Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Αρκούδες - Μέτσκες" της Έδεσσας στο Καρναβάλι του Καβαντάρτσι

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ-ΜΕΤΣΚΕΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΒΑΝΤΑΡΤΣΙ

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκούδες – Μέτσκες εκπροσωπώντας το παραδοσιακό καρναβάλι της Έδεσσας και αποδεχόμενος πρόσκληση του Δήμου Καβαντάρτσι συμμετείχε στο ετήσιο καρναβάλι που οργανώνεται στην γειτονική πόλη με την ευκαιρία της γιορτής του τρύγου αφιερωμένης στο θεό Διόνυσο.

Στην ειδική τελετή υποδοχής για την αντιπροσωπεία του Δ.Έδεσσας ο σύλλογος χάρισε στο δήμαρχο Καβαντάρτσι κ.Αλεξάντερ Πάνοβ μια πλακέτα με μηνύματα ευχαριστιών για την φιλοξενία των ανθρώπων του Καβαντάρτσι και ευχήθηκαν όλοι μαζί μια καλή οινική χρονιά.

 
Το καρναβάλι του Καβαντάρτσι αποτελεί διαχρονικό θεσμό και οργανώνεται κάθε χρόνο τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη. Εκτός από τα τοπικά σχήματα καρναβαλιστών συμμετείχαν και από πολλές χώρες όπως Τουρκία, Σλοβενία, Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία και φυσικά οι Αρκούδες από την Ελλάδα. Η συυμετοχή των αρκούδων της Έδεσσας ήταν μαγική με αστεία και πειράγματα σε όλη την διαδρομή, με τα παιδάκια να ποζάρουν για φωτογραφίες και όλοι να συμμετέχουν στα παιχνίδια και τα αστεία.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων έγινε η τιμητική πρόταση της ένταξης του συλλόγου Αρκούδες-Μέτσκες και της Έδεσσας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πόλεων Καρναβαλιού. Επίσης προτάθηκε στον σύλλογο η συμμετοχή του στο κορυφαίο Καρναβάλι της Σλοβενίας που οργανώνεται στην πόλη Ptuj. Στόχος του συλλόγου η ανάδειξη του παραδοσιακού καρναβαλιού και της πόλης της Έδεσσας για την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών. Το Εδεσσαϊκό καρναβάλι είναι ένα ζωντανό κομμάτι της πόλης και οι Αρκούδες – Μέτσκες θα είναι μπροστά…

Το ΔΣ

3 σχόλια:

  1. Τι θα πει Μετσκες ρε πατριωτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαράδεκτοι....πρέπει να είσαι πολύ αναίσθητος για να πας στους Μόγγολους και να κάνεις Καρναβάλι....πρέπει να θυμάστε τι έκαναν αυτοί πέρυσι στην Ελλάδα.... http://www.youtube.com/watch?v=B5fZoxpaE30 .... τι άλλο να πω??...Κι εμείς τους ωθούμε στην Καταστροφή της Πολιτισμικής μας Κληρονομίας. Υπάρχουν κατάσκοποι απο τα Σκόπια στην Έδεσσα, πέρυσι γύρισαν μια ταινία με την έδεσσα και άλλα μέρη της Μακεδονίας μας ....κι εμείς είμαστε με τους καφέδες στο σπιτάκι μας.Δεν πάμε καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News