Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ο παραλογισμός της φύσης

Βίντεο καταγράφει την απροσδόκητη αντίδραση μιας λεοπάρδαλης

Στη φύση και στο ζωικό βασίλειο, οι συναισθηματισμοί δεν χωράνε.

Τα μεγάλα σαρκοφάγα θα σκοτώσουν τα φυτοφάγα για να τραφούν. Αυτός είναι ο νόμος, αν και ορισμένες φορές μπορεί να δούμε ορισμένες εξαιρέσεις και απρόσμενες συμπεριφορές.

Ένα τέτοιο περιστατικό καταγράφεται στο βίντεο που ακολουθεί και πρωταγωνιστή έχει μια λεοπάρδαλη. Το αιλουροειδές πιάνει ένα μπαμπουίνο, που καταλήγει να γίνει το γεύμα του ζώου.

Ωστόσο, η λεοπάρδαλη ανακαλύπτει ένα νεογνό μπαμπουίνο που κρατιόταν από τη νεκρή μητέρα του.

Δείτε την αντίδραση της λεοπάρδαλης στο παρακάτω βίντεο…
 


---
Πηγή: newsbeast.gr

4 σχόλια:

  1. Αυτό δεν είναι παραλογισμός. Το αντίθετο μάλιστα. Τα ζώα σκέφτονται πιο ορθολογιστικά απ' τους ανθρώπους πολλές φορές. Δεν το σκότωσε απλά επειδή δεν ένιωσε ότι κινδυνεύει και επειδή δεν πεινούσε. Αν πεινούσε θα το είχε καταπιεί ολόκληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε θα χαρακτήριζα το φαινόμενο αυτό ως παραλογισμό. Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον:

    https://www.youtube.com/watch?v=mZw-1BfHFKM

    Τα άγρια ζώα προφανώς λειτουργούν κινούμενα από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Π.χ. τα σαρκοφάγα δε σκοτώνουν αν δεν πεινούν. Πιθανόν όμως να υπάρχουν και άλλοι άγνωστοι παράγοντες συμπεριφοράς, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα μικρά των θηραμάτων τους.

    Και ας μην ξεχνάμε και τις περιπτώσεις των "άγριων παιδιών":

    http://en.wikipedia.org/wiki/Feral_child

    Πρόκειται για παιδιά που έχουν περάσει μέρος της ζωής τους μακριά από τους ανθρώπους, βοηθούμενα στον αγώνα της επιβίωσης από άγρια ζώα. Οι ιστορίες γύρω από αυτά τα παιδιά κυμαίνονται από τους αρχαίους θρύλους (π.χ. Ρωμύλος και Ρέμος) μέχρι καλά τεκμηριωμένες πρόσφατες περιπτώσεις. Μια γνωστή περίπτωση της τελευταίας πενταετίας είναι το αγόρι που βρέθηκε σε απομακρυσμένο δάσος της κεντρικής Ρωσίας μέσα σε μια αγέλη ... λύκων! Είχε πάρει τις συνήθειές τους (γρύλισμα-δάγκωμα) και κατάφερε να διαφύγει μόλις μια μέρα αφότου μεταφέρθηκε σε κλινική για ιατρικές εξετάσεις:

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-503736/Werewolf-boy--snarls-bites--run-police-escaping-Moscow-clinic.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News