Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Μαζεύετε αποδείξεις και το 2013 - Έκπτωση φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα έχουν σταθερή έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ, η οποία θα μειώνεται όσο το εισόδημα αυξάνεται

Θα ισχύει το μέτρο των αποδείξεων και την επόμενη χρονιά.

Σταθερή η έκπτωση για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Διατηρεί το μέτρο των αποδείξεων το οικονομικό επιτελείο και το 2013, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.

Ετσι, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις τις οποίες θα φυλάσσουν στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μέτρο δεν θα συνδέεται από το 2013 με το αφορολόγητο όριο, δεδομένου ότι αυτό καταργείται, αλλά για να εξασφαλιστεί η έκπτωση των 1.950 ευρώ απο τον τελικό φόρο. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου οικονομικών οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα έχουν σταθερή έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ, η οποία θα μειώνεται όσο το εισόδημα αυξάνεται.

Όπως γράφει η εφημερίδα, οι ζητούμενες αποδείξεις ανέρχονται στο 25% του εισοδήματος ενώ όσοι δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις θα έχουν πέναλτι φόρου 10% επι της διαφοράς μεταξύ της αξίας των αποδείξεων που θα έχουν μαζέψει και της αξίας των αποδείξεων που θα έπρεπε να έχουν συγκεντρώσει.

---
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News