Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Όργιο λαθροϋλοτομίας στη Μακεδονία

"Διαπιστώνουμε ότι καταστρατηγούνται τα όρια και έχουμε ήδη περίπου δέκα κρούσματα λαθροϋλοτομίας"

Δέκα τόνοι ξύλα που άγνωστοι είχαν κόψει παράνομα στην αναδασωτέα περιοχή του Αγίου Βασιλείου, κατασχέθηκαν από το δασαρχείο Λαγκαδά.

Οι λαθροϋλοτόμοι εντοπίστηκαν από υπαλλήλους του Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης οι οποίοι άκουσαν τον ήχο αλυσοπρίονων και έσπευσαν στο σημείο όπου αντιλήφθηκαν αγνώστους να ξυλεύουν παράνομα.

Όταν όμως τους πλησίασαν, οι υλοτόμοι διέφυγαν αφήνοντας πίσω τους μια στοίβα με κομμένα ξύλα.

Οι υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης επικοινώνησαν άμεσα με το δασαρχείο Λαγκαδά και κλιμάκιο δασοφυλάκων μετέβη στο χώρο απ΄όπου κατέσχεσε 10 τόνους ξύλα ενώ όπως διαπιστώθηκε, στο σημείο δεν υπήρχε μηχανοκίνητο όχημα.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο δασάρχης Λαγκαδά, κ.Ευαγγελόπουλος, το δασαρχείο έχει δώσει έγκριση για κοπή ξύλων που προορίζονται για ατομικές ανάγκες, για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

«Εχουμε οριοθετήσει τις περιοχές που επιτρέπεται η κοπή και έχουμε θεσπίσει ως ανώτερο όριο ξύλευσης, τους 3 τόνους. Ωστόσο διαπιστώνουμε ότι καταστρατηγούνται τα όρια και έχουμε ήδη περίπου δέκα κρούσματα λαθροϋλοτομίας» τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, που θα υπάρχει απαγόρευση υλοτομίας, πιθανότατα τα κρούσματα να αυξηθούν.

---
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

6 σχόλια:

  1. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΠΩΠΙΑΣ.
    Ο ΔΑΣΑΡΧΗΣ, ΤΑΧΑ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σςςςςς....κοιμουντε, αρε γα...σι που θελετε εκει στο δασαρχειο...

      Διαγραφή
  2. Ισόβια σ λαθραίους κ κατάσχεση της περιουσίας τους.να προσέχουν τ ψηφίζουν.και κατάσχεση όλης τ περιουσίας τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. koimoyte oli gia koitaξte kai apo domeria ti ginetemolis akoysan to petrelio ta pari tin pano apo 900 e 1200 kai pano mia koroidia se olo to megalio kai opios afibali gia ayto dekara den dino,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. koitajte apo tin diastayrosi foystanis ti pernai kate mera poios dasarhis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μηπως διαφωνει σε κατι ο κυρ Δασαρχης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News