Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Δημάρχου Αλμωπίας στο Aridaia News

"Βασική μου επιδίωξη είναι να μη προσθέσουμε ούτε ένα ευρώ στα ανοίγματα του Δήμου και να τα μειώσουμε δραστικά"

Μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας στο Aridaia News.

Ο κ. Δημήτρης Πασόης αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας και έδωσε απαντήσεις σχετικά με την παραίτηση Παρούτογλου, τα έργα που σχεδιάζει για τη δεύτερη διετία της θητείας του, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος, καθώς επίσης και για τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει στους Αντιδημάρχους.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

ΕΡ: Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα της παραίτησης του Νίκου Παρούτογλου από τη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών. Τι ακριβώς συμβαίνει;

ΑΠ: Υπήρξε μια υποβολή παραίτησης, στη συνέχεια όμως...

...έγιναν κάποιες επαφές και ο κ. Παρούτογλου ανακάλεσε την παραίτησή του. Οπότε, συνεχίζει με την πλειοψηφία.

ΕΡ: Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στο κείμενο της παραίτησης ο κ. Παρούτογλου εξέφραζε τις διαφωνίες του.

ΑΠ: Ναι, στην παραίτησή του εξέφραζε κάποιες παρατηρήσεις για ζητήματα λειτουργίας του Δήμου, τα οποία στις συναντήσεις που είχαμε διευθετήθηκαν και δεσμευτήκαμε να προχωρήσουμε μαζί, με γνώμονα τις αρχές και τους στόχους που είχαμε θέσει σαν Δημοτική Παράταξη.

ΕΡ: Γιατί επιμείνατε τόσο στο πρόσωπο του κ. Παρούτογλου ο οποίος ήθελε να παραιτηθεί και δεν αξιοποιήσατε κάποιο άλλο στέλεχος της παράταξής σας στη συγκεκριμένη θέση;

ΑΠ: Από τη στιγμή που είχε υποβάλει την παραίτηση δεν είχα καν πρόθεση να αναπληρώσω τη θέση αυτή. Μέχρι να γίνουν οι επόμενες αλλαγές, αυτή η θέση θα παρέμενε κενή και θα αναλάμβανα τις αρμοδιότητες εγώ σαν Δήμαρχος, από τη στιγμή που και εγώ έχω την ιδιότητα των οικονομικών.

ΕΡ: Πότε σκοπεύετε να προχωρήσετε σε αλλαγές Αντιδημάρχων;

ΑΠ: Αλλαγές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή. Είναι τα πάντα μεταβλητά.

ΕΡ: Υπάρχει περίπτωση να γίνουν ακόμα και μέσα στον Αύγουστο;

ΑΠ: Μπορεί να γίνουν και μετά τον Αύγουστο. Μέχρι τέλη Αυγούστου δεν προτίθεμαι να κάνω κάποιες αλλαγές, αλλά όλα θα κριθούν μετά τις 31 Αυγούστου οπότε και σκέφτομαι να προχωρήσω σε κάποιες μεταβολές.

ΕΡ: Ποια έργα έχετε προγραμματίσει για το δεύτερο ήμισυ της τετραετίας σας;

ΑΠ: Έχω να ανακοινώσω ένα ευχάριστο! Η πρόταση που είχαμε υποβάλει στο πράσινο ταμείο, ύψους 400.000 ευρώ, εγκρίθηκε. Είναι η ανάπλαση της μιας πλευράς της παραποτάμιας έκτασης. Έχουμε υπογράψει το σύμφωνο αποδοχής των όρων. Αυτή είναι μία θετική εξέλιξη.

Επίσης έχουμε συμφωνήσει να αρχίσει η κατασκευή του κόμβου στη δυτική πλευρά της Αριδαίας στις αρχές Αυγούστου, απλά κάποια ζητήματα περισσότερο τυπικά δεν ολοκληρώθηκαν. Πρέπει να γίνει σωστή σηματοδότηση, γιατί είναι ένας κόμβος στον οποίο διέρχονται πάρα πολλά οχήματα, ώστε να αποτρέψουμε την πρόκληση ατυχημάτων. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και πρέπει να ετοιμαστεί πρώτα η σήμανση, όπως συμφωνήσαμε και σε συνεργασία με τον εργολάβο. Αυτό το έργο έχει χρονοδιάγραμμα 8 μηνών, αλλά πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Θα πιέσουμε και εμείς προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης, ένα άλλο θέμα είναι η επέκταση του ΧΥΤΑ. Μας έχει δοθεί η άδεια δημοπράτησης, οπότε πιστεύουμε μέσα στη χρονιά να αρχίσει η κατασκευή της επέκτασης.

Έχουμε κάποια προβλήματα με το αποχετευτικό, οπότε στο επόμενο συμβούλιο έχουμε βάλει θέμα για έγκριση δαπανών για μετάβαση του Δημάρχου στην Αθήνα, για να προωθήσω αυτά τα ζητήματα.

ΕΡ: Σχετικά με τη ΔΕΥΑ, ισχύει ότι έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ;

ΑΠ: Ναι, για τα ζητήματα των μεταχρονολογημένων επιταγών. Πράγματι, είχαμε την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΔΟΕ, το οποίο διερευνά αυτή την υπόθεση, αν υπάρχουν τα αντίστοιχα παραστατικά για την έκδοση των μεταχρονολογημένων επιταγών. Μας ζήτησαν κάποια στοιχεία, έκαναν κάποιον έλεγχο, ζήτησε περαιτέρω δικαιολογητικά για να διερευνήσει τον απαιτούμενο έλεγχο.

