Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Η συγκινητική ιστορία της γιαγιάς που δουλεύει σε μπαρ για να ζήσει τα εγγόνια της

Στην ηλικία των 63 ετών

Η γιαγιά πηγαίνει τα βράδια στο μπαρ και επιστρέφει νωρίς το πρωί, για να ετοιμάσει τα εγγόνια της για το σχολείο...

Στην ηλικία των 63 ετών αναγκάστηκε να δουλεύει νύχτα για να μεγαλώσει τα εγγόνια της.

Ο λόγος για ηλικιωμένη γυναίκα από την περιοχή Λάγγουρα, η οποία έχει συγκινήσει με το δράμα της ολόκληρη τη γειτονιά της.

Σύμφωνα με το dete.gr, ο γαμπρός της, εγκατέλειψε την κόρη της και τα δύο τους παιδιά.

Η κόρη έπαθε βαριά κατάθλιψη, ενώ η ηλικιωμένη είναι χήρα και εισπράττει μία πενιχρή σύνταξη.

Έτσι, αναγκάστηκε να βρει δουλειά στα γεράματα.

Όπως λέει η ίδια, ήταν ευτύχημα που της προσέφερε εργασία ιδιοκτήτης ενός μπαρ, βάζοντάς την να πλένει ποτήρια στην κουζίνα.

Η ηλικιωμένη γυρίζει τα ξημερώματα για να ετοιμάσει τα παιδιά και να τα πάει στο σχολείο και κάθε βράδυ πηγαίνει και ξενυχτάει στην κουζίνα του καταστήματος...

3 σχόλια:

  1. Ίσως για τα ελληνικά (και γενικότερα τα ευρωπαϊκά) δεδομένα αυτό να ακούγεται πρωτοφανές, αποτελεί όμως κοινό τόπο στις Η.Π.Α. όπου δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος. Εκεί είναι συχνό ο κόσμος να εργάζεται και μετά τα 70 ή και τα 75 ακόμα για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα. Και δεν αναφέρομαι στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..και μετα ξυπνησες, ενω στης ανατολικες χωρες που μας γεμισαν με κλεφτες και δολοφονους, που πεθαινουν προωρα, εχουν κοινωνικο κρατος..ξανακιμησου και ονειρεψου τα κοινωνικα σου κρατη...

      Διαγραφή
  2. Ήμουν στο San Francisco τελευταία. Το τι γίνεται από ζητιάνους και άστεγους δεν το χωράει το μυαλουδάκι σου. Και δε μιλάμε για τους γνωστούς ρακένδυτους περιθωριακούς τύπους, αλλά για κανονικούς ανθρώπους που έχασαν τις δουλειές τους και το σπίτι τους, και είναι έξω στο δρόμο χαζεύοντας στις βιτρίνες των εστιατορίων μήπως και πέσει κάτι και γι' αυτούς. Άνθρωποι καθημερινοί και οικείοι, που δούλευαν ως χθες και σήμερα είναι στο δρόμο, κυριολεκτικά όμως.

    Φυσικά στην Ελλάδα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί πολύ, σε σχέση πάντα με ό,τι ξέραμε, αλλά τέτοια πράγματα δεν τα έχουμε δει. Και μπορεί εγώ να κοιμάμαι και να ονειρεύομαι κοινωνικά κράτη (Ευρώπη δεν είναι μόνο η Ελλάδα, όπως -ίσως δεν- ξέρεις), αλλά εσύ που είσαι ... ξύπνιος, φρόντισε να μη βγεις από την αυλή σου γιατί πέφτουν άγριες σφαλιάρες εκεί έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News