Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΣΟΚ: Σχολεία χωρίς θέρμανση!

«Τα περισσότερα παιδιά είναι άρρωστα καθώς κρυώνουν και δεν μπορούν να ζεσταθούν αφού δεν λειτουργεί η θέρμανση και δεν υπάρχει πετρέλαιο»

Χωρίς θέρμανση κάνουν μάθημα οι μαθητές των σχολείων της Φλώρινας με θερμοκρασίες που διαμορφώνονται από δύο μέχρι οκτώ βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μέχρι στιγμής ο καιρός ήταν ευνοϊκός ωστόσο τα πρώτα χιόνια έπεσαν σήμερα στα γύρω βουνά και αναμένεται κύμα ψύχους σε μια περιοχή που πλήττεται ιδιαίτερα από σφοδρούς χειμώνες. Τα αποθέματα πετρελαίου που υπάρχουν στα σχολεία είναι πολύ μικρά και επαρκούν για λίγες μόνο μέρες ενώ εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης επισημαίνουν ότι αν δεν φτάσουν οι επιχορηγήσεις για την προμήθεια πετρελαίου, θα αναγκαστούν να κλείσουν τα σχολεία.

«Σήμερα τα σχολεία έμειναν κλειστά λόγω των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας. Μέχρι τώρα αντέχαμε σε αυτές τις θερμοκρασίες. Ωστόσο το κύμα ψύχους πλησιάζει και αν δεν έρθουν οι επιχορηγήσεις θα κλείσουμε τα σχολεία» τονίζει χαρακτηριστικά στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος της Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος. «Τα περισσότερα παιδιά είναι άρρωστα καθώς κρυώνουν και δεν μπορούν να ζεσταθούν αφού δεν λειτουργεί η θέρμανση και δεν υπάρχει πετρέλαιο» σημειώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, Στέφανος Μπύρος.

Στο μεταξύ, οι φορείς της Φλώρινας, αναμένουν την απάντηση της πολιτείας στην πρόταση που διαμόρφωσαν κατά τις επαφές τους με τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων, την περασμένη εβδομάδα. Η πρόταση αυτή αφορά τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης μέσω της αξιοποίησης του λιγνιτικού τέλους (που προκύπτει από την απόδοση ενός ποσού από τα ιδιωτικά λιγνιτωρυχεία στο κράτος) και του τοπικού πόρου (που δίνεται από την πολιτεία ως αντάλλαγμα στις κοινωνίες που φιλοξενούν μονάδες παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ).

«Παράλληλα βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και εφόσον δεν υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης θα συνεχίσουμε τις δυναμικές μας κινητοποιήσεις» τονίζει ο κ. Μπύρος.

---
Πηγή: newsbomb.gr

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ! ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ...ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ....ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News