Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Οι φόλες δεν απειλούν μόνο την ζωή των ζώων αλλά και των ανθρώπων

Όσοι προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες δεν συνειδητοποιούν την επικινδυνότητα των ισχυρών αυτών δηλητηρίων

Συχνό φαινόμενο έχουν γίνει οι βίαιοι θάνατοι από φόλες που ρίχνουν ασυνείδητοι σε αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά στην περιοχή της Αλμωπίας.

Με αφορμή άρθρο του zoosos.gr, τα κτήνη που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δεν συνειδητοποιούν την επικινδυνότητα των ισχυρών αυτών δηλητηρίων
με τρομακτικές συνέπειες στην μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά και το πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία των ανθρώπων και ιδίως των μικρών παιδιών που πολύ εύκολα μπορούν να ακουμπήσουν μία τέτοια ουσία. 
 
Ο φιλοζωικός Σύλλογος «Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων Κουφάλια» που αντιμετωπίζει καθημερινά τέτοιες περιπτώσεις προχώρησε στην δημοσιοποίηση βίντεου που δείχνει πως ένα σκυλί ξεψυχά βασανιστικά όταν τρώει την δηλητηριασμένη τροφή.

Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει:


Ο φιλοζωικός σύλλογος , που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη ανέβασε το διαδίκτυο, για να μας σοκάρει, ένα βίντεο με μια αδέσποτη σκυλίτσα μόλις 7 μηνών, η οποία ξεψύχησε από τη δηλητηριασμένη τροφή, που έφαγε.

Οι εθελοντές μέλη του συλλόγου ανέβασαν το βίντεο - το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ (προσοχή, σκληρές εικόνες) - που δείχνει το μαρτύριο του ζώου, για να μας κάνουν, να σκεφτούμε, ότι συμπεριφερόμαστε στα ζώα σαν κτήνη.

Το βίντεο τραβήχτηκε, αφού είχε χορηγηθεί στο ζώο η ένεση με το αντίδοτο, όμως δυστυχώς δεν άντεξε. Μάλιστα η ίδια σκυλίτσα, που πέθανε χθες βράδυ μετά τις 21:00 στο πάρκο Δημαρχίας δέκα μέρες πριν είχε πέσει και πάλι θέμα δηλητηρίασης. Όμως τότε την πρόλαβαν και σώθηκε! Χθες έφτασαν αργά κοντά της!

Από την ίδια περιοχή αγνοούνται άλλα δύο αδέσποτα και όπως μάθαμε το πάρκο εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο παιδιά.

Ο εγκληματίας δε σέβεται - γι’ αυτό και τα ξεπαστρεύει - ούτε τα ζώα, αλλά ούτε τα παιδιά, που μπορεί, να δηλητηριαστούν γλύφοντας π.χ. τα χέρια τους, αφού προηγούμενως η μπάλα τους έχει π.χ. ακουμπήσει το τοξικό δηλητήριο (ποντικοφάρμακο, εντομοκτόνο, ζιζανιοκτόνο κ.ά.).

3 σχόλια:

  1. ο άνθρωπος, αυτό το ανόητο χαζό πλάσμα σύμφωνα με τους φιλόζωους,ζει κάποια χρονάκια προσπαθώντας να δημιουργήσει 5 πράγματα.Οικογένεια ,ένα βιό,κάτι.Κάποιες ώρες δουλεύει...κάποιες ξεκουράζεται.ΕΓΚΛΗΜΑ! απαγορεύεται να ξεκουράζεται ! Δεν πρέπει να νουθετεί στη σύντομη ζωή του τα αδέσποτα και άλλα πολλά! χμ.... Βρε ξεδιάντροποι που το παίζεται φιλόζωοι (όχι όλοι) ΣΥΝΕΡΘΕΤΕ.
    Ησυχία και καθαριότητα θέλουμε.Τίποτε άλλο.Εσείς βίτσια θέλετε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πως και δεν του την είπαν οι φιλόζωοι? συνήθως επιτίθενται.Πάντως 3:53, δεν είναι όλοι με τις ίδιες απόψεις.Εχω δει με τα μάτια μου ιδιοκτήτη σκύλου να καθαρίζει τις ακαθαρσίες σκύλου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον βαρεθήκαμε, τον απαξιώνουμε και δεν ασχολούμαστε πλέον μαζί του...Κάποιος που επιδοκιμάζει το να "νουθετει" τα αδέσποτα με φόλες, είναι ένα ανύπαρκτο ανθρωπάριο, ανευ σημασίας. Και χρήζει δε, ψυχιατρικής παρακολούθησης. Και στον πολιτισμένο κόσμο που εμείς ζούμε, αυτός δεν έχει καμία θέση.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News