Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Ετοιμάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ για την πιθανότητα Κυβέρνησης - Ποιοι πάνε για Υπουργοί

Πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν υπουργεία “κλειδιά”

- Πολλές και οι γυναίκες που θα γίνουν υπουργοί
- Ακούγονται ακόμη και ονόματα στελεχών άλλων κομμάτων
- Τι αποκαλύπτουν δημοσιεύματα και ποιοι θα πάρουν χαρτοφυλάκιο

Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και σε υπουργικές θέσεις πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, διανοούμενους της Αριστεράς και προερχόμενους από τα κοινωνικά κινήματα έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση που γίνει η μεγάλη ανατροπή στις 17 Ιουνίου και η Αριστερά κληθεί να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου στην Κουμουνδούρου έχει αρχίσει να σχηματοποιείται το βασικό κυβερνητικό σχήμα που θα έχει προφανώς ως κύριο κορμό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς σε περίπτωση συνεργασιών ορισμένες από τις θέσεις του υπουργικού συμβουλίου θα δοθούν σε στελέχη άλλων κομμάτων.

Όπως γράφει η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” ο Γιάννης Δραγασάκης προαλείφεται για τη θέση του υπουργού Οικονομικών και θα είναι από τους ελάχιστους ίσως που θα έχουν προηγούμενη κυβερνητική θητεία έστω και σύντομη καθώς έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα.

Για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συζητούνται επίσης τα ονόματα των Γιάννη Τόλιου, Γιάννη Μηλιού και Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους δύο τελευταίους πάντως να βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο καθώς εκφράζουν τη γραμμή της μετωπικής σύγκρουσης με την Τρόικα και του δανειστές.

Επίσης, γίνεται λόγος και για τον οικονομολόγο Γιώργο Σταθάκη που ενδεχομένως θα τοποθετηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Για το υπουργείο Εσωτερικών ως επικρατέστερος φέρεται ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συζητείται για το υπουργείο Εργασίας.

Το όνομα του Δημήτρη Στρατούλη «παίζει» για θέση στα κοινωνικά υπουργεία, ενώ ο Θοδωρής Δρίτσας, ένας εκ των βασικών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα -αυτός που τον εκπροσώπησε συναντώντας τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο- προαλείφεται για το υπουργείο Άμυνας.

Για το υπουργείο Περιβάλλοντος φέρεται υποψήφιος ο Θέμη Δημητρακόπουλος, μέλος της Ενωσης Ελλήνων Οικολόγων που έχει αποχωρήσει από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Στο υπουργείο Υγείας η επιλογή φέρεται να γίνεται μεταξύ των γιατρών Νίκου Μανιού και Ηλία Μπασκόζου που θεωρούνται ικανοί τεχνοκράτες.

Ονόματα πανεπιστημιακών όπως αυτά των κυρίων Ζήση Παπαδημητρίου, Αρη Καζάκου, Στάθη Κουβελάκη και Γιώργου Κατρούγκαλου συζητούνται επίσης. Ο τελευταίος μάλιστα φέρεται ως φαβορί για το υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς εκτιμάται ότι έχει βαθιές νομικές γνώσεις και ανυποχώρητη πολιτική βούληση προκειμένου να φέρει σε πέρας ειδικές αποστολές όπως η υπόθεση Siemens και άλλες σοβαρές νομικές υποθέσεις.

Για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συζητείται το όνομα της Σοφίας Σακοράφα που ήταν ένα από τα τέσσερα πρόσωπα που πλαισίωσαν τον Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή.

Ακόμη, το όνομα της κυρίας Ελένης Πορτάλιου, καθηγήτριας της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, συζητείται για το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της επίσης καθηγήτριας Θεανώς Φωτίου για το υπουργείο Παιδείας και της γεωπόνου Ειρήνης Κατσινοπούλου για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η δραστήρια και δυναμική κυρία Ρένα Δούρου συζητείται για θέση υφυπουργού στο υπουργείο Άμυνας ή για πόστο στο υπουργείο Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα ευρωπαϊκά θέματα. Από τις δυναμικές πανελίστριες της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται φιλόδοξη και ότι ρέπει προς την Κεντροαριστερά.

