Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

«Δεν δεχόμαστε το όνομα "Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας"»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας διέψευσε δημοσίευμα περιοδικού των Σκοπίων

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε δημοσιεύματα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας αλλά και έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ευρωπαική Ένωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας διέψευσε δημοσίευμα περιοδικού των Σκοπίων περί του περιεχόμενου των τελευταίων ιδεών του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.

«Ως προς τη «διαρροή» στον σημερινό σκοπιανό τύπο, περί του περιεχομένου των τελευταίων ιδεών Νίμιτς, ξεκαθαρίζουμε ότι η Ελλάδα δεν έγινε δέκτης τέτοιων ιδεών και διαψεύδουμε κατηγορηματικά το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Το περιεχόμενο των ιδεών Νίμιτς ουδεμία σχέση έχει με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

«Άλλωστε, ιδέες, όπως περιγράφονται στο δημοσίευμα, θα ήταν απολύτως εκτός του πλαισίου που έχει θέσει η Ελλάδα και δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης», πρόσθεσε ο κ.Δελαβέκουρας.

Δημοσίευμα του εβδομαδιαίου πολιτικού περιοδικού των Σκοπίων «Γκραγκιάνσκι» (Gragjanski), επικαλούμενο πηγή που δεν την κατονομάζει, αναφέρει ότι ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς, στις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στις 19 και 20 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη, πρότεινε την ονομασία «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» (Northern Republic of Macedonia).

Σύμφωνα με το περιοδικό, η πρόταση του κ.Νίμιτς για την εθνικότητα και γλώσσα της ΠΓΔΜ είναι: πολίτες της Βόρειας Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Adjective / Nationality: of the Northern Republic of Macedonia) και γλώσσα της Βόρειας Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Language: the official language of the Northern Republic of Macedonia).

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας διέψευσε σημερινό δημοσίευμα στον αθηναϊκό τύπο ότι η Ελλάδα προτίθεται να συναινέσει στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, χωρίς την προηγούμενη επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η θέση της Ελλάδας παραμένει σταθερή και συνεπής, ότι για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων και κριτήριων που έχουν τεθεί με ομόφωνες αποφάσεις της ΕΕ. Στην κορυφή αυτών των προϋποθέσεων βρίσκεται ο σεβασμός της καλής γειτονίας και κατά συνέπεια η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας κ.Δελαβέκουρας.

---
Πηγή: NewsIt.gr

7 σχόλια:

  1. Λενε οι Σλαβοι των Σκοπιων< οι Ελληνες φασιστες δεν μας επιτρεπουν να αυτοπροσδιοριζομαστα> απλοικο ψεμα που ξεκινα απ την πεποιθηση που εχει ο καθενας απ αυτους οτι ειναι Μακεδονας.Μα το προβλημα ειναι ακριβως αντιστροφο.Οι Σλαβοι των σκοπιων δεν μας επιτρεπουν να αυτοπροσδιοριζομαστε.Με ποιο δικαιωμα ερχοντε ν αλλαξουν τα 2400 χρονια ελληνικοτητας της Μακεδονιας? μηπως δεν γνωριζουν τη γλωσσα που εγραφε ο Αριστοτελης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αληθια ειναι οτι καρφι δεν μας καιγετε πως θα ονομαζοντε οι γειτονες, δεν ειναι προβλημα τ ονομα αλλα η Μακεδονικοτητα, ας δωσουν λοιπον οτι θελουν εκτος αν τ ονομα ειναι κατοχυρομενο στη συνηδηση μας, δεν μπορουν να πουν την κολα....κοκα κολα αλλα μπορουν νατην πουν σκοπι-κολα..καβανταρτσι-κολα η οτι σκατα θελουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λενε ..δεν διαπραγματευομαστε τη γλωσσα μας,και ποιος σας το ζητησε, η γλωσσα σας ειναι μιγμα βουλγαρικης και σερβικης, βαφτιστε την οπως θελετε...παντως οχι Μακεδονικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λενε τα ουρανια τοξα..Η Ελλαδα δεν αναγνωριζει μειονοτητες.Ποιος σας ειπε οτι αν θεωρειτε τον εαυτο σας μειονοτητα μας ενδιαφερει?Φυσικα και υπαρχουν μειονοτητες στη Μακεδονια μας, ειναι αληθια οτι 2 με 3 χιλιαδες απ αυτους που χορευουν ΖΑΡΑΜΟ αισθανοντε εθνικα μη Ελληνες.Ποιος σας ειπε οτι θελουμε με το ζορι να τους βαφτισουμε Ελληνες, χεστηκαμε, δικαιωμα τους να αισθανοντε οπως θελουν. Αν αισθανοντε Σλαβοι που κατοικουν στη Μακεδονια τοτε ειναι Σλαβομακεδονες, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ειναι τα υπολοιπα 2,5 εκατομυρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΛΑΒΟΣΚΥΛΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ...... ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν φώναζατε έτσι κ για τ ελλάδα κάτι θα γινόταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News