ΕΡ: Υπάρχει έντονη φημολογία ότι υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί ο Σταύρος Κλεισούρης από Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης και πως οι σχέσεις σας δεν είναι και οι καλύτερες.

ΑΠ: Δεν τίθεται θέμα παραίτησης. Ο κ. Κλεισούρης πιστεύω ότι επιτελεί το έργο και τον σκοπό για τον οποίο εκλέχθηκε. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλες αυτές τις προσπάθειες που κάνει. Υπηρετεί σωστά τον καινούριο αυτό θεσμό. Όλα τα πορίσματα που έχει υποβάλει και δημοσιεύτηκαν και από μένα δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόσχωμα, ποτέ δεν παρενέβηκα στο έργο του. Απεναντίας πιστεύω ότι βοηθάει στη διαφάνεια και στο να μην παρεκκλίνει η Δημοτική Αρχή από τους στόχους της και από τη νομιμότητα.

ΕΡ: Τι απαντάτε στην αντιπολίτευση που σας κατηγορεί ότι δεν παράγεται έργο;

ΑΠ: Στον απολογισμό απαντήσαμε πάνω στα συγκεκριμένα ερωτήματα. Παραλάβαμε μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν προσωποποιήσαμε τα χρέη, ούτε είπαμε ότι φταίει η μία ή η άλλη θητεία, αν και προκληθήκαμε να φέρουμε στοιχεία. Εμείς αναφέραμε τι αναλάβαμε συνολικά. Και επειδή συνέχεια μας κατηγορούν ότι χρησιμοποιείται αυτό σαν άλλοθι, δυστυχώς όλα αυτά καθορίζουν και το μέλλον.

Εξηγήσαμε κατά πόσο είναι μειωμένες οι επιχορηγήσεις σε σχέση με το 2009 και το 2010. Ήταν μία χρονιά πάρα πολύ δύσκολη το 2011 από πλευράς επιχορηγήσεων. Ότι πήραμε το διαθέσαμε σε αποπληρωμή παλαιών χρεών. Όμως δεσμευτήκαμε ότι αυτή η χρονιά το νοικοκύρεμα θα συνδυαστεί και με παραγωγή έργου. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τεράστιο έργο, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, γιατί πραγματικά είναι οξυμένα.

Δυστυχώς είναι μία δύσκολη περίοδος και για τους εργολάβους. Έχουν φτάσει στο σημείο να προκαταβολή πριν κατασκευάσουν το έργο. Δυσκολεύονται και αυτοί πάρα πολύ.

Βασική μου επιδίωξη είναι να μη προσθέσουμε ούτε ένα ευρώ στα ανοίγματα του Δήμου και να τα μειώσουμε δραστικά, γιατί χωρίς νοικοκύρεμα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

7 σχόλια:

  1. pragmatika poly wraia synenteuxi. vgazei polles eidiseis. mpravo sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΕ ΕΜΠΕΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΜΗ ΜΑΣΑΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραιες απλες κουβεντες.Αξιοποιήστε την παραποτάμια περιοχή χωρίς περιτά τσιμέντα και περίεργες κατασκευες.Ας αναδείξουμε το ποτάμι που μας απέμεινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mpravo re dimarxe. epitelous apantises opws prepei!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι ανακαλέσανε τις παραιτήσεις τους? Μας δουλεύεις ρε , γιατί ο Κλεισούρης και ο Παρούτογλου τότε δεν πατάνε στον Δήμο και στα πόστα τους? Μάλλον ΔΕΝ τις έκανες αποδεκτές τις παριατήσεις τους και ΌΧΙ ανακαλέσανε όπως σε συμφέρει..
    Για τα Λουτρά κουβέντα δήμαρχε ότι θάφτηκε το θέμα και σιωπηρά απαλάξατε τον Ζέρζη .. τώρα όμως έρχεται η σειρά σας γιατί θα απολογειθείτε για το 2011 που είστε εσείς και δεν μπορείτε να το μεταθέσετε αλλού..
    Ιωαννίδη πόσοι δουλεύουν στα Λουτρά?
    Γιατί δεν έρχεται ελεγχος αφού δεν απαλάχτηκε η διοικησ του Ζέρζη? τι στείλατε στην περιφέρεια που να μην προκύπτει έλεγχος? Αλλοίωση και πλαστογραφία απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου λέγεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6.11 ανώνυμος;Κατάλαβες πλέον δεν σου δίνει κανείς σημασία είσαι μόνο παραπληροφόρηση αν θέλεις να πεις κάτι και να το λάβουμε σοβαρά υπόψη να μιλάς με πηγές και επώνυμα!Άντε πια ύπουλοι καρεκλοκένταυροι.

      Διαγραφή
  6. μπορεί ο Πασόης να κάνει λάθη αλλά το ανέκδοτο θα ήταν να περιμενει λύση κανείς απο Ζερζη και Μπινο.Επιτέλους γνωριζόμαστε.
    1ον: οι εμισθες θεσεις στο δημοα θα είναι 2.Δημαρχος και αντιδημαρχος.Οι υπολοιποι αφιλοκερδώς.
    2ον:οποιος πληρώνεται από το δήμο να ελεγχεται κάθε μήνα πόσα παίρνει και πόσα καταθέτει σε κάθε συναλλαγή του.
    Δεν ειναι υπάλληλος, είναι λειτουργός σε θέση κοινωνικής αποστολής.
    3ον:περιορίστε τα έξοδα λειτουργίας του Δήμου!
    ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ 50-60 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΛΗ ΜΈΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ? Ας δουλεψουν καποιες ώρες εθελοντικά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News