Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Καθηγητές δουλεύουν 2 και 3 ώρες την εβδομάδα σε δημόσια σχολεία και πληρώνονται κανονικά

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως από την Καθημερινή της Κυριακής

Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης βρέθηκαν καθηγητές που διδάσκουν δύο, μία ή και καμία ώρα την εβδομάδα!

Oι ελεγκτές σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, αναφέρονται σε Λύκεια των περιοχών της Βάρης, της Βουλιαγμένης και της Βούλας.

Εκεί, από το 2008 έως το 2012 οι διευθυντές και οι καθηγητές, με την ανοχή ή και την προστασία των στελεχών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, έκαναν το εξής:

- δημιουργούσαν περισσότερα τμήματα σε κάθε τάξη παραβιάζοντας προς τα κάτω το νόμο για τον ελάχιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη.

- δημιουργούσαν τεχνηέντως οργανικά κενά με τα οποία «κάλυπταν» τους υπεράριθμους καθηγητές στα σχολεία τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι στα σχολεία αυτά υπήρχαν πλεονάζοντες καθηγητές, οι οποίοι κάααθονταν και φυσικά δεν μετακινούνταν σε άλλα σχολεία με πραγματικές ανάγκες, τα οποία με τη σειρά τους αναγκάζονταν να προσλαμβάνουν αναπληρωτές για να καλύψουν τα κενά.

Επίσης: για να συμπληρώσουν τις ελάχιστες ώρες διδασκαλίας οι αργόμισθοι καθηγητές (21 ώρες ως 6 έτη υπηρεσίας), τα σχολεία τους ανέθεταν εργασία γραμματειακής υποστήριξης για να τους καλύψουν.

Σημειώνεται ότι οι καθηγητές στα δημόσια σχολεία έπαιρναν με το ενιαίο μισθολόγιο 1092 ευρώ, ενώ πλέον οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα έχουν βασικό μισθό 744 ευρώ.

6 σχόλια:

  1. ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΗΝ ΛΙΓΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κηφήνας είσαι και το δείχνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kALA POY EINAI I DASKALI K SINTIROYN TIS KAFETERIES TO MESIMERI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι κηφηνες ΚΗΦΗΝΑΡΕΣ (οχι ολοι) δεν προσφερουν τιποτα πλεον στην παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TI EΓΙΝΕ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι λέτε ρε μάγκες? Και αφού δεν προσφέρουμε τίποτα γιατί δεν κρατάτε σπίτι σας τα παιδιά σας να τα κάνετε "ανθρώπους" και τα στέλνετε στα σχολεία? Μια μέρα αν δεν κάνουν μάθημα, δεν τα αντέχετε στο σπίτι, άρρωστα με πυρετό, βήχα, μύτη με καταρροή και πάλι σχολείο τα στέλνετε!!!!! Γιατί άραγε?????
    Να ασχοληθούμε κι εμείς με τα δικά μας παιδιά που αξίζει περισσότερο τον κόπο από το ακούμε το "ευχαριστώ σας"! Βρε άντε από κει πέρα που καθόμαστε για 800Ε και παρακαλάμε τα παιδιά σας να διαβάσουν και αγχωνόμαστε για το αν έμαθαν ή όχι...Αυτοί είμαστε κι αν σας αρέσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News