Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Λαϊκές κατοικίες Αριδαίας: Πετάνε στο δρόμο οικογένειες με παιδιά!

Ρεπορτάζ: Σταύρος Βαφειάδης

Σε απόγνωση βρίσκονται κάποιες από τις οικογένειες που διαμένουν στις λαϊκές κατοικίες της Αριδαίας. Συγκεκριμένα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με έγγραφό της ζητά να αδειάσουν τα διαμερίσματα στα οποία ζουν εδώ και αρκετά χρόνια.

Το σχετικό έγγραφο, το οποίο έφτασε στα χέρια των κατοίκων σήμερα Πέμπτη, αναφέρει ότι αυθαίρετα κατέχουν κρατικό ακίνητο και πως σε 10 (!!) μέρες θα πρέπει να βρίσκονται εκτός της κατοικίας.

Την ίδια στιγμή οι οικογένειες...

...ζουν σε τραγικές συνθήκες διαβίωσης, έχοντας μάλιστα και ανήλικα παιδιά.

Το Aridaia News βρέθηκε στις λαϊκές κατοικίες και συνομίλησε με τους ένοικους, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να βγουν από τα σπίτια. Όπως είπαν χαρακτηριστικά, δεν έχουν που να πάνε. Τα έχουν πραγματική ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ρεύμα στις συγκεκριμένες κατοικίες είναι είδος πολυτελείας.

Το περίεργο είναι ότι σε ανακοίνωση της Νομαρχίας Πέλλας τον Μάρτιο του 2010 οι συγκεκριμένες οικογένειες εμφανίζονται ως δικαιούχοι των κατοικιών (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Το Aridaia News προσπάθησε να επικοινωνήσει με την αρμόδια υπηρεσία, όμως η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι η υπεύθυνη λείπει σε άδεια και πως δεν υπάρχει κάποιος άλλος στη θέση της.

Σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν υπάρχει τίποτε πιο απάνθρωπο από το να στερείς τη στέγη από οικογένειες που την έχουν ανάγκη.

Αυτό είναι άραγε το κοινωνικό κράτος που παρουσιάζει η Ελλάδα του 2012;

Περιμένουμε από τους αρμόδιους να επιληφθούν του θέματος και να βρεθεί γρήγορα λύση!

18 σχόλια:

  1. μια καριολα απο αυτες που δε κληρωθηκαν εχει κανει μυνηση οτι ταχα μου την αδικησαν και ξερετε πως ειναι τα δικαστηρια στη ελλαδα...αυτος ειναι ο πραγματικος λογος που δε προχωρανε οι διαδικασιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΙΣ ΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ....ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΙΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ.ΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΦΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλλον δεν ξερεις να διαβαζεις. ακριβωσ κατω απο τους αποριφθεντες ειναι οι δικαιουχοι στο συγκεκριμενο εγγραφο. πριν μιλισεις να εισαι σιγουροσ για αυτο που λεσ. εξερετικο το αρθρο βαφειαδη. ειδικα οταν υπαρχουν παιδακια στη μεση πρεπει να βγαινουν στη δημοσιοτητα τετοια θεματα.

      Διαγραφή
    2. Δεν μου λες 5.58 εισαι τρομπας?

      Διαγραφή
  3. 5.58 eisai megalo gidi. gia na sxoliazeis toso aviasta to sygekrimeno evaisthito thema prepei na eisai megalos komplexaras. pane na deis pws zoun ta paidia twn sygekrimenwn oikogeneiwn kai meta anoixe to vrwmostoma sou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλλον το στομα του ειχαι σκατα εκεινη την ωρα συγχωρηστε τον

      Διαγραφή
  4. ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΕΝΑΝ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΟΥΡΗ ΣΕ ΤΟΣΟ ΛΕΠΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. 5:58 ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σταύρο συγχαρητήρια για το ρεπορτάζ. Αυτά είναι θέματα ουσίας. Ελπίζω να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι, όπως αναφέρεις και συ παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ANTE BΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ..........

      Διαγραφή
    2. δεν εχεις καρδια ρε

      Διαγραφή
    3. ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΑ,ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ,ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ..ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΡΓΗΣΑΝ,ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ...ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΛΗΔΕΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
    4. Εντάξει ρε φίλε είναι καταληψίες φτάνει μας τα έπριξες σήκω και λίγο από τον υπολογιστή!

      Διαγραφή
  7. αν τα δικαιουνται να τα κρατησουν αν οχι να φυγουν.το αν εχουν παιδια η οχι δεν εχει σχεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο πιο σωστος απο ολους!!!
      χωρις πολλα λογια...

      Διαγραφή
  8. κυρια με ενα μεγαλοπαιδι,εχει καταλαβει ενα για αυτην και ενα για το μεγαλοπαιδι της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας παρει ενα και για το Σαββατοκυριακο, δεν ξερεις καμια φορα...

      Διαγραφή
  9. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΧΑΡΤΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ" ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ;ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΣΤΗΜ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ;ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News