Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Επαναφορά της βάσης του 10 στις πανελλαδικές

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο αρμόδιος υπουργός προαναγγέλλει την επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Ανάσα για την ελληνική οικονομία και τη χώρα χαρακτηρίζει την απόφαση του Eurogroup και την εκταμίευση της δόσης, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ο οποίος ανακοινώνει σειρά μεταρρυθμίσεων για την παιδεία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο αρμόδιος υπουργός προαναγγέλλει την επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και περιγράφει το νέο τοπίο που θα προκύψει από τις συγχωνεύσεις, όπως αυτό θα αποτυπωθεί και στο νέο μηχανογραφικό που θα πάρουν για πρώτη φορά στα χέρια τους οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές φέτος.

Όσον αφορά στις συγχωνεύσεις σχολείων, ο υπουργός Παιδείας τονίζει πως θα γίνουν, χωρίς όμως να αγγίξουν ορεινές και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας ενώ για τις συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεκαθαρίζει πως τα κριτήρια θα αφορούν τη χωροταξική κατανομή, το γνωστικό αντικείμενο, την ποιότητα των σπουδών και τη βιωσιμότητα.

Όσον αφορά τους επίορκους εκπαιδευτικούς, ο κ. Αρβανιτόπουλος, ξεκαθαρίζει πως όσοι καταδικάζονται αμετάκλητα θα απολύονται αυτόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News