Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Το χειρότερο μακελειό σε σχολείο στην ιστορία των ΗΠΑ - 20 μαθητές νεκροί

Εκφράζονται φόβοι ότι ο δράστης αποδεκάτισε ολόκληρη τάξη

Τουλάχιστον 27 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό της αστυνομίας, μέχρι στιγμής, εκ των οποίων οι 20 είναι μικρά παιδιά-μαθητές του δημοτικού σχολείου Sandy Hook στο Newtown του Κονέκτικατ.

Πρόκειται για το χειρότερο μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ, αναφέρει η Daily Mail, προσθέτοντας ότι ο δράστης αποδεκάτισε ολόκληρη τάξη.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο διευθυντής του σχολείου και ο σχολικός ψυχολόγος, μεταδίδει το CNN. Μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν δεκάδες πυροβολισμούς, ενώ μερικοί ανέφεραν ότι ξεπέρασαν τους 100. 



Ο δράστης, 24 ετών, ήταν οπλισμένος με τέσσερα όπλα και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, μετέδωσε το WABC, ενώ μάρτυρες ανέφεραν ότι περιφερόταν από τάξη σε τάξη πυροβολώντας αδιακρίτως μαθητές και δασκάλους.

Η αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο που εντοπίστηκε σε κοντινό δασάκι φορώντας παντελόνι παραλλαγής, μεταδόθηκε από το CBS.

Στο σχολείο Sandy Hook Elementary School φοιτούν παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών.

«Είναι φοβερό» είπε μια μητέρα, η Μπράντα Λεμπίνσκι, που έσπευσε στο σχολείο όπου φοιτά η μικρή κόρη της. «Όλοι ήταν σε κατάσταση υστερίας, γονείς, μαθητές. Έβγαιναν από το σχολείο παιδιά μέσα στα αίματα. Δεν ξέρω αν τα είχαν πυροβολήσει αλλά ήταν ματωμένα», πρόσθεσε. 



Στα βίντεο που προβλήθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται περιπολικά και ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο. «Τα πράγματα είναι άσχημα» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος της Πολιτείας.

Τα αίτια του μακελειού παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Σύμφωνα με την Λεμπίνσκι, μια άλλη μητέρα που βρισκόταν στο σχολείο την ώρα που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί, της είπε ότι ένας «μασκοφόρος» μπήκε στο γραφείο του διευθυντή και μάλλον τον πυροβόλησε. Ο δάσκαλος στην τάξη όπου φοιτά η κόρη της Λεμπίνσκι κλείδωσε αμέσως την πόρτα και έβαλε όλα τα παιδιά στη γωνία της αίθουσας.

Ένα κορίτσι που μίλησε στο NBC περιέγραψε ότι άκουσε επτά δυνατούς κρότους ενώ βρισκόταν στο γυμναστήριο. Τα άλλα παιδιά άρχισαν να κλαίνε και οι δάσκαλοι τα πήγαν σε ένα διπλανό γραφείο. "»νας αστυνομικός μπήκε και μας είπε να τρέξουμε έξω και αυτό κάναμε», πρόσθεσε το κορίτσι.

Το Newtown είναι μια πόλη 27.000 κατοίκων στην κομητεία Φέρφιλντ. Βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χάρτφορντ και 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νέας Υόρκης. 


Συντετριμμένος ο Ομπάμα από το μακελειό στο Κονέκτικατ

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε εντολή οι σημαίες να είναι μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια των ΗΠΑ για τέσσερις ημέρες, ως φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook Elementary School στο Κονέκτικατ.

«Ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα αυτών των παράλογων πράξεων βίας στο Newtown του Κονέκτικατ, οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε κυβερνητικά κτίρια, στρατιωτικές βάσεις και πρεσβείες των ΗΠΑ», αναφέρει το διάταγμα αυτό που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο και αφορά επίσης και τα πολεμικά πλοία.

«Σπαράσσει η καρδιά σου. Ξέρω ότι δεν υπάρχει γονιός τώρα στην Αμερική που να μη νιώθει την απερίγραπτη θλίψη που αισθάνομαι τώρα εγώ» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, εμφανώς συγκινημένος για το μακελειό. «Απόψε η Μισέλ κι εγώ, θα αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας λίγο πιο σφιχτά και θα τους πούμε ότι τα αγαπάμε πολύ» πρόσθεσε σκουπίζοντας τα δάκρυά του. 

---
Πηγή: newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News