Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

10 συμβουλές για τη μάσκαρα

10 συμβουλές για τη μάσκαρα

Ο δεκάλογος του μακιγιάζ...

1. Παρότι υπάρχουν μάσκαρα που υπόσχονται και μακριές και πλούσιες και διαχωρισμένες βλεφαρίδες, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ουκ εν τω πολλώ τω ευ. Άλλωστε, όταν ένα προϊόν περιέχει πολλά διαφορετικά συστατικά στη σύνθεσή του, σίγουρα κάποια θυσιάζονται. Αν, λοιπόν, αναζητάς κάτι συγκεκριμένο, προμηθεύσου και την κατάλληλη μάσκαρα.

2. Το μαύρο χρώμα δεν ταιριάζει μόνο στις μελαχρινές αλλά σε όλες, άσχετα με την απόχρωση της επιδερμίδα ή των μαλλιών σου. Ο λόγος που φοράμε μάσκαρα είναι για να τονίσουμε τα μάτια, οπότε το αποτέλεσμα πρέπει να είναι αισθητά ορατό, διαφορετικά δεν έχει νόημα να την χρησιμοποιούμε.

3. Οι αδιάβροχες μάσκαρα αφαιρούνται δύσκολα και δεν είναι κατάλληλες για καθημερινή χρήση –θα πρέπει να τρίψεις αρκετά για να τις βγάλεις και στη διαδικασία μπορεί να καταστρέψεις τις βλεφαρίδες σου. Προτίμησε να τις φοράς σε ειδικές περιπτώσεις (π.χ. έναν γάμο, μια βροχερή ημέρα που έχεις κάποιο σημαντικό ραντεβού).

4. Μην φοβάσαι το ειδικό εργαλείο που γυρίζει τις βλεφαρίδες, αφού βοηθά να δείχνουν πιο έντονες και πιο σέξι. Το μυστικό είναι να γυρίζεις τις βλεφαρίδες σου πριν βάλεις μάσκαρα, αλλιώς μπορεί να σπάσουν.

5. Για πιο πλούσιο, έντονο βλέμμα, αφού γυρίσεις τις βλεφαρίδες, άπλωσε μια μάσκαρα για μήκος τόσο στις επάνω όσο και στις κάτω. Μετά, πάρε μια μάσκαρα για όγκο και εφάρμοσέ τη στη βάση των βλεφαρίδων κουνώντας ελαφρά μέχρι τις άκρες. Μην ξεχάσεις τις βλεφαρίδες στις άκρες.

6. Δύο στρώσεις μάσκαρα για μήκος είναι ιδανικές για τις κοντές βλεφαρίδες. Ξεκίνα πιέζοντας το βουρτσάκι σε μια χαρτοπετσέτα, άπλωσε σε κάθε μάτι και άφησε να στεγνώσει τελείως πριν βάλεις τη δεύτερη στρώση. Ξεκίνα από τη βάση τους και κουνώντας το βουρτσάκι φτάσε μέχρι τις άκρες. Η κίνηση αυτή ξεχωρίζει τις βλεφαρίδες και τις κάνει να δείχνουν πιο μεγάλες.

7. Μην ξεχνάς τις κάτω βλεφαρίδες, ειδικά στο smoky eye. Ένα ελαφρύ πέρασμα αρκεί.

8. Αφαίρεσε το πλεονάζον υλικό –όπου έχει μαζευτεί– με το ειδικό εργαλείο που μοιάζει με μικρή χτένα ενώ η μάσκαρα είναι ακόμη νωπή.

9. Αν θες οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις έγχρωμη μάσκαρα, καλό θα είναι να γνωρίζεις ότι το μοβ είναι ιδανικό για τα πράσινα, μπλε και καστανά μάτια, ενώ η μπλε και η πράσινη μάσκαρα ταιριάζουν καλύτερα στα σκούρα καφέ ή μαύρα μάτια.

10. Αφαίρεσε οπωσδήποτε τη μάσκαρα πριν τον ύπνο. Προτίμησε μία λοσιόν με λάδι που βγάζει ακόμη και το πιο επίμονο χρώμα. Βάλε αρκετό προϊόν σε ένα βαμβάκι και μετά τοποθέτησέ το πάνω στις βλεφαρίδες πιέζοντας απαλά για μερικά δευτερόλεπτα.

---
Πηγή: metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News