Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Και κλάμα η Μέρκελ!

«Ciao Merkel»

Πριν καν σφυρίξει η λήξη για το τέλος του αγώνα Γερμανίας – Ιταλίας, οι Ιταλοί κατέβηκαν στους δρόμους!

Η σπουδαία νίκη της «Σκουάντρα Ατζούρα» στα ημιτελικά του euro και κυρίως το γεγονός ότι ήταν απέναντι στην Εθνική Γερμανίας, που -όσο να πεις- την έχουν και άχτι με αυτά που περνάνε φέτος οδήγησε την μεγαλύτερη μερίδα των Ιταλών σε ξέφρενο γλέντι μέχρι πρωίας!!!

Οι μεγαλύτεροι πανηγυρισμοί έγιναν… μέσα στα συντριβάνια, όπου, ούτως ή άλλως, οι γείτονες μας το συνηθίζουν και στις μεγαλύτερες πλατείες της χώρας, όπου ακόμα και τα καπνογόνα είχαν το χρώμα της ιταλικής σημαίας.


Τα βασικά πρόσωπα στα συνθήματα τους ήταν ο «Σούπερ Μάριο» (Μπαλοτέλι) και η πικραμένη Άγκελα Μέρκελ!

Τα λεωφορεία που περνούσαν αντί για τον αριθμό, που συνήθως έχουν μπροστά για να αναγνωρίζουν οι επιβάτες τον προορισμό, έγραφαν… «Ciao Merkel»!, ενώ η φωτογραφία της Γερμανίδας Καγκελάριου, που βλέπετε να… κλαίει «παίζει» πρώτη μούρη στα ιταλικά blogs.

Οι Ιταλοί γιόρτασαν για όλους μας και η νίκη επί της Γερμανίας θεωρείται για αρκετούς πιο σημαντική και από την ενδεχόμενη νίκη του τελικού έναντι του… «πτωχού συγγενή», δηλαδή την Ισπανία.

Πάντως, τα ξένα μέσα χαρακτήρισαν τους πανηγυρισμούς και ως μια αφορμή να «γελάσει» το χειλάκι των Ιταλών στις δύσκολες εποχές που διανύουν.

---
Πηγή: star

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News