Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

50% μειώνεται ο μισθός του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η μηνιαία χορηγία του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας θα ανέρχεται από τις 23.122 ευρώ στις 11.561 ευρώ

Στο μισό μειώνεται η χoρηγία (έτσι ονομάζεται ο μισθός) του Προέδρου της Δημοκρατίας σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Με την τροπολογία περιορίζεται στο διπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης πλέον – από το τετραπλάσιο – η μηνιαία χορηγία του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας και θα ανέρχεται από τις 23.122 ευρώ στις 11.561 ευρώ.

Επίσης, καταργείται η χορήγηση μηνιαίων εξόδων παράστασης στον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ύψος των οποίων ανέρχεται στ 1/3 της μηνιαίας χορηγίας, δηλαδή στο ποσό των 6.240 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο περιορισμός της μηνιαίας χορηγίας συμπαρασύρει και τις μηνιαίες αποζημιώσεις των πρώην Προέδρων Δημοκρατίας, το ύψος των οποίων ορίζεται στο ήμισυ της μηναιάς χορηγίας.

Η εξοικονόμηση είναι 352.350 ευρώ το χρόνο.

8 σχόλια:

  1. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!. ΚΑΙ ΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΠΑΠΟΥΛΗΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΕ, Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΖΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ; ΟΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ!. ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΞΑΝΕ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΗΤΑΝ ΨΙΧΑΛΕΣ ΒΡΟΧΗΣ. ΒΡΕ ΑΣΤΟΔΙΑΛΟ ΟΛΟΙΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eksoikonomisi 352.350 euro se ena xrono apo ena atomo.... Gia valte kai tous 300 tis voulis na doume ti tha vgei se ena xrono kai auto epi 10 xronia.
    Entaksi den pernoun oloi osa perni o Papoulias alla parola auta an to ypologisoume me 100.000 ston kathenan mesos oros eksoikonomisis eine 30.000.000 ton xrono se 10 xronia tha htan 750.000.000 euro.
    Xoria auta pou fagane......... Oriste pou eine ta lefta!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις 11.561 ευρώ. Όσα παίρνουν και οι δύο γονείς μου, συνταξιούχοι του ΟΓΑ, σε ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΟΥ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ? ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτός δεν είχε παραιτηθεί του μισθού του ή κάνω λάθος;Τι είναι αυτά τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. α ρε χρυση αυγη που σας χρειαζεται!!!που σαι ρε κασιδιαρη να τα πεις???ο βατραχανθρωπος στα υδατινα συνορα της χωρας με μποφορ και μες στο σκοταδι παιρνει τοσα σε ενα χρονο...ντροπη...και μετα ολοι μου γινατε φιλοδημοκρατικοι...αυτοι εμπορευματοποιησαν τη δημοκρατια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αχ τον καιμενο. τι θα κανει τωρα? πως θα φαει? με τι λεφτα.... ρε παιδια της χρησης αυγης δωστε τιποτα και στον προεδρο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News