Ακούγονται επίσης και τα ονόματα της Νάντιας Βαλαβάνη, Ζωής Κωνσταντοπούλου (πιθανότατα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) και Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Σύμφωνα με ανάλογο ρεπορτάζ της εφημερίδας “Κυριακάτικη Δημοκρατία”, τα ονόματα που προαναφέραμε ακούγονται για τις ανάλογες θέσεις όμως η εφημερίδα έρχεται να προσθέσει και τα ονόματα όπως Λούκας Κατσέλη για το υπουργείο Ανάπτυξης, του Παναγιώτη Κουρουμπλη πιθανώς για το Υγείας, του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου για το Εργασίας, του Πάνου Τρυγάζη, του Αντώνη Λιάκου για το υπουργείο Παιδείας, του Πάνου Σκουρλέτη για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, του Πέτρου Τατσόπουλου και του Τάσου Κουράκη,εφόσον δεν προταθεί για πρόεδρος της Βουλής, αφού ήδη έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος της Βουλής.

Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ το όνομα του Νίκου Κωνσταντόπουλου ακούγεται για θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αν και εφόσον παραμείνει μια τέτοια θέση.

20 σχόλια:

  1. ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ!ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΒΑΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΓΚΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι ψηφισε τους ελληναρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ..αυτοι θα σε σωσουν εσενα..αυτους αξίζεις...οι πακιστανοι κτλ με ποιες κυβερνησεις ηρθαν???ο συριζα φταιει για ολα μπεεεεεεεεε

      Διαγραφή
  3. Τρέξτε "αριστεροί συναγωνιστές" στην Κουμουνδούρου μοιράζουν την αστική εξουσία. Τους "αγώνες" τους αφήνουμε για μετά τώρα να πιάσουμε τις καρέκλες. Προσοχή όμως με τις κωλοτούμπες μην βρεθείτε απο κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι κι αλλίως ο αγώνας σταματάει το καλοκαίρι τα δικαιώματα των κατωτέρων στρωμάτων μπορούν να περιμένουν 3 μήνες οι "σύντροφοι" χρειάζονατι ξεκούραση!

      Διαγραφή
  4. Στα exit poll των εκλογων της 6/5 ο ΣΥΡΙΖΑ ηρθε πρωτο κομμα σε ολες τις παραγωγικες και ηλικιακες ομαδες του ενεργου πληθυσμου της χωρας και μακραν πρωτος στους ανεργους και τους νεους εως 35 χρονων.
    Τα ιδια και πιο εντονα ειναι τα ποιοτικα χαρακτηριστικα των τελευταιων δημοσκοπησεων (ενας στους τρεις στον ΕΝΕΡΓΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ψηφιζει ΣΥΡΙΖΑ).
    Οσο για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή αυτοι που μας κυβερνουσαν τοσα χρονια μας εφεραν προ των πυλων της εξοδου απο την ΕΕ, αυτο πια πρεπει να ειναι καποιος πολυ στραβός να μην το βλεπει.
    Αν πιστευουμε οτι οι υπευθυνοι της τραγωδιας μπορουν να μας σωσουν τοτε συγνωμη καλα να παθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΨΗΦΗΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΟΛΛΑΔΕΣ ΚΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΝ ΚΟΤΣΑΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΣΟΚ...

