Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Σοβαρή καταγγελία των εργαζομένων του Δήμου Πέλλας

Καταγγελία

Καταγγέλλουμε την αναιτιολόγητη πράξη της προέδρου του ΚΕΚΑΠΑ να καλέσει σε απολογία εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό του Δήμου Πέλλας.

Κατά την άποψη της προέδρου, η εργαζόμενη υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της ατελούς εκπλήρωσης του υπαλληλικού της καθήκοντος και της άσκησης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης της αρχής.

Η συνάδελφος “τόλμησε” εγγράφως να γνωστοποιήσει προς τη διοίκηση, προβλήματα λειτουργικά και κτιριακά που παρουσίαζε ο παιδικός σταθμός που εργάζεται. Δηλαδή πραγματοποίησε αυτό που αποτελεί καθήκον για κάθε ευσυνείδητο υπάλληλο, αλλά και αποτελεί υποχρέωση των υπαλλήλων, εκτός και αν με κάποιο από τις τελευταίες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θεσμοθετήθηκε ως μοναδικό δικαίωμα το «μάλιστα» των εργαζομένων και το χειροκρότημα της διοίκησης. Ανεύθυνα και αναιτιολόγητα έλαβε αυτή την παράλογη απόφαση σκορπώντας ανησυχία και τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Αυτό δεν πρέπει να περάσει και είναι ευθύνη κάθε συλλόγου, κάθε εργαζόμενου και κάθε ελεύθερου ανθρώπου να το αντιπαλέψει.

ΖΗΤΑΜΕ:

• Την άμεση ανάκληση της κλήσης σε απολογία της συναδέλφου μας

• Την παραίτηση της προέδρου ως ελάχιστη πράξη ικανοποίησης της αίσθησης δικαίου και της διασφάλισης της εργασιακής ηρεμίας των εργαζομένων, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα με τις αυθαίρετες πράξεις της παρούσας διοίκησης.

• Την σαφή καταδίκη των πράξεων αυτών από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

Την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να πάρει όλα τα απαραίτητα νομικά και συνδικαλιστικά μέτρα για την κάλυψη της συναδέλφου και όλων των εργαζομένων που βρίσκονται εκτεθειμένοι σε κάθε αυθαίρετη δίωξη για ρεβανσιστικούς ή άλλους ιδιοτελής λόγους.

Όλους τους συλλόγους εργαζομένων του Δήμου Πέλλας να καταδικάσουν απερίφραστα τις αυταρχικές συμπεριφορές της διοίκησης του ΚΕΚΑΠΑ Πέλλας.

Όλους τους εργαζόμενους σε συστράτευση για να αποκρούσουμε και να καταργήσουμε στην πράξη όσο είναι νωρίς, τον κατάπτυστο νόμο της μνημονιακής συγκυβέρνησης που

• καταργεί το τεκμήριο αθωότητας των εργαζομένων,

• ανοίγει διάπλατα την πίσω πόρτα για μαζικές απολύσεις εργαζομένων με τη σύνδεση του ολόκληρου του πειθαρχικού κώδικα με την προσωπική ζωή των εργαζομένων και

• οδηγεί με το παραμικρό παράπτωμα στην απόλυση.

Σε συντονισμό όλων των πρωτοβάθμιων συλλόγων του Δήμου Πέλλας για να πάρουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αντίδρασης στην αυθαιρεσία.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το Δ.Σ. Του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πέλλας
Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών
Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ - ΠΙΕΡΙΑΣ

3 σχόλια:

  1. RE SINDIKALISTAKIA TIS PLAKAS KAI APOMEINARIA TOY STALIN KAI TIS SIVIRIAS MIA KLISI SE APOLOGIA EKANE I PROEDROS DEN TIN KATADIKASE SE ISOVIA KAI STO KATO KATO AN TIS DINEI AYTO TO DIKAIOMA I THESI TIS KAI O NOMOS TI ZORI TRAVATE. SIGA MIN XEKINISOUME KAI PAGKOSMIO POLEMO GIA TIN YPALLILO POU KLITHIKE SE APOLOGIA
    ANTE RE DEN NTREPESTAI LIGO VOLEPSAKIDES ERGATOPATERES TIS KAKIAS ORAS SAS SIXATHIKE O KOSMOS KAI NOMIZETE OTI OLOI ASXOLOUNTAI ME SAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν, από μια κληση σε απολογία, έξυπνε, υπήρχε περίπτωση να διώξουν τη γυναίκα σου ή το παιδί σου από την δουλειά του, δεν θα τα έγραφες αυτά. Διότι με αυτη την απολογία καλείται ο κάθε ένας από εμάς να αποδείξει ότι δεν είναι ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ. Μπές στην ουσία του θέματος, μάθε τι συμβαίνει και μετά πάρε θέση, αδαή και κακοπροαίρετε διώκτη των δημοσίων υπαλλήλων. Και να ξέρεις ότι έτσι ρίχνεις νερό στον μύλο αυτών που θέλουν να μας αφανίσουν ως κράτος και ως έθνος, αποδεχόμενος το διαίρει και βασίλευε. Ξ Υ Π Ν Α.

      Διαγραφή
  2. AN TO KRATOS H TO ETHNOS EXARTATE APO KRATIKODIAITOYS KAI VOLEPSAKIDES NA AFANISTEI KALYTERA XEROLA KAI KALOPROERETE. ASE ME NA PISTEVO OTI THELO EGO KAI OXI OTI THELEIS ESY, PES MAS TORA OTI I MATZOUKI THELEI NA AFANISEI TO ETHNOS XAXAXAXAXAXA ASE MAS RE FANTASIOPLIKTE YPALLILAKO...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News