Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Γεμάτο το χιονοδρομικό του Καϊμάκτσαλαν τα Χριστούγεννα

Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που ανέμεναν το κλείσιμο του Χιονοδρομικού  

Το Χιονοδρομικό Κέντρο «Βόρας», κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, υποδέχτηκε πολλές χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρέχοντας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και ασφάλεια διαμονής. 

Το μεγάλο υψόμετρο, η ποιότητα του χιονιού και η ζεστή φιλική ατμόσφαιρα των τουριστικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή, ικανοποίησαν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Η εμπειρία της χιονοδρομίας ήταν εξαιρετική, όπως και η διασκέδαση και χαλάρωση σ’ ένα σύντομο διάλειμμα από την καθημερινότητα. 



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, σε δήλωσή του για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού, αναφέρει: «Πέρσι ήταν μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν αλλά και της οικονομικής κρίσης. Φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα και τα πρώτα δείγματα γραφής από τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου είναι θετικά. Οι τοπικοί επιχειρηματίες έχουν συντονίσει τις προσπάθειές τους στην υποδειγματική λειτουργία του Χιονοδρομικού και εμείς, από την πλευρά της Περιφέρειας, κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να στηρίξουμε την προσπάθεια. Οι δρόμοι είναι καθαροί και προσβάσιμοι συνεχώς και, επίσης, έχουμε υλοποιήσει αρκετές δράσεις προβολής της περιοχής η οποία αποτελεί πλέον έναν γνωστό και καταξιωμένο χειμερινό προορισμό. Μάλιστα η πληρότητα στον μαγευτικό Παλιό Άγιο Αθανάσιο είναι σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τους άλλους χειμερινούς προορισμούς.


Με το διαχειριστικό σχήμα που επιλέξαμε από πέρσι, η Περιφέρεια δεν επιβαρύνεται με το υψηλό λειτουργικό κόστος που είχε άλλες χρονιές. Παράλληλα, δίνουμε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία και η επιχειρηματικότητα στην περιοχή που αποτελεί μονόδρομο για την αναθέρμανση της τοπικής πραγματικής οικονομίας.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας διαθέτει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως είναι οι φυσικές πίστες, η γειτνίαση με τα Λουτρά Λουτρακίου και η εξαιρετική ποιότητα του χιονιού. Δεν είναι τυχαίο επομένως ότι, κάθε χρόνο, είναι μεταξύ των πρώτων προτιμήσεων στις βραβεύσεις του κοινού. Το Χιονοδρομικό Κέντρο αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για την τοπική κοινωνία και ελπίζω ότι, μετά από την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με Σύμβουλο την Εθνική Τράπεζα, θα υπάρξει μία νέα εποχή για την περιοχή, με την πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων που θα αξιοποιήσουν με σύγχρονες υποδομές τον φυσικό και πολιτισμικό της πλούτο. Το μεγάλο «στοίχημα» για την τοπική κοινωνία, την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους είναι η τουριστική αξιοποίηση της περιοχής να συμβαδίσει με την τοπική κοινωνική και οικονομική ευημερία σύμφωνα με το πρότυπο της Αειφόρου Ανάπτυξης».

4 σχόλια:

  1. Μπαίνουμε στο νέο έτος που προμηνύεται Μαύρο και
    Θεοσκότεινο.
    Εσείς που κάνετε ski ή xeski να ετοιμάζεστε για
    την εξοντωτική εφορία που θα είναι αμείλοικτη.
    Όσοι ανήκουν στην κατηγορία Μπόμπολα αλωνίζετε
    απερίσκεπτοι αλλά ίσως ακόμα και στο εγγύς μέλον
    να έρθει η ώρα σας.
    Εσύ καημένε Έλληνα που ξοδεύεις απερίσκεπτα και
    πληρώνεις δάνεια μήπως θέλεις να πεινάσουν τα
    παιδιά σου; γιατί προς τα εκεί βαδίζεις Ξύπνα
    λοιπόν πρίν είναι αργά.
    Δέν υπάρχει αλλά ούτε μπορεί πλέον να υπάρξει
    καμία διέξοδος όσο κρατάμε στα χέρια μας ευρώ.
    Έρχεται η ολική καταστροφή κάνε κάτι,μην πίνεις
    καφέ ή τρώς το κατσικάκι σου σάν να πάνε όλα
    ρόδινα, μην παραμένεις ανενεργός πολίτης.
    Μάς οδηγούν στόν γκρεμό σαν χώρα τελειώνουμε.
    Κατανοήστε ότι οι στιγμές είναι Σοβαρές και Επικίνδυνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πωωω...τι μίζερο σχόλιο...
    δεν άφησες ούτε μια κατσίκα ζωντανή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέν θεωρώ μίζερο το σχόλιο αλλά αντικειμενικό, με τα μυαλά που
    πάμε εμάς θα κάνουν αιγοπρόβατα και ακόμα χειρότερα,επειδή
    δείχνουμε τρομερή αδιαφορία σε αυτά που μας κάνουν, αλλά και
    ανευθυνότητα.
    Κοιτάζουμε μόνο την στιγμή, ούτε κάν το τώρα, λείπει η σοβαρότητα
    και επικρατεί τζεπισμός, προέχει μόνο το ατομικό συμφέρον, που
    και αυτό χάνεται γιατί δεν βλέπουμε την αρκούδα αλλά το μέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pote ksana sta Kaimaktsalan oso uparxei aytos idioktitis. xalia eksipiretisei sto kafe bar, to ktirio se athlia katastasi, eksipiretisi kai enimerosi einai miden sto xionodromiko. ESXOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News