Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

"Απολυτήριο" σε 8.500 δασκάλους με... ψυχολογικά προβλήματα!

Στοιχεία σοκ με δασκάλους που δηλώνουν δήθεν ψυχική αδυναμία για να κάθονται σπίτι τους

Ένας στους δέκα εκπαιδευτικούς φαίνεται να πάσχει από κάποιας μορφής διαταραχή με αποτέλεμα να είναι αδύνατη η παραμονή του στις αίθουσες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το ΕΘΝΟΣ", εκτός εκπαίδευσης αναμένεται να βρεθούν όλοι οι δάσκαλοι και καθηγητές που αποδεδειγμένα παρουσιάζουν βαριάς μορφής ψυχασθένειες ή ανυπέρβλητα ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, η απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται να είναι ήδη ειλημμένη και υπολογίζεται οι πρώτοι εκπαιδευτικοί που θα «πάρουν απολυτήριο» να φτάσουν τους 8.500.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, οι 2.500 από αυτούς, οι επονομαζόμενοι και «επίορκοι», αναφέρονται σε περιστατικά που έφθασαν μεν στα πειθαρχικά συμβούλια, αλλά δεν τελεσιδίκησαν ποτέ οι υποθέσεις τους, και οι υπόλοιποι, περίπου 6.000 είναι όλοι αυτοί που έχουν δηλώσει... ψυχική αδυναμία! Το ποτάμι θα σαρώσει κι εκείνους που καταγράφονται ασθενείς, απλώς και μόνο για να «λουφάρουν» και να αποφύγουν τη διδασκαλία, γεγονός που στο παρελθόν συνέβαινε κατά κόρον... Τα αριθμητικά στοιχεία σοκάρουν, αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα, πολλαπλασιαζόμενη μάλιστα επί έτη και έτη!

Ο ένας στους δέκα εκπαιδευτικούς πάσχει από κάποιας μορφής ψυχική διαταραχή. Από απλή κατάθλιψη μέχρι και σοβαρά ψυχολογικά νοσήματα, που ενδεχομένως να τον οδηγήσουν με κατάλληλες συνθήκες, είτε σε βία μέσα στην τάξη, είτε στην τοξικομανία, είτε στον χώρο της παιδοφιλίας, της πορνογραφίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης των ανυποψίαστων μαθητών.

---
Πηγή: NewsIt.gr

4 σχόλια:

  1. με ψυχολογικα προβληματα μαζευουν και κερασια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι στην «ευθανασία» ψυχική και εργασιακή αυτών των ανθρώπων με τις Χιτλερικές μεθόδους! Αν έχουν ψυχικές διαταραχές και προβλήματα δεν ευθύνονται οι ίδιοι... Ας κάνει ένα πρόγραμμα το κράτος να τους στηρίξει ιατρικά και οικονομικά αν έχουν όντως ψυχικές διαταραχές, κι ας τους απολύσει μετά αν δεν κάνουν. Όχι όμως να τους πετάξει στον δρόμο σαν στιμένες λεμονόκουπες, αφού την θέση τους στην εκπαίδευση δεν τους την χάρισε κανείς, την κέρδισαν με την αξία τους με κόπο, μόχθο και οικονομικές θυσίες, με ένα σωρό εξετάσεις και ατέλειωτο διάβασμα, θυσιάζοντας πολλά πράγματα στην ζωή τους. Ίσως και για τα ψυχολογικά προβλήματα, να φέρει μερική ή ολική ευθύνη κι αυτή η επίπονη και μακρόχρονη διαδικασία μέχρι να πετύχουν θέση στην εκπαίδευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΦΙΛΕ 10.04 ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΔΙΚΙΟ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ,ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ?
    ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΔΕΙΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ. ΕΙΜΑΙ ΠΑΘΩΝ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΠΤ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ.
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News