζει να εκκρεμεί η τακτοποίηση υποχρεώσεων ΔΗΚΕΔΕ προς τους συναδέλφους από παρελθόντα έτη. Για την νομική κάλυψη και προστασία των εργαζομένων από την παρέλευση του κρίσιμου χρόνου θα κινηθεί η νόμιμη διαδικασία για να μην παρέλθει ο χρόνος παραγραφής

Πλέον με τις οικογένειες μας έχουμε έλθει σε απόγνωση και η δημοσιοποίηση του προβλήματος μας είναι ήδη σε γνώση της αγοράς της Έδεσσας διότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.

Πιστεύουμε ότι η Διοίκηση της Επιχείρησης και οι εργαζόμενοι έχουν ως κοινό στόχο την ανάπτυξη και όχι τον στραγγαλισμό της επιχείρησης. Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις από τον Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και ως εκ τούτου την αδυναμία της διοίκησης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας να ανταποκριθεί, δεν έχει βελτιωθεί τουναντίον επιδεινώνεται η κατάσταση μας.

Μόνιμος και διαρκής μας σκοπός είναι να πληρωνόμαστε κάθε μήνα, την ίδια ημέρα και ώρα που πληρώνονται οι συνάδελφοί μας στο δήμο της Έδεσσας. Δεν είμαστε τα αποπαίδια. Είμαστε εργαζόμενοι και σηκώνουμε το ίδιο βάρος, τις ίδιες υποχρεώσεις, ‘έχουμε απολαύσει και απολαμβάνουμε’ τις ίδιες μειώσεις άρα πρέπει να έχουμε και την ίδια κοινή αντιμετώπιση.

Ζητάμε απάντηση εγγράφως στο θέμα του συνολικού ετήσιου ταμειακού προγραμματισμού των εισροών από το Δήμο Έδεσσας προς την επιχείρηση με βάση την απόφαση του διετούς σχεδίου ώστε να μην στραγγαλιστεί η λειτουργία της ΔΗΚΕΔΕ και να τεθεί σε κίνδυνο η επιβίωση πλέον των εργαζομένων. Δεν θέλουμε να καλυφθεί το πρόβλημα με την καταβολή για παράδειγμα ενός μισθού. Θέλουμε προγραμματισμό και διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης και των υπηρεσιών που με συνέπεια παρέχει στους πολίτες του Δήμου Έδεσσας.

Οι εργαζόμενοι στην ΔΗΚΕΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News