Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Το ποίημα της εβδομάδας

Του Τσαβδάρη Αθαν. Ευάγγελου

Όπως έχω πει σε προηγούμενους πρόλογους η ποίηση για μένα είναι μια μορφή επικοινωνίας και επειδή πολλοί αγαπητοί φίλοι μου έχουν πει ότι δεν κατανοούν πολλά από τα νοήματα και το ύφος που γραφώ, θέλησα να πειραματιστώ αύτη τη εβδομάδα και να στέλλω ένα προσχέδιο που δεν το έχω επεξεργαστεί. Έτσι όπως το συνέλαβα.

Θέλω να δω την ανταπόκριση που θα έχει και μέσα από αυτό να βελτιωθώ στη συγγραφή μου.

Όταν ήμουν παιδί διψούσα για αγάπη ξύδι έδωσαν στον Χριστό και σε μένα βία δεν βαριέσαι χαλάλι από παιδί δεν γνώρισα τις γυναικείες θηλές και μύριζαν θυμάρι δεν βαριέσαι χαλάλι.

Στην Ουγγαρία ταξίδεψα μικρός και μεγάλος ακόμα στην Ουγγαρία ταξιδεύω. Γυναίκα φίλη μητέρα μα ποτέ ερωμένη.

Ερωμένη μάταια γυρεύω τα κοριτσάκια θα ερωτοτροπούν και ’γω θα κοιτάζω κρατώντας το κόκκινο φανάρι. Δεν μου αρέσει το κόκκινο το μαύρο είναι φυτεμένο στην ψυχή μου από χρόνια.

Ένας φίλος άργησε φίλο του να με κάνει τον κόσμο όλο γύρισε αγάπες είδε κουλτούρες μύρισε σε παρακαλώ άτεχνο τραγούδι δώσε μου ένα στίχο να τον βάλει στην κιθάρα της ψυχής του.

Με κατάλαβε δίνοντάς μου θάνατο και μετά ανάσταση και εγώ πρώτα θάνατο του έδωσα τώρα αναστήθηκε η φιλία μας.

Αν είστε φίλοι μου να με σκοτώνετε πρώτα και μετά να μ’ αγαπάτε μην με καλείτε στους γάμους στην κηδεία μου αν θέλετε ελάτε.

Γεια σου ρε Κόγια σε καράβι που δεν μπάρκαρε ταξιδεύω και θα ταξιδεύω πάντα χωρίς αλκοόλ και μπύρες με πόδια χωρίς ουσίες μόνο με κουβέντες χωρίς ουσία θα ζωγραφίζω αθώες κορασίδες και θα βιώνω τις πληρωμένες παρθένες στην ψυχή.

Τσαβδάρης Αθαν. Ευάγγελος.

5 σχόλια:

  1. den nomizw oti xrhzei epexergasias oute pistevw oti prepei na se apasxolei to an ginete katanohto to nohma kai to hfos ths texnhs sou.pistevw oti exeis plousio periexomeno sthn psyxh sou kai tha apodoseis analogo ergo.synexise na parageis politismo to exoume anagh oloi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν χρειάζονται οδηγίες από άλλους. Τέχνη, ποίηση είναι αυτό που νιώθεις εσύ, όπως το νιώθεις και το αποτυπώνεις στο χαρτί.Ο κάθε αναγνώστης το ερμηνεύει όπως το καταλαβαίνει. Το ποίημά σου, φίλε μου, είναι αριστούργημα. Αν και δεν σε γνωρίζω, νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσεις να γράφεις,έτσι όπως γράφεις.Δεν γνωρίζω ποιός ποιητής είναι το πρότυπό σου. Νομίζω ότι ο Καβάφης θα σου ταίριαζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεωργός-πεζογράφος-ποιητής9 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:32 μ.μ.

    Mέσα από τις μελέτες ποιητικών συλλογών καθιέρωσες ένα δικό σου
    στύλ, εκφράζεσαι με σαγηνευτικό τρόπο που δεν προσπερνάει εύκολα
    κανείς. Συνέχισε να γράφεις και η επιβράβευση των προσπαθειών σου
    δεν θ αργήσει να έρθει, ούτως ώστε να νιώσεις ικανοποίηση για τις
    εξαιρετικές σου δημιουργίες, που εύστοχα αποτυπώνεις στο χαρτί, με το ξεχωριστό, εκπληκτικό και αριστουργηματικό σου ταλέντο..!!
    Ευάγγελος Μπεγλόπουλος του Δημητρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μη σε νοιάζει εαν δεν κάποιος δεν κατανοεί τα ποιήματά σου..

    Ο καθένας κατανοεί κάτι ΔΙΚΟ ΤΟΥ σε κάθε στίχο σου..και ταξιδεύει εκεί που θέλει αυτός μέσω της γραφής σου..

    Keep writing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News