Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΣ Πέλλας: Βλέπουνε το δέντρο και χάνουνε το δάσος...

Η ΕΠΣ Πέλλας ζήτησε την... απολογία του Δημήτρη Παπαντωνίου επειδή είπε τη γνώμη του δημόσια

Γράφει ο Σταύρος Βαφειάδης

Όπως φαίνεται τα αρμόδια όργανα της ΕΠΣ Πέλλας βλέπουνε το δέντρο και χάνουνε το δάσος.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι κάλεσαν σε απολογία διαιτητή (ο οποίος μάλιστα δεν είναι εν ενεργεία), επειδή εξέφρασε επώνυμα την άποψή του στον τύπο και μάλιστα με κόσμιο τρόπο και επιχειρήματα.

Ο λόγος για τον...

...έμπειρο Δημήτρη Παπαντωνίου που μετά τις αλλαγές στην ΕΠΣ Πέλλας, αποφάσισε να απέχει από τα γήπεδα, και ο οποίος εκλήθη από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΣ Πέλλας για να δώσει εξηγήσεις επειδή είπε δημόσια τη γνώμη του σε κείμενα που είχε φιλοξενήσει και το Aridaia News.

Άραγε οι κύριοι της ΕΠΣ Πέλλας θεωρούν πιο τίμιο το να γράφει κάποιος ανώνυμα σχόλια, από το να έχει το θάρρος να βάζει την υπογραφή του;

Είναι τόσο κακό να υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις;

Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι τα γνωρίζει όλα και άρα δεν θέλει να ακούει τις αντίθετες απόψεις;

Τη στιγμή που το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο περνάει κρίση, θα πρέπει να επικροτούμε όλους αυτούς που συνεχίζουν να ασχολούνται με αυτό και όχι να τους κατακρίνουμε, ανεξάρτητα με το αν συμφωνούμε με αυτά που λένε ή όχι.

Είναι προτιμότερο να «σκύψετε» πάνω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Αθλητικά Σωματεία και να βρείτε λύσεις, μιας και τα παράπονα των παραγόντων περισσεύουν.

Πάντως ο κ. Παπαντωνίου έδωσε τη δική του απάντηση στην ΕΠΣ Πέλλας με επιστολή του την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω:

Έδεσσα 13-12-2012
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ την ΕΔ/ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ
Της υπ. αριθμόν 572/7/12/2012

Κύριοι προς έκπληξή μου παρέλαβα την επιστολή σας, κλήσης μου σε απολογία.

Δηλώνω λοιπόν ρητά και κατηγορηματικά ότι:

Την παρούσα στιγμή είμαι μεν τυπικά εν ενεργεία Διαιτητής αλλά ουσιαστικά δεν αγωνίζομαι ούτε έχω σκοπό να το πράξω πλέον. Τα δημοσιεύματά τα οποία έχω κάνει κατά καιρούς στον ηλεκτρονικό τύπο(side-facebook) και τα οποία επικαλείστε, ουδόλως είχαν σκοπό να σας κατηγορήσουν σε προσωπικό επίπεδο, απλά ήταν είναι και θα είναι, μια καλοπροαίρετη κριτική και συμβουλή για κάποιους ενδεχομένως τρόπους αξιολόγησης-εκπαίδευσης του έμψυχου δυναμικού των εν ενεργεία Διαιτητών της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησα την λέξη ανεπάρκεια για τον αρχιδιαιτητή κο Χαρίση και ο προφανής λόγος που το έκανα είχε αποκλειστικά να κάνει με την θέση αυτή καθεαυτή και όχι να χαρακτηρίσει τον ίδιο και εν γένει την προσωπικότητα του. Έκρινα ότι αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό μια και δεν είχε την εμπειρία να γνωρίζει κάποια κυρίαρχα ατομικά στοιχεία των συναδέλφων μου όπως:

1.Ιστορικό αγώνων Διαιτητών

2.Κωλύμματα ομάδων για Διαιτητές

3.Φυσική κατάσταση διαιτητών

4.Εκθέσεις παρατηρητών

5.Στατιστικά στοιχεία αξιολόγησης Διαιτητών με βάσει την ποιότητα παιχνιδιών που αγωνίστηκαν(εύκολο- σύνηθες- δύσκολο) και (αριθμό διαιτησιών Α1,Α,Β) της προηγουμένης επιτροπής Διαιτησίας.

Όσον αφορά τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας κο Ατμακίδη, χρησιμοποίησα σε κάποιο σχόλιο μου κάτι το οποίο είχε δηλώσει ο ίδιος. Αδαής (μη σχετικός) με το αντικείμενο της Διαιτησίας.

Σας γνωρίζω επίσης ότι σέβομαι τις αρχές και τους θεσμούς για αυτό μπήκα σε διαδικασία να σας απαντήσω. Διαπιστώνω όμως, ότι στην προσπάθεια σας να ερμηνεύσετε παραγράφους άρθρα και κανονισμούς με ψιλά γράμματα, ίσως να επιχειρείτε να επιβάλλετε πρακτικές φίμωσης του λόγου μου, αλλά τουναντίον το μόνο που θα καταφέρετε είναι αφενός να τον γιγαντώσετε και αφετέρου να τον διευρύνεται και από άλλους μιμητές μου.

Θεωρώ ότι η Διαιτησία του νομού στην δύσκολη αυτή καμπή που διέρχεται, απαιτεί ειλικρίνεια, ρεαλισμό, διαβούλευση και ουσιαστικές κινήσεις και όχι ενέργειες εντυπωσιασμού και στείρας επίδειξης δύναμης.

Σας ενημερώνω ότι μετά την παρέλευση 3ημερου θα προχωρήσω στην δημοσιοποίηση της παρούσας επιστολής απάντησης μου.

Παπαντωνίου Δημήτριος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Διαιτητής ΕΠΣ Πέλλας

33 σχόλια:

  1. εχουν χασει την μπαλα. πολυ σωστα αυτα που γραφετε. αντε να ασχοληθουμε μαζι μασ γιατι βαζουμε λεφτα για τισ ομαδεσ μας και απαιτουμε καλυτερη μεταχειρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. re paidia se poion aiona zoume??? thymiste mou ligo...... 2012 den exoyme?????? kai en eth 2012 i eps pellas fimwnei enan anthrwpo pou leei epwnyma thn apopsi tou???? an einai dynaton. den mporw na to pistepsw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. papantwniou kala ekanes kai mas adiases tin gwnia mas eixes kourasei afantasta me tin grafikotita s,
    ante sto spitaki s giati oso eisoun diaititis fugame emeis apo paragontes ante geia ante geia na katharisei ligo to podosfairo kai seira exei o koluto sou o rodovitis.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι βέβαιο ότι αυτό το σχόλιο μόνο μέσα από την ΕΠΣ μπορεί να βγήκε. Γιατί οι ομάδες ξέρουν πολύ καλά την αξία των δύο παραπάνω διαιτητών που αναφέρεις. Σας ενοχλούν τα επώνυμα σχόλια, εσείς όμως "αρμόδιοι" γράφετε ανώνυμα. Αυτή είναι η αξία σας. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

      Διαγραφή
    2. 11:14 ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ

      Διαγραφή
    3. 11:14...Πρόσεχε να μην σου αδειάσω το ανόητο υλικό που έχεις στον εγκεφαλό σου προσπαθείς να με εκνευρίσεις έλα να το κάνεις face to face ....τολμάς .....ΣΕ ΑΝΑΜΕΝΩ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑ!!!

      Διαγραφή
    4. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΑΣΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΚΤΙΘΕΝΤΕΙ.

      Διαγραφή
    5. ΘΑ κανετε το Παπαντωνίου ηρωα του νομου με αυτα που κάνετε εναντιον του.

      Διαγραφή
    6. 11:14 προσεχε τι λες ο τυπος ειναι τελειομανης.απο την μορφωση ως την εμφανιση του.οι μαθητες του στο γυμνασιο του τον εχουν προτυπο σε ολα.απεχθανεται την μιζερια την μετριοτητα και την ασχετιλα. αν εισαι συνδεσμιακος και βγαζεις χολη επειδη ζηλεύεις τολμησε να αποκαλυφτεις αφου σε προκαλει.αλλα να εισαι βεβαιος την μακρυα σου γλωσσα θα στην δεσει φιογκο.η διαιτησια για αυτον δεν ειναι καταφυγιο για ασχετους μεροκαματιαρηδες σαπιοκοιλαραδες και φιλαργυρους.δεν εχεις ομως τα κοτσια εισαι δειλος για να φανερωθεις.μισει πολυ την υποκρισια.
      ενας συναδελφος του γυμναστης που τον ξερω καλα.

      Διαγραφή
  4. daskaleee ths diathsiass kai ths gymnastikhs kala ta les gia akomh mia fora!eisai megalosss teloss

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απο τους πιο έμπειρους διαιτητές της πελλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν γινοντε αυτα κυριοι της επς πελλας,καλειτε εναν ανθρωπο που εχει προσφερει τα παντα στην διαιτησια του νομου μας,εναν ανθρωπο με τεραστιο κυρρος κ προσωπικοτητα που λεει ελευθερα την γνωμη του,κ που αν μη τι αλλο ειναι σωστη κ ταπεινη!τεραστιο λαθος,ο κοσμος ξερει πολυ καλα ποιος ειναι ο κ.παπαντωνιου!θα εκτεθειτε παρα πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. o kyrios papantwniou den exei na apodeixei tpt se kanenan. apedeixe thn axia tou mesa sto ghpedo. apo tous koryfaious diaithtes ths eps pellas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο "αγνος" ρε αντε απο εκει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αυτός ο τυπος ο Παπαντωνιου κανει ωραίες υποδείξεις.Που ειναι το προβλημα? ποιος θα τον κρινει? ενας κυριος με μυωπια γραφειοκρατης ή ενας απομαχος χομπιστας? κυριοι στην ενωση βγαλτε τη χρονια και αντε στην ευχή του θεού.Ντροπή είναι.ΥΓ. δεν με εκφραζει ουτε υποστηρίζω τον Πολατιαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. συγχαρητηρια για το θαρρος της γνωμης σας.τετοιοι διαιτητες χρειαζεται η ΕΠΣ Πελλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. mpravo papantniou kala ta les ( doxa ) lipeis apo ta ghpeda ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. oταν παιζατε τρια παιχνιδια την εβδομαδα και μαλιστα διαλεγατε σε ποια ολοι εσεις οι φωστηρες της διαιτησιας δεν μιλουσατε για κανονισμους.ειστε τουλαχιστον καμια δεκαρια διπλοθεσητες που παιζατε και παιζετε ακομη ΜΟΝΟ για τα λεφτα...φτανει ελεος.να ξερετε ομως στην ιστορια μενουν οσοι ξερουν ποτε πρεπει να σταματουν απο αυτο που κανουν.εσεις ειστε το λιγοτερο αδιστακτοι αν δεν ειστε και αν δεν ντρεπεστε δειξτε μας τους τηλ καταλογους των κινητων σας να δουμε ποσα τηλ παραγοντων ομαδων εχετε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα λες φίλε μου!!Μόνο φιλάγυροι είναι και τίποτα άλλο..

      Διαγραφή
  14. γραφικοτητα ο παπαντωνιου επσ λειτουργει θεσμικα η πλειψηφια των παραγοντων επικροτει τον λειτουργιας της. με αυτη την επσ βλεπουμε ανταγωνιστικα πρωταθλήματα οι διαιτητεσ δεν ειναι οι πρωταγωνιστες. πρωταγονιστες ειναι οι ποδοσφαιριστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οποιος λεει την γνωμη ειναι γραφικος.ετσι σας μαθανε.ενω οι οι αλλοι στην διοικηση της επιτροπης διαιτησιας ειναι σοβαροι. στραβαδια ειναι.εδω καλεσαν τον μπαμπη και τον σταυρο για ανωνυμα σχολια.δεν μπορουμε να μιλαμε.εχετε δει σχολια σε εθνικα μπλοκς για πολιτικους και βουλευτες.εκει μιλανε με πολυ ασχημες και ακαταλληλες για ανηλικους εκφρασεις.μανια καταδιωξης εχουν καποιοι.ποιος τους πειραξε .εχουν το μαχαιρι εχουν και το καρπουζι.

      Διαγραφή
    2. Αυτό που μας έλειπε ρε παιδιά είναι να μας κάνει και λογοκρισία η ΕΠΣ. Αντί να σοβαρευτούν λέω εγώ και να προσπαθήσουν να δώσουν έμφαση στα αθλητικά σωματεία, ασχολούνται με το τι γράφει ο καθένας μας!! Ε ρε μπαστούνι που θέλουν οι κύριοι...αν και δεν το νομίζω να είναι κύριοι..μάλλον για άνθρωποι της νύχτας μου κάνουν πιο πολύ!!

      Διαγραφή
  15. ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΣΗ.ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΤΟΝ ΣΕΛΕΜΙΔΗ ΧΑΡ. ΤΟΝ ΣΙΠΚΑ ΣΤ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑ ΣΤ.ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.
    Η ΕΝΩΣΗ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ο παπαντωνιου εγραψε επωνυμα ο σιπκας και ο σελεμιδης κληθηκαν για ανωνυμα σχολια πως αποδεικνυεται οτι ειναι αυτοι κοριους βαλατε εκει στην επς η υποθεση θυμιζει την ταινια θεωριες συνομωσιας.ειστε για γελια και για κλαματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο ρε φίλε πες τα για γέλια είναι.....
      Ότι να ναι πλακα μας κανουν εκεί στην επσ κοριους εβαλαν....αχαχαχχαχαχααχα

      Διαγραφή
  17. Η ''επιτυχία'' της επιτροπής διαιτησίας να καλέσει σε απολογία τον Δημήτρη Παπαντωνίου, αναγράφηκε στο ριζοσπάστη και στη χασαποταβέρνα ο ''Σύνδεσμος'', όπου φτιάχνουν τον ένα και μοναδικό τους κοιλιακό οι υπέρβαροι διαιτητές του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 11:18 ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΕΠΣ ΕΝΑΣ ΠΡΕΣΒΥΩΠΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ.ΤΟ ΟΞΥΜΩΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΤΟΥΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΗΣ ΓΑΛΛΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΝΚ GREDID AGRICOLE.Η ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ποιητικά γράφεις φίλε!!Συγχαρητήρια για την καλή χρήση του λόγου σου..

      Διαγραφή
  19. αυτο που μου εκανε εντυπωση στον παπαντωνιου ειναι που σφυριζε και αμεσως επεξηγουσε την παραβαση...!μ'αρεσε αυτο γιαυτο και τον γουσταρα,..δεν υπεπεσε στην αντιληψη μου ποτε να μεροληπτει!
    αυτο εκανε και τωρα...σφυριξε και επεξηγησε!!
    ..η ΕΠΣ εχασε εναν καλο ρεφερυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΗΤΑΝΕ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ …
    Μια φορά και ένα καιρό… ήταν ένα καράβι με συνδεσμική σημαία. Όσες φουρτούνες και αν πέρασε άντεξε στο χρόνο .Όταν όμως η πορεία του ξέφυγε από λάθος του καπετάνιου πολλοί από τους ναύτες του στο πρώτο λιμάνι το εγκατέλειψαν και μπάρκαραν με άλλο. Μόλις είχε ναυπηγηθεί υπό νέα σημαία .Τα πρώτα του ταξίδια σε άγνωστες πολιτείες ήταν ελπιδοφόρα . Η ιδιοκτήτρια εταιρία όμως είχε διαφορετική άποψη. Αποφάσισε να παύσει τον κυβερνήτη του από τα καθήκοντα του.
    Οι ναύτες του μη έχοντας επιλογές επιβιβάστηκαν εκ νέου στο ανακατασκευασμένο πλοιάριο αλλά με πλοίαρχο, μηχανικό και ασυρματιστή κάποιους οι οποίοι η μόνη σχέση τους με την θάλασσα ήταν το παράκτιο ψάρεμα. Τώρα ταξιδεύει στο άγνωστο. Είναι θέμα χρόνου να βυθιστεί και να εγκαταλειφθεί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο ελ καπιτάνο ονόματι Giouri Black θα είναι ο πρώτος που θα αυτομολήσει αφήνοντας τους ναύτες του στην τύχη τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εδω καραβια χανονται στη ζωη και τη κοινωνια μας και καποιοι εξακολουθουν να αρμενιζουν τις βαρκουλες τους παιζοντας τους μικρους ...ψαραδες σε θολα νερα. οσο για τους επιβαίνοντες το τραγουδι της αλικης στελνει ξεκαθαρα το μνμ." τραβα μπρος και μη σε νοιαζει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News