Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Το ποίημα της εβδομάδας

Του Τσαβδάρη Αθαν. Ευάγγελου

Ο Χρονοπόνος.

Σε μια εξαναγκασμένη κλειδαρότρυπα ζωές αλλωνών κοιτάζεις καθρέφτες της στιβαρότητας το πρόσωπο αρπάζουν σαν ερινύες μιας ενδοφλέβιας κατάρας, που το κομπλεξικό σου ταξίδι συνοδεύει.

Αυτό το ταξίδι που σε κάνει να κωφεύεις στης ζωής τους κραγμούς.

Νιώθεις αργά, μα το ρολόι δείχνει πεισματικά νωρίς μην μπορώντας να ακούσει το ρυάκι της ποίησης που κυλάει χωρίς να μιλά ζώντας και βιώνοντας τις εμπειρίες σαν ιερογλυφικά του αρχαίου χρονο-πόνου σου!

Στο βάθος οι βοές μιας φυσαρμόνικας συνοδεύουν τα κομμάτια, τα μεστωμένα της ψυχής που ο χρόνος τους προσέδωσε την αιχμηρή του διάσταση.

Το ευχαριστώ της τελειότητας με μια γκριμάτσα δοσμένο, αγορασμένο χωρίς τάλαντα με μόνη δικαίωσης απόδοση την αξιοπρέπεια.

Που μέσα κιόλας, μέσα σ’ ένα λογισμό πουλιέται και πάλι δύσκολα κερδίζεται με το τίμημα της πορφύρας.

Στο τέλος με μια ματιά γεύεσαι τα ορατά φτερά που σε οδηγούν πάντα κάτω…

Εκεί που η μάνα γη μυρίζει μυρικαστικά τα λουλούδια της, έτσι τα ζωντανεύει θρέφοντάς τα.

Τσαβδάρης Αθαν. Ευάγγελος

4 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News