Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ρουβάς, Μαζωνάκης, Ραλλία, Κότσιρας απαντούν στο δημοσίευμα για τις δηλώσεις τους στην εφορία

O Σάκης μάλιστα αποκάλυψε το ποσό που πλήρωσε στην εφορία

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι μεγαλύτεροι Έλληνες star του τραγουδιού.

H σχετική λίστα, αναφέρεται στα εισοδήματα των καλλιτεχνών για το 2008 και το 2009 (που δηλώθηκαν το 2009 και το 2010) . Πρόκειται για μια περίοδο όταν τα νυχτερινά μαγαζιά δούλευαν τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

Το TLIFE, επικοινώνησε με αρκετούς από τους καλλιτέχνες της λίστας και οι περισσότεροι, μας παρέπεμψαν σε επικείμενη ανακοίνωσή τους.

Από τον εκπρόσωπο τύπου του Σάκη Ρουβά εκδόθηκε πριν από λίγο η εξής ανακοίνωση:

"Σχετικά με το από 10.09.2012 δημοσίευμα της εφημερίδας σας, με τίτλο «Πόσα δηλώνουν οι σταρ της πίστας», με την ιδιότητά μας ως εκπρόσωποι του Σάκη Ρουβά, στον οποίο και αναφέρεστε, σας ενημερώνουμε ότι τα ποσά των 69.216 ευρώ για το 2008 και των 67.628 ευρώ για το 2009, τα οποία αναφέρονται στο δημοσίευμά σας, αποτελούν μεν το ατομικό δηλωθέν εισόδημα του Σάκη Ρουβά όπως αυτό προκύπτει από τις ατομικές φορολογικές δηλώσεις του καλλιτέχνη, πλην όμως δεν αποτελούν το συνολικό εισόδημά του για το οποίο έχει φορολογηθεί.

Είναι γνωστό στις φορολογικές αρχές, αφού προκύπτει σαφώς από τις ατομικές φορολογικές δηλώσεις του, ότι ο Σάκης Ρουβάς έχει συστήσει την εταιρεία «ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΕΠΕ» που διαχειρίζεται και εισπράττει το σύνολο των αμοιβών και δικαιωμάτων που προκύπτουν από την καλλιτεχνική και εμπορική του δραστηριότητα, στην οποία έχουν μεταβιβαστεί και τα περιουσιακά στοιχεία του καλλιτέχνη, η οποία λειτουργεί νομίμως, διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και φορολογείται στην Ελλάδα.

Προς αποφυγή παρερμηνειών και εσφαλμένων εντυπώσεων, σας επισημαίνουμε ότι από το 2008 (ημερομηνία που αναφέρεται στο δημοσίευμά σας) μέχρι και σήμερα, για τα δηλωθέντα από τον Σάκη Ρουβά και την εταιρεία «ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΕΠΕ» εισοδήματα έχουν ήδη καταβληθεί φόροι, τέλη και εισφορές ύψους 1.200.000 ευρώ.

Επειδή λοιπόν η επιλεκτική ενημέρωση δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις, θα σας παρακαλούσαμε για λόγους δεοντολογίας να δημοσιευθεί η παραπάνω ανακοίνωση, αποκαθιστώντας όλη την αλήθεια.

Με εκτίμηση,
ProgressivePR
Εκπρόσωπος Τύπου Σάκη Ρουβά

Από το γραφείο τύπου του Γιώργου Μαζωνάκη εκδόθηκε η εξής δήλωση:

Σε μερίδα του σημερινού τύπου «διέρρευσαν» στοιχεία για τις φορολογικές δηλώσεις επιλεγμένων (με ποιο κριτήριο αλήθεια;) τραγουδιστών για τα έτη 2008 και 2009. Στη λίστα αυτή αναφέρεται και το όνομα του Γιώργου Μαζωνάκη. Ενημερώνουμε λοιπόν πως πέραν του ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι ακριβή (για παράδειγμα το αναφερόμενο ως δηλωθέν εισόδημα για το 2009 αφορά στο έτος 2007) τα ποσά αυτά αφορούν την ατομική δήλωση του τραγουδιστή (δικαιώματα από πωλήσεις δίσκων κλπ).

Το σύνολο της επαγγελματικής δραστηριότητας του Γιώργου Μαζωνάκη, όπως συμβαίνει με το σύνολο των καλλιτεχνών στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και όπως προβλέπει ο νόμος καλύπτεται από την εταιρική δραστηριότητά του, όπου ασφαλώς δεν υπάρχει καμία σχέση με τα αναγραφόμενα ποσά. Πέραν όμως τούτου, η επαγγελματική δραστηριότητα του τραγουδιστή για τα συγκεκριμένα έτη (αριθμός εμφανίσεων) ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. Η εταιρική δραστηριότητα του Γιώργου Μαζωνάκη καλύπτεται από εταιρεία με έδρα φυσικά την Ελλάδα, δεν είναι off shore, δεν είναι κυπριακή, δεν έχει έδρα τα νησιά Fiji αλλά την Νίκαια του Πειραιά. Για όλα αυτά τα έτη φυσικά έχει καταβληθεί κάθε είδους φόρος (Φ.Π.Α. , φόρος εισοδήματος) και έχουν καταβληθεί τα ποσά των περαιώσεων.

Ουδέποτε σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξε οποιοσδήποτε έλεγχος πέραν των συνήθων ή η παραμικρή βεβαιωμένη φορολογική παράβαση.

Κατασκευασμένα κείμενα ή αναφορές με ελλιπή ή παραποιημένα φορολογικά στοιχεία και ταυτόχρονη αναφορά σε λίστες φοροφυγάδων, off shore εταιρείες ή οτιδήποτε άλλο παράνομο που περιέχει και το όνομα του Γιώργου Μαζωνάκη θα αντιμετωπιστεί με όλα τα δικαιώματα που μας παρέχει ο νόμος μέχρι την πλήρη τιμωρία των συκοφαντών.

H Ραλλία Χρηστίδου εκφράστηκε μέσα από το twitter της

Λίγα από όσα έγραψε κι απάντησε είναι: "Η περιβόητη "λίστα" προφανώς κ αφορά δηλώσεις ατομικών εισοδημάτων κ όχι εταιριών οι οποίες φορολογούνται ξεχωριστά.Κ ο νόμος είναι νόμος... Εγώ δεν έχω εταιρία. Δεν μου χρειάζεται. Είμαι με μπλοκάκι."

Όταν κάποια φίλη της στο twitter της είπε, "ζούμε σε περίεργες εποχές που ο κόσμος κυριολεκτικά πεινάει και το παραμικρό τον εξαγριωνει...", η Ραλλία απάντησε: "Το αντιλαμβάνομαι και το βλέπω καθημερινά. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για κάποιον να είναι κακεντρεχής ή χυδαίος."

Η πρώτη απάντηση στο δημοσίευμα ήρθε από το Γιάννη Κότσιρα που έσπευσε να ξεκαθαρίσει μέσω του twitter του, ότι όσα γράφονται είναι ανακρίβειες.


Σύντομα αναμένεται επίσημη απάντηση κι από την Άννα Βίσση.

---
Πηγή: TLife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News