Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Το νέο ωράριο των εκπαιδευτικών

Δείτε τους πίνακες

Αυξάνεται το ωράριο δασκάλων, καθηγητών, πανεπιστημιακών και του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ, ενώ σχεδιάζεται δραστική μείωση των περίπου 140 ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ιδίως στην επαγγελματική εκπαίδευση, η οποία θα υποστεί το αμέσως επόμενο διάστημα το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων μονάδων και προσωπικού.

Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής», στο επίκεντρο του άμεσου προγραμματισμού του υπουργείου Παιδείας, το οποίο σχεδιάζει και ενεργεί υπό την ασφυκτική πίεση των μεγάλων περικοπών που προβλέπονται στο πακέτο Στουρνάρα για την επόμενη διετία, βρίσκονται το ανθρώπινο δυναμικό και οι υποδομές της εκπαίδευσης. Στόχος είναι να περιπέσει σε αχρηστία ο θεσμός των αναπληρωτών με την κάλυψη των αντίστοιχων αναγκών σε διδακτικό προσωπικό από την αύξηση του ωραρίου των μόνιμων.

 
Το σχέδιο που μελετά το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής» φορτώνει με επιπλέον 2 ώρες τους δασκάλους, 3 τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 3 τους πανεπιστημιακούς και άλλες δυο το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ.

Παράλληλα, σχεδιάζεται ευρύτατη ανακατανομή των οργανικών θέσεων που καλύπτονται στις δυο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης από περίπου 160.000 δασκάλους και καθηγητές.

 
Σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ, που επικαλείται η εφημερίδα, ο ετήσιος φόρτος εργασίας των Ελλήνων εκπαιδευτικών είναι «σημαντικά μικρότερος» από τις άλλες χώρες του Οργανισμού, ειδικότερα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Από το 1996 έως και το 2009 ο καθαρός χρόνος διδασκαλίας σε ώρες ετησίως μειώθηκε στην Ελλάδα περισσότερο από όσο μειώθηκε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του ΟΟΣΑ, ή κατά μέσο όρο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

---
Πηγή: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

8 σχόλια:

  1. Πόσο μειώθηκε και ο μισθος τους όμως δεν μας λένε... στο εξωτερικό οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έχουν βαρβάτους μισθούς.Εδω απλά ψίχουλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ώρες αυτές που αναφέρονται εδώ είναι οι ώρες διδασκαλίας. Δεν υπολογίζονται όμως και οι ώρες οι εξωδιδακτικές. Στο εξωτερικό τα σχολεία διαθέτουν γραμματείες, οι οποίες κάνουν όλη τη δουλειά γραφείου. Εδώ στην Ελλάδα ελάχιστα σχολεία διαθέτουν γραμματεία, οπότε ένας εκπαιδευτικός επωμίζεται και τη δουλειά γραφείου, επομένως δουλεύει πολύ περισσότερες ώρες από αυτές που μας παρουσιάζουν εδώ και αμοίβεται φυσικά λιγότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απο ποτε θα ισχυουν ολα αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μας πουν οι εκπαιδευτικοί πόσους μήνες τον χρόνο δουλέυουν έτσι για να ξέρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΣ 100 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΚΑΝΕ ΣΥΝ ΠΛΗΝ ΑΡΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΕΤΡΑΩΡΟ 150 ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ ΤΗ ΜΕΡΑ.

      Διαγραφή
    2. 52 ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ 104 ΜΕΡΕΣ, ΧΡΙΣΤ. ΠΑΣΧΑ ΑΛΛΕΣ 30. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΛΛΕΣ 90, ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΡΓΙΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΜΙΑ 40, ΡΕ ΣΥ ΤΗ ΜΕΝΕΙ?

      Διαγραφή
  5. 09.20΄ και 09.23΄: Τα σχολεία ανοίγουν στις 1 Σεπτεμβρίου και κλείνουν στις 21 Ιουνίου για τα δημοτικά και στις 30 Ιουνίου για Γυμνάσια και Λύκεια (Ν. 1566/1985). Στις 11 Σεπτ γίνεται ο αγιασμός και την επόμενη 12 Σεπ αρχίζουν τα μαθήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα χρόνια του Ανδρέα έχουν περάσει οριστικά !
    Αυτά δυστυχώς πληρώνει ο Ελληνικός λαός
    Καιρός να το καταλάβουν μερικοί καλοπερασάκηδες
    Καθηγητές, Δάσκαλοι είχαν υπερβεί κάθε όριο.
    Η αλήθεια πονά αλλά είναι καλό να ακούγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News