Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία - Παραιτείται ο Μάριο Μόντι

Μετά την αποχώρηση του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τον κυβερνητικό σχηματισμό

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν στις Βρυξέλλες τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται στην Ιταλία.

Η άσχημη οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε μία ακόμη χώρα του ευρωπαϊκού Νότου σε συνδυασμό με την πολιτική αστάθεια, μπορεί να προκαλέσει «ντόμινο» εξελίξεων και αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος που επικρατεί στην ευρωζώνη.

Δεν αποκλείεται στη Σύνοδο Κορυφής, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, η Ευρωπαίοι ηγέτες να ζητήσουν να ενημερωθούν από τον υπό παραίτηση Ιταλό πρωθυπουργό περισσότερες λεπτομέρειες για την πολιτική κατάσταση στη χώρα του.

Μετά την αποχώρηση του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τον κυβερνητικό σχηματισμό, όλα έδειχναν πως η Ιταλία θα οδηγούνταν σε πρόωρες εκλογές και ο Μάριο Μόντι σε παραίτηση.

Μετά από 2,5 ώρες συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία της Ιταλίας αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News