Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Εξαπλώνεται η λύσσα - Προληπτικά μέτρα στην Αλμωπία

Ανακοίνωση

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμωπίας ενημερώνει τα μέλη του πως μετά και το τρίτο κρούσμα λύσσας που εντοπίστηκε στο Μεταξοχώρι του Κιλκίς, τόσο στα Βόρεια, όσο και στα Νότια του νομού Πέλλας, αρκετοί κυνηγότοποι έχουν ενταχθεί στις ζώνες επιτήρησης της λύσσας.

Στις συγκεκριμένες ζώνες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσοδος σε κυνηγόσκυλα τα οποία δεν είναι εμβολιασμένα με αντιλυσσικό εμβόλιο τουλάχιστον 20 μέρες πριν.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες έχουν δώσει οδηγίες για έλεγχο των βιβλιαρίων υγείας των κυνηγόσκυλων τόσο στις ζώνες επιτήρησης της λύσσας όσο και γενικότερα και κυνηγοί που δεν έχουν τα βιβλιάρια των σκύλων μαζί τους, υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τις συγκεκριμένες περιοχές.

Πέραν επομένως των λόγων που σχετίζονται με την προσωπική και τη δημόσια υγεία, το αντιλυσσικό εμβόλιο ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ εξασφαλίζει και την ομαλή συνέχιση στην κυνηγετική μας δραστηριότητα μέχρι τέλους της περιόδου θήρας.

Καλούνται επομένως και οι τελευταίοι κυνηγοί της περιοχής να προχωρήσουν σε εμβολιασμούς των σκυλιών τους.

Καλούνται επίσης οι κυνηγοί μέλη του Συλλόγου σε περίπτωση που εντοπίσουν νεκρό θηλαστικό και κυρίως αλεπού, να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Κτηνιατρική, και Δασική Υπηρεσία) ή με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αλμωπίας.

Ο Πρόεδρος
Στέφανος Μπούραλης

1 σχόλιο:

  1. Για σκεφτείτε ρε παιδιά να λυσσάξει κανένα αδέσποτο...... Τι θα γίνει τότε; για σκεφτείτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News