      Διαγραφή
  7. 1981-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    2012-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
    ...τι κι αν όλα είναι διαφορετικά πια,οι στρατιές του ΗΛΙΘΙΟΥ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ όχλου είναι έτοιμες να ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ αυτό που ΑΡΧΙΣΑΝ. Και πάλι θα φταίει η ΕΟΚ, το ΝΑΤΟ, οι αμερικάνοι,οι γερμανοί,οι εξωγήινοι,ο ανάδρομος Ερμής,το χορτάρι...
    Τελικά αυτός ο λαός είναι άξιος της μοίρας του και δεν αξίζει τίποτα καλύτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπάμε μεγαλώνουμε και καμαρώνουμε το Αδηφάγο Ελληνικό Δημόσιο, σφραγίζουμε οριστικά κάθε προοπτική και ελπίδα ανάπτυξης. Εάν ψηφίσουμε τον Αλέξη μόνοι σκάβουμε τον λάκκο μας, οι καφετερίες θα γεμίσουν πάλι αλλά μόνο με προνομιούχους αργόμισθους μισθοφόρους του Δημοσίου. Οι υπόλοιποι θα είναι είδος προς εξαφάνιση, εργάτες, αγρότες, όλοι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κλείσουν οι επιχειρήσεις των. Τα γραφεία τελετών θα τρέχουν να κουβαλάνε και δεν θα προλαβαίνουν, το σχοινί για τους αυτόχειρες θ' ακριβαίνει, τα ναρκωτικά θα εξαπλωθούν παντού, οι επαίτες θα γεμίσουν φανάρια, δρόμους, Εκκλησίες θα βρίσκονται σε κάθε σημείο..κ.ο.κ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης : θα γεμίσουν τρύπες οι δρόμοι. Θα καταργηθεί το Πάσχα. Δεν θα γεννάνε οι κότες. Οι ελιές δεν θα βγάζουν κουκούτσι. Θα γίνουν όλοι φαλακροί.Θα βελάζουν τα κουνάβια.Θα κατουράμε από τη μασχάλη. Το μόνο που δεν θα αλλάξει είναι ότι οι ηλίθιοι θα συνεχίσουν να διασκεδάζουν τον κόσμο.

      Διαγραφή
    2. Θα πέσουν ακρίδες, να μας φάνε, θα μας έρθει ο ουρανός σφοντύλι, θα ζήσουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και όλοι οι άλλοι θα χαιρετήσουν και άλλα πολλά. Δυστυχώς δεν εχω τόση φαντασία.
      Και ναι όπως καταλάβατε είμαι δημόσιος υπάλληλος και πρώην πασοκ.
      Εξ` άλλου ο αρχηγός του πασοκ είπε ότι το πασοκ είναι ένα σάπιο κόμμα, και πάσχει από κρατικισμό, κυβερνητισμό και άλλα τέτοια.
      Και τώρα θέλουμε να μεταδώσουμε την ασθένεια και στους έρμους τους αριστερούς που δεν είναι και πολύ αριστεροί γιατί πάντα ήταν κρυφοπασόκοι.
      Αλλά οι γονείς μου είναι συνταξιούχοι ΟΓΑ καρδιοπαθείς με φάρμακα που τα πληρώνουν εδώ και δυο εβδομάδες, που θα πληρώσουν πρώτη φορά τα τρελά τους στην εφορία, ο άντρας μου γεωργός, τα αδέλφια μας ελεύθεροι επαγγελματίες και θέλουμε ο ένας το κακό του άλλου.
      Συγχαρητήρια για την σκέψη σας.

      Διαγραφή
  10. ΠOIOI ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
    ΑΥΤΟΝΩΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακόμα συνεχιζουμε και ασχολούμαστε ΟΛΟΙ με τις διάφορες κομματικες πιπες ενω δεν εχουμε ιδεα τι σημαινει νεοφιλελευθερισμος και εταιρική διακυβερνηση. Έχουμε καταστείλει την κριτική σκέψη και την ικανοτητα να δουμε λιγάκι μπροστα, τόσο εγκεφαλοπλυμμένοι αλλά και απαθείς είμαστε. Οι πράκτορες των καναλιών εξεγείρονται όταν ακούνε τους όρους διατίμηση, κρατικός παρεμβατισμός λες και αυτά δεν ίσχυαν, δεν κινούταν ο κόσμος πριν αποφασίσουν οι μεγαλοκεφαλαιούχοι να τα αλλάξουν άρδην προς όφελος τους. Το σχεδιο τους απλό παρα ταυτα ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Και φυσικά κατα την δική τους σκοπια θα πρεπει να πεθανει η δημοκρατια... στη χωρα που γεννησε τη δημοκρατια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News