Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Σύσκεψη για θέματα της Πέλλας - Τι συζήτησαν οι τοπικοί φορείς

Όλοι μαζί για την Πέλλα

Σύσκεψη για θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Πέλλας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην Έδεσσα.

Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Όλοι μαζί για την Πέλλα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας αναφέρθηκε σε μία σειρά από ζητήματα, τα οποία εκκρεμούν και έχουν καθοριστική σημασία κυρίως για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Μεταξύ αυτών, το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας Καϊμάκτσαλαν για το οποίο ανέφερε ότι στις 31/1/2013 θα γίνει η πρώτη ανάρτηση για προεπιλογή ενδιαφερόμενων επενδυτών. Όπως είπε, ήδη υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και φιλοδοξεί μέχρι τον Απρίλιο να γίνει η τελική δημοπράτηση. Αναφερόμενος στην φετινή σαιζόν, τόνισε ότι το Χιονοδρομικό λειτουργεί άριστα τις τελευταίες 15 μέρες και είναι αισιόδοξος ότι θα έχει μία καλή πορεία.

 
Διονύσης Σταμενίτης: Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο – Να κινηθούμε ενωμένοι

Ο Διονύσης Σταμενίτης κατά την τοποθέτησή του χαρακτήρισε κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο, καθώς όπως είπε σε αυτό το διάστημα θα γίνει η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και θα υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν και νέα έργα. Γι’ αυτό, όπως είπε, χρειάζεται συντονισμός.

Όσον αφορά στο Χιονοδρομικό, τόνισε ότι «θα πρέπει να ζητήσουμε από τους επενδυτές αυτά που θέλουμε».

Επίσης ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στο τμήμα του Πανεπιστημίου στην Έδεσσα, λέγοντας ότι είναι μία καλή ευκαιρία να διεκδικήσουν εκτός από την παραμονή του στην πόλη και τη μεταφορά του τμήματος της Νάουσας, ενώ μίλησε και για την ουσιαστική αποκέντρωση στην οποία θα πρέπει να δοθεί βάση από την κεντρική εξουσία.

Ο κ. Σταμενίτης καταλήγοντας δήλωσε ότι για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζεται εγρήγορση και συνεργασία, για το καλό του τόπου και όχι για τις δάφνες της επόμενης μέρας.

 
Ιορδάνης Τζαμτζής: Πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες

Στην ανάγκη ολοκλήρωσης των μελετών αναφέρθηκε ο Ιορδάνης Τζαμτζής. Ο Βουλευτής τόνισε ότι ο αρμόδιος Υπουργός αναφερόμενος στην παράκαμψη των Γιαννιτσών δήλωσε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες και το έργο θα το δημοπρατήσει.

Και ο κ. Τζαμτζής συμφώνησε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2013 είναι κρίσιμο και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα.

Επίσης χαρακτήρισε τον δρόμο Όρμα – Καλύβια – Γιανακούλα – Χιονοδρομικό «Γιοφύρι της Άρτας», ενώ δήλωσε ότι ντρέπεται να πάει στην Όρμα γιατί δεν έχει τι να απαντήσει στους κατοίκους. Όπως είπε «αυτή η ιστορία πρέπει να κλείσει».

Τέλος απεύθυνε παράκληση προς τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους, να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην επιβίωση των συνανθρώπων μας, αλλά και στην θέρμανση των σχολείων.

 
Θεοδώρα Τζάκρη: Ας είμαστε λιγότερο επικοινωνιακοί και περισσότερο ωφέλιμοι για τον τόπο

Σφοδρή επίθεση κατά του Θεόδωρου Θεοδωρίδη εξαπέλυσε η Θεοδώρα Τζάκρη η οποία εμφανίστηκε ενοχλημένη από την παρουσία των ΜΜΕ στη σύσκεψη. Η Βουλευτής τόνισε ότι «θα πρέπει να είμαστε λιγότερο επικοινωνιακοί και περισσότερο ωφέλιμοι για τον τόπο».

Όσον αφορά στα έργα, συμφώνησε ότι θα πρέπει να τελειώσουν γρήγορα οι μελέτες.

Σχετικά με την παράκαμψη Γιαννιτσών ανέφερε πως είναι θέμα ωρίμανσης των μελετών.

Σχετικά με το Χιονοδρομικό, εμφανίστηκε αντίθετη με την οδό που ακολουθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να κληθεί η τοπική κοινωνία και να πει τη γνώμη της.

Τέλος, χαρακτήρισε τη σύσκεψη… «κονσομασιόν», καθώς όπως είπε δεν ειπώθηκε κάτι καινούριο, προκαλώντας την αντίδραση του Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

 
Δημήτρης Πασόης: Κάποιος να νοιαστεί για την Αλμωπία

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης, Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και Έδεσσας Τάκης Γιάννου (ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στο θέμα του πανεπιστημίου της Έδεσσας).

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα προβλήματα της Αλμωπίας και συγκεκριμένα στην σύνδεση των Λουτρών και της Όρμας με το Χιονοδρομικό, τον δρόμο Αριδαία – Εξαπλατανος, ενώ δήλωσε ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την απογύμνωση της Αλμωπίας από υπηρεσίες.

Όπως είπε, «κλείνουν στην Αριδαία η ΔΟΥ, το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ και κανείς δεν κάνει κάτι. Τέλος, τόνισε ότι «για να επιβιώσει το Χιονοδρομικό πρέπει να συνδεθεί με τα Λουτρά.

 
Παράπλευρες... απώλειες

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Ζωγράφου και Άλκης Νουσηκύρου, ενώ απουσίαζε ο Βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης του οποίου ο εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι είχε ανειλημμένη υποχρέωση.

13 σχόλια:

  1. Πλάκα μας κάνουν όλοι . Τα ίδια και τα ίδια. Ποιος μας μιλάει για επικοινωνία η τζ άκρη , ο καρασμανης δεν συμμετέχει οι άλλοι είναι μόνο λόγια . Μου φαίνεται ότι όλοι πρέπει να πάνε στο σπίτι τους αλλά ΕΜΕΊΣ οι πιο υπνοι τους δίνουμε συνέχεια την εξουσία αντί να τους στειλουμε από εκεί που ηρθαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους βγήκε απο το στόμα του Δημάρχου Αλμωπίας πως η Αλμωπία μένει γυμνή. Γυμνή βέβαια απο όλα!!! Απο υπηρεσίες, απο έργα, απο προτάσεις και ιδέες αλλα κυρίως απο όραμα και σχέδιο για τις επόμενες γεννιές. Μας τα έχουν πάρει όλα ας ξυπνήσουν όλοι οι φορείς της Αλμωπίας επιτέλους και εννωμένοι ας δουν την πραγματικότητα και ας αγωνιστούν γί´ αυτήν. Και βέβαια κοντά σ´ αυτούς και όλοι εμείς που καθόμαστε στον καναπέ μας και κάνουμε κριτική. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΜΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εξηγησεις θοδωρε δωσε.50 χιλιαρικα το χρονο παιρνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο 7.38 συμφωνώ όλοι στην αλμωπία ενωμένοι να αγωνιστούμε. ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ.
    ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΒΓΗΚΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
    ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΣΗΚΥΡΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΦΥΤΕΥΣΕ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξεχνάτε τι λέτε και τι γράφετε. Πριν από 2 μήνες λέγατε ότι συναντηθήκατε με τον υπουργό και σας είπε ότι το έργο ήταν ώριμο και κακώς δεν δημοπρατήθηκε. Τώρα λέτε ότι ο υπουργός είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες και μετά να δημοπρατηθεί. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι σας πήρανε τα 125 εκατομμύρια οι Θεσσαλονικείς. Και αντί να τα ζητάτε, ψάχνετε άλλα λεφτά. Ντροπή σας είστε ανίκανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κύριε Θόδωρε έχει δίκιο η κα Τζάκρη. Αυτή η σύσκεψη ήταν για επικοινωνιακούς λόγους. Τα ίδια παντελάκι μου τα ίδια παντελή μου. Σας πήραμε χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κακώς Καρασμάνη που δεν πήγες στη σύσκεψη. Τουλάχιστον εσύ είσαι σταθερός στη θέση σου. Είπες ότι το έργο είναι ώριμο και κακώς τα 120 εκ πήγαν στη Θεσσαλονίκη και πρέπει να επιστραφούν.
    Από την άλλη πλευρά βλέπω να μας τρελάνουν οι άλλοι. Ο Θεοδωρίδης μας είπε ότι βρήκε 2 κωδικούς για να πάρει τα λεφτά. Τώρα συμφώνησαν όλοι μαζί ότι από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, από κάποια έργα που θα απενταχθούν θα πάρουν τα χρήματα για να φτιάξουν το δρόμο. Είναι σαν αυτό που λέγανε στην αρχή ότι στο πρόγραμμα προσπελασιμότητας υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια και μπορούμε να πάρουμε από αυτό χρήματα για να γίνει ο δρόμος. Το ξεχάσαν και αυτό τώρα και λένε άλλα πράγματα. Εγώ ένα ξέρω ότι αν χαθούν τα 120 εκατομμύρια θα χαθεί και το έργο και θα είσαι και εσύ υπεύθυνος γιατί δεν αποκαλύπτεις ποιοι είναι αυτοί που προβάλανε τη νέα μελέτη των 120 εκατομμυρίων και ταυτοχρόνως που δεν βάζεις στην άκρη αυτούς που κάθε μέρα συσκέπτονται και λένε μπούρδες οι οποίες θα αποβούνε σε βάρος του νομού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη μας λετε κυρια μου οτι ο Καρας ξερει πραγματα και δε μιλαει; Λυπαμαι αλλα τοτε ειναι κι αυτος ενοχος...ντροπη του.

      Διαγραφή
    2. Ημιμαθή ανώνυμε των 12 και 24 η νέα μελέτη που προέκυψε στοιχίζει 1,200 εκατομμύρια (ένα εκατομμύριο και διακόσιες χιλιάδες). Να διαβάζεις καλά τα δελτία του Καρασμάνη.

      Διαγραφή
    3. Και μόνο ανώνυμε των 8 και 40 που δεν αναφέρεις ολόκληρο το όνομα του Καρασμάνη και λες ότι πρέπει να ντρέπεται που δεν μιλάς δείχνει το πάθος σου και το μίσος σου προς αυτό το άτομο. Εγώ πάντως γνωρίζοντας και διαβάζοντας όλα τα δελτία του Καρασμάνη, αντικειμενικά έχω διαπιστώσει ότι μιλά πολύ για το συγκεκριμένο θέμα. Σε αντίθεση με αυτούς που υποστηρίζεις οι οποίοι δεν θέλουν να γίνει το έργο γιαυτό και δεν μιλούν για την κλοπή των 120 εκατομμυρίων. Αλλά και γιαυτό μιλούν για ολοκλήρωση μελετών και αναθεωρήσεις.
      Αυτοί που έχουν μυαλό και κρίση τα αντιλαμβάνονται όλα. Ποιοι δηλαδή έχουν αρχ…ια και ποιοι από σπόντα κατέχουν θέση.

      Διαγραφή
    4. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ 8.40 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ;

      Διαγραφή
  9. Χιονοδρόμος από Έδεσσα24 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:15 μ.μ.

    Κύριε Θεοδωρίδη, για το χιονοδρομικό γνωρίζουμε πως, τι, γιατί και ποιοι έχουν «ασελγήσει». Τώρα είναι όμως η μεγάλη ευκαιρία μέσα από διαφανή διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ να βγει ένας σοβαρός επενδυτής.
    Λυπούμε που λέτε ψέματα. Δεν είχατε καμία επικοινωνία με το ΤΑΙΠΕΔ. Εκτός και αν μιλήσατε με κάποιον άσχετο, γιατί αυτά που γράφετε δεν ισχύουν. Γιαυτό και δεν αναφέρετε το όνομα του υπευθύνου με τα τον οποίο και μιλήσατε. Εσείς ακόμη και όταν συναντιέστε με φίλους βγάζετε φωτογραφίες και λέτε τα ονόματά τους (όπως πχ Γηροκομείο Έδεσσας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News