Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Δημόσια κλήρωση για την κατανομή των λαϊκών κατοικιών της Αριδαίας στους δικαιούχους

"Η ομόφωνη υποστήριξη των αποφάσεων που λήφθηκαν από τους δικαιούχους, μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε"

Θ. Θεοδωρίδης: Λύση με τη σύμφωνη γνώμη όλων.

Ένα χρονίζων πρόβλημα ελπίζουμε ότι βρίσκει τη λύση του, μετά από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του Διευθυντή Οικονομικού κ. Γιάννη Σάββα και του Τοπογράφου Μηχανικού κ. Γρηγόρη Ζουλούμη του Τμήματος Δημόσιας Περιουσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, του Νομιάτρου κ. Δημήτριου Κόντου, της Νομικής Συμβούλου κας. Παρασκευής Ρέτζιου και των δικαιούχων των λαϊκών κατοικιών της Αριδαίας. Ενώ η ανάδειξη των δικαιούχων έγινε το 2010, μέχρι σήμερα οι 18 κατοικίες δεν παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες οι οποίοι πλήττονται οικονομικά λόγω της κρίσης.

Μέσω της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, ανοίγει ο δρόμος...

...για την διεξαγωγή ειδικής κλήρωσης ώστε να γίνει η διανομή των διαμερισμάτων στους συγκεκριμένους δικαιούχους. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου 2012. Οι δικαιούχοι θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την οικογενειακή και οικονομική τους κατάσταση, προκειμένου να συμμετέχουν στην κλήρωση των διαμερισμάτων που ανήκουν αντίστοιχα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθός τους (μεγάλα διαμερίσματα, μεσαία και μικρά). Αμέσως μετά τη δημόσια κλήρωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το παραχωρητήριο για το συγκεκριμένο διαμέρισμα που τους ανήκει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά:

«Ευχαριστώ εκ μέρους των δικαιούχων τον Διευθυντή Οικονομικού κ. Σάββα Γιάννη και τον Τοπογράφο Μηχανικό κ. Γρηγόρη Ζουλούμη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για τη συνεργασία τους προκειμένου να δώσουμε λύση σε ένα χρονίζων πρόβλημα. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συμβολή τους το Νομίατρο κ. Δημήτριο Κόντο και τη Νομική Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κα. Ρέτζιου Παρασκευή. Οι δικαιούχοι των διαμερισμάτων δικαιούνται να έχουν πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες και, επίσης, οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν με πλήρη διαφάνεια και δικαιοσύνη. Η ομόφωνη υποστήριξη των αποφάσεων που λήφθηκαν από τους δικαιούχους, μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε».

4 σχόλια:

  1. Ο Κος ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ, ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΛΗΡΩΣΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ.
    ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Κου ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε δικαιουχε εισαι ψευτης και συκοφαντης. Ολοι συμφωνησαν να γινει αυτο και το ξερεις,αλλωστε υπαρχει και καταγεγραμμενη η ομιλια και η συζητηση απο την νομικο συμβουλο της περιφερειας.
    Δεν ξερω τι σκοπο και τι συμφεροντα εχεις,αλλα εισαι εκτος τοπου και χρονου. Η μια λυση ειναι αυτη που προτεινει η περιφερεια και η αλλη λυση ειναι να ξαναγινει η ολη διαδικασια απο την αρχη,κατι που δε συμφερει κανεναν γιατι θα παρει πολλα χρονια,και θα αλλαζε πιθανον η λιστα,κατι που δεν συμφερει κανεναν. Οπως ολοι ξερουν και εσυ ξερεις,ασχετα που κανεις τον/την ανηξερη τα σπιτια ΔΕΝ ειναι δωρεαν,υπαρχει αναλογο τιμημα οπως ειχε γινει και στις αλλες εργατικες κατοικιες,οι δικαιουχοι τα αποπληρωναν με ετησιες δοσεις. Οσο για το τιμημα που λες σχετικα με την αποκατασταση των ζημιων,οι κυριοι απο την περιφερεια ειπαν οτι θα αφαιρεθει απο την αξια του ακινητου.
    Αν δεν θες το ακινητο και νομιζεις οτι αδικησε,μπορεις να το αποποιηθεις,και να το παρει καποιος αλλος.
    Αν θεωρεις οτι λεω ψεματα σε προκαλω δημοσια να πεις το ονομα σου,και οχι να λες ανωνυμα πραματα που δεν υπαρχουν. μπορουσες αλλοστε αν δεν συμφωνεις να μιλησεις και να εκφερεις αντιθετη αποψη,αφου ο Θεωδοριδης ρωτησε αν καποιος δεν συμφωνει και κανεις δεν εφερε αντιρηση. οποτε ΟΛΟΙ συμφωνησαν.
    Μη ρωτησεις που τα ξερω,ημουν και εγω εκει παρων,γιαυτο ειναι καλο να μη λεμε πραματα που δεν ισχυουν. Τα στοιχεια μου ειναι διαθεσιμα σε καθε περιπτωση οταν αυτα ζητηθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ¨ΕΠΩΝΥΜΕ,
      1.ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ,
      2.ΒΑΣΕΙ ΠΟΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ;
      3.ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;
      4.ΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΝΑΞΙΘΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ, ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ, Κε ΕΞΥΠΝΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ, ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ;
      5. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΓΓΡΑΜΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ.
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ Ή ΟΧΙ : ΑΝΑΜΝΟΝ...

      Διαγραφή
  3. Ασε τις μαγκιες του στυλ 'επωνυμε' κλπ και κοιτα τα πραματα οπως ειναι! Ο οεκ ποτε,μα ποτε δεν δινει σπιτια δωρεαν,καταλαβε το επιτελους.
    Οταν ερχοταν η επιτροπη να κανει αυτοψια στις οικογενειες το τονιζαν οτι τα σπιτι ΔΕΝ ειναι δωρεαν,και αυτο ειναι και ο λογος που πρεπει να εχεις καποια εισοδηματα,και να μην εισαι εντελως απορος. Απειρα τα παραδειγματα εντελος απορων συμπολιτων μας που αποριφθηκαν αλλοστε.
    Γυρνας και λες οτι οι δικαιουχοι ειναι αναξιοπαθουντες με προβληματα. Εγω θα σου που πως οι μισοι ειναι οντως με προβλημα,οι αλλοι ολοι εχουν σπιτια,και ξερετε καλα ποιοι ειναι.
    Για να μη πω για καποιους/καποιες που ενω ειχαν αποριφθει στις αρχικες λιστες,ξαφνικα και ως διαμαγειας βρεθηκαν να ειναι ξανα στην λιστα. Ας μη παιζουμε θεατρο ειναι τουλαχιστον αηδια!
    Αν εσυ,δεν εχεις προβλημα στεγασης,που μαλλον ετσι ειναι,μπορεις να περιμενεις μεχρι να στο φτιαξουν,οπως λες υπαρχουν οικογενιες αναξιοπαθουντες που δεν μπορουν αλλο στα ενοικια,και πρεπει αυτη η κατασταση να τελειωση εδω.
    Δεν ειμαι οπαδος του Θεοδωριδη,και δεν εχεις δικαιομα να μιλας ετσι αν δεν ξερεις.
    Ψαξε στο google και για αλλες λαικες κατοικιες σε ολη την χωρα και θα δεις οτι χρεωνονται,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥς.
    Παρ'ολη την ιστορια ομως εσυ παραμενεις ΑΝΩΝΥΜΟς και παιζεις παιχνιδι εντυπωσεων. Ο θεοδωριδης ρωτησε ξεκαθαρα αν διαφωνει κανεις,ολοι ειπαν οχι. εκει ληγει το θεμα,σε παρακαλω να σωπασεις και να τελειωνει αυτη η ιστορια.
    Στο θεμα αποκαταστασης των ζημιων ηταν ξεκαθαρο το θεμα. Η δινουμε ολοι ενα ποσο,(και μην αρχιζεις παλι ειναι φτωχοι ολοι τους κλπ,κατανταει χαζομαρα,και μαλλον δεν εχεις δει φτωχεια αληθινη,οποτε πρεπει να αναθεωρησεις τον ορο 'φτωχεια')η τα φτιαχνουμε μονοι μας και το ποσο της δαπανης αφαιρειται απο την αξια του ακινητου. Συμφωνων στο οτι αυτο ειναι λιγο αδικο,αλλα πρεπει να ληξη αυτη η ιστορια.
    Επισης η διαδικασια εγινε ξανα και ξανα πολλες φορες,γιατι καποιοι συμπολιτες μας,εκαναν ενσταση,οταν δεν ηταν μεσα στην λιστα. Στης 31/8 αν εχεις τα κοτσια σε προκαλω να φερεις αντιρηση μπροστα σε ολους,ρωτοντας τους ομως αν εχουν να δινουν ενοικια και να περιμενουν για αλλα 2-3-4 χρονια,οσο παρει ξανα δηλαδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News