Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Μεγάλη κινητοποίηση στην Αλμωπία κατά της λύσσας

Ο πανικός δεν βοηθά ποτέ σε αυτές της περιπτώσεις, μιας και η λύση βρίσκεται στα χέρια μας

Μεγάλη είναι η αναστάτωση των κατοίκων του Λουτρακίου τις τελευταίες μέρες.

Ο λόγος είναι οι επιθέσεις συγκεκριμένου σκύλου σε τρία άτομα, που σημειώθηκαν πριν λίγες μέρες.

Αν και εξ αρχής διαδόθηκε ότι το ζώο ήταν αδέσποτο, τα γεγονότα και η σωστή διερεύνηση από πλευράς του αρμόδιου αντιδημάρχου των περιστατικών αυτών, διέψευσαν αυτή τη φήμη, μιας και βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του ζώου, ο οποίος είναι κτηνοτρόφος του χωριού.

Η φήμη αυτή βέβαια μόνο προβλήματα δημιούργησε στην τοπική μας κοινωνία, μιας και δημιούργησε αρνητικές εντυπώσεις για το σύνολο των αδέσποτων, τα οποία δυστυχώς δεν μπορούν να εξαφανιστούν με ένα… μαγικό ραβδί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ζώο ευθανατώθηκε και θα ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Την ίδια στιγμή, με πρωτοβουλία του Δήμου Αλμωπίας και τη συνεργασία του Φιλοζωικού και του Κυνηγητικού Συλλόγου αρχίζουν οι εμβολιασμοί όλων των αδέσποτων ζώων κατά της λύσσας, εξαιτίας των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σε περιοχές της Μακεδονίας.

Πρέπει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας σε περίπτωση που κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει, δηλαδή να εμβολιάσουμε τα ζώα μας.

Ο πανικός δεν βοηθά ποτέ σε αυτές της περιπτώσεις, μιας και η λύση βρίσκεται στα χέρια μας.

Άλλωστε η κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων είναι μεγάλη και έτσι μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος να υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις.

Τέλος καλούμε όλους όσοι φροντίζουν κάποια αδέσποτα να βοηθήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες στον εντοπισμό τους, ώστε να γίνει ο απαραίτητος εμβολιασμός.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι μέρες κατά τις οποίες θα βρεθούν τα συνεργία εμβολιασμού σε κάθε τοπική κοινότητα.

15 σχόλια:

  1. Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να έχει υπόψην του ο καθένας είναι το εξής: σε περίπτωση δαγκώματος από ζώο, ειδικά σε περίοδο κρουσμάτων λύσσας, μεταβαίνουμε *αμέσως* στο γιατρό για σωστό καθαρισμό της πληγής και εμβολιασμό κατά της λύσσας. Αν τα συμπτώματα της λύσσας εκδηλωθούν, τότε ο θάνατος είναι σχεδόν βέβαιος ακόμα και με χορήγηση της κατάλληλης θεραπείας.

    Περισσότερα εδώ:

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0002310/
    http://tinyurl.com/bmuw28q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΟΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΑ....ΑΠΟ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ρεπορταζ επάνω λέει με μεγάλα γράμματα "ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ" κι εσύ λες κάντε κάτι!! Γιατί ρε γαμώτο να είστε τόσο γκάου!! Α, και φίλε εσύ, την επόμενη φορά που θα δεις κάποιον να παρατάει το σκυλί του, κάνε κάτι κι εσύ. Μην μένεις με σταυρωμένα τα χέρια. Και ζητάς συνέχεια απο τους άλλους!

      Διαγραφή
    2. Οι κτηνοτρόφοι και οι κυνηγοί πρέπει να εμβολιάσουν ΟΛΟΙ και ΟΛΑ τα σκυλιά τους. Ιδίως οι κτηνοτρόφοι που τριγυρνάνε στα βουνά και μετά αφήνουν τα σκυλιά τους να περιφέρονται ελεύθερα και παντού.

      Διαγραφή
    3. καλα εσυ 1:51 οταν δαγκωσει κανενα σκυλι το παιδακι σου τοτε να δουμε τι θα λες και ποιος θα ειναι γκαου! αντε με τα κοπροσκυλα σας μας εχετε πριξει!!!

      Διαγραφή
    4. Κοπροσκυλο εισαι εσυ, και μαλλον λυσασμενο...

      Διαγραφή
  3. to paidaki pou ton dagkase to skuli einai polu krisima elpizoume na einai kala... elpizoume na mingemisoume me tetoia skulia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν μου δαγκωσει σκυλί το παιδι,θα δαγκωσω απο εισαγγελεα εως πρωθυπουργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το σκυλι θανατωθηκε.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.κ την επομενη φορα που 8α παει καπου η φιλοζοικη να πιασει ενα σκυλι το οποιο εχει κ το θελει ζωντανο να φροντισει τουχαλιστον να το πιασει, το αφησε να τησ φυγει μεσα απο τα χερια το σωστο σκυλι.πιανετε ρε ευκολα λυσσασμενο σκυλι??το θελετε κ ζωντανο,σε εικοσι μερεσ απο τωρα να μας δω αν ειχε λυσσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι θέλεις λες! Τι είναι αυτά ρε που λές; Πότε πήγε η φιλοζωική να πιάσει σκυλί και της άφησε μάλιστα να της φύγει και μέσα από τα χέρια της;; Γιατί ρε καταφέρνεστε συνεχως εναντίον της φιλοζωικής; Και γιατί σπέρνετε τον πανικό; Δεν υπάρχει καμία λύσσα και το σκυλί ήταν το σωστό. Και ποιος σου είπε εσένα 4:51 ότι η φιλοζωική είναι υποχρεωμένη να πιάσει το οποιοδήποτε σκυλί;; Για ηρεμήστε λίγο και αφήστε την φιλοζωική ήσυχη. Έχετε μπερδέψει τους ρόλους μου φαίνεται...

      Διαγραφή
    2. πρωτον δεν εχω κανενα προβλημα με τη φιλοζωικη ισα ισα αλλα μερικεσ περιπτωσεισ μπερδευονται τα πραματα,οπως στη συγκεκριμενη.δευτερον δε ηταν στο λουτρακι για να το πιασει ζωντανο??κ τριτον για πεσ μου πως ξερεις οτι ηταν το σωστο σκυλι?

      Διαγραφή
    3. ma apo tis martiries fisika autwn pou eneplakisan kai eixan dei to skili! Kai tipota den mperdeuetai, emeis ta