Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

"Απαράδεκτη η παρουσία της Χρυσής Αυγής στο Μνημόσυνο των Γιαννιτσών"

Ανακοίνωση - Καταγγελία

Θεωρούμε πρόκληση για το λαό των μαρτυρικών Γιαννιτσών, αλλά και προσβολή προς τα θύματα της απάνθρωπης ομαδικής εκτέλεσης & τους συγγενείς - απογόνους των 114 Γιαννιτσιωτών στις 14 Σεπτέμβρη 1944 7 ανάμεσα τους το Δήμαρχο Θωμά Μαγκριώτη, την ενέργεια του Δημάρχου κ. Στάμκου Γρ. να δεχτεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του φετινού μνημόσυνου της θυσίας τους την Χρυσή Αυγή.

Η ιστορία διδάσκει ότι το μπλοκάρισμα της πόλης των Γιαννιτσών και της συγκέντρωσης περίπου 3.000 κατοίκων στο προαύλιο του Α' δημοτικού σχολείου και στη συνέχεια η εκτέλεση των 114 από αυτούς από τους Γερμανούς πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνιστές τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Δεν έχουν καμία θέση στις εκδηλώσεις οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων ταγματασφαλίτες πουλικοί, που σε συνεργασία με τον γερμανό φρούραρχο Σούμπερτ με τους NAZI ματοκύλησαν τα Γιαννιτσά.

Η επίκληση της δημοκρατίας, και της εκλογής της Χρυσής Αυγής στην Ελληνική Βουλή είναι υποκριτική. Πρόκειται για φασιστική δολοφονική οργάνωση που δεν κρύβει ότι είναι στρατιωτικού τύπου. Πρόκειται για τους ιδεολογικούς και πολιτικούς απόγονους του ναζισμού και του φασισμού . Το έχουν δείξει δημόσια με τους χιτλερικούς χαιρετισμούς, (π.χ. Μιχαλολιάκος στην πρώτη του εμφάνιση στο Δήμο της Αθήνας), με τις τοποθετήσεις τους, π.χ. αποκαλώντας τους μετανάστες «σκουπίδια της γης», την θέση τους υπέρ της στείρωσης ακόμη και της ευθανασίας στα άτομα με ειδικές ανάγκες, κύρια όμως με τη δράση τους οργανώνοντας «τάγματα εφόδου» χιτλερικού τύπου, με δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες.

Καλούμε το λαό των Γιαννιτσών να καταδικάσει την ενέργεια της δημοτικής αρχής. Να μη νομιμοποιήσει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις στον Ομαδικό Τάφο.

Τιμούμε την μνήμη των θυμάτων και των αγωνιστών των Γιαννιτσών και της περιοχής με τους αγώνες μας σήμερα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συγκυβέρνησης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Διεκδικώντας τα λαϊκά δικαιώματα, για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων, για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία.

Ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος
της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πέλλας» που στηρίζεται από το ΚΚΕ
Σίσκος Χρήστος

9 σχόλια:

  1. αληθεια << συντροφε >> σισκο δεν ειδα να ενδειαφερεσε το ιδιο και για τα θυματα των συντροφων σου που κατα τον εμφυλιο εσφαξαν τους γιανιτσιοτες καθως και αυτους τους αθωους που αιχμαλοτησαν στην θεσσαλονικη και τους μετεφεραν στα γιαννιτσα και στην αριδαια . για αυτους ουτε κουβεντα ουτε ενα δακρυ εστω για τα ματια του κοσμου.η χρυση αυγη σε πειραξε . αλλα ξερουμε γιατι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τυχόν μνημόσυνα των "συντρόφων" μπορείς και να μη παραβρεθείς , αλλά τι "γυρεύει η αλεπού στο παζάρι" ;
      Η Χ.Α. θα μπορούσε να κάνει δικά της μνημόσυνα και να πας εκεί αν σε εκφράζει , αλλά όχι και στον ομαδικό τάφο με τα θύματα των Γιαννιτσών από συνεργάτες των Γερμανών !!!

      Διαγραφή
  2. Ρε Ανώνυμε των 3.47' η εκτέλεση των Γιαννιτσιωτών ήταν αντίποινα των Γερμανών κατακτητών ( με τη βοήθεια των ντόποιων συνεργατών τους στη περιοχή των Γιαννιτσών ) και όχι προϊόν του Εμφυλίου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΓΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι απόγονοι των κουκουλοφόρων, των συνεργατών των ναζί, των μαυραγοριτών. Τα ορφανά του χίτλερ.Προφανώς πήγαν από λάθος. Νόμιζαν ότι θα τιμήσουν τους ναζί πεσσόντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι σ'ενοχλεί τόσο πολύ στο γεγονός πως θα παρεβρίσκεται και η ΧΑ εκεί κύριε Σίσκο;Έχει κανείς σας ιδέα τι θα πει Εθνικισμός ή απλά αναπαράγεται ό,τι λένε στα μέσα μαζικής προπαγάνδας;Εμένα με ενοχλεί που τόσα χρόνια κάνει ό,τι θέλει η αριστερά στην χώρα μας!Κλείνουν παράνομα δρόμους,πέρα από τα δικά τους συμφέροντα δεν νοιάζονται για κανέναν άλλον,δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα σκηνικό που πέτυχα σε μια πόλη.Περίπου 800 άτομα της ΚΝΕ μαζεμένα σε έναν πολύ κεντρικό δρόμο της πολής γνωστή περιοχή για την εξαθλίωση των ατόμων εκεί,στο απέναντι πεζοδρόμιο ένας νεαρός μοίραζε κουπόνια γιατην ενίσχυση του ΚΚΕ και ακριβώς από πίσω του 2 άστεγες μέσα στην βροχή να τον κοιτούν απλά και αυτός καθώς και οι άλλοι σύντρόφοι του έδειχναν την πλήρη απαξίωσή τους για τις συγκεκριμένες γυναίκες.Αυτοί ήταν,είναι και θα είναι προδότες του έθνους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις απαξίωσαν γιατί ήταν λαθρομετανάστριες, βρε κουτό. Εσύ έπρεπε να χαίρεσαι με την αντίδρασή τους.Μετά από το σκηνικό που είδες πάντως, συνεχίζεις να κοιμάσαι με τα τσαρούχια. Σκεπάσου μην αρπάξεις καμιά πούντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωστός ειρωνικός και εμετικός λόγος αριστερού φασίστα,μην σε πιάσει κανένα παραλλήρημα τώρα γιατί δεν το έχω σε τίποτα να κόψω τις φλέβες μου με κονσερβοκούτι....ξέρεις εσύ!

      Διαγραφή
  7. Σίσκο, ξυδάκι. Ξεφτιλισμένε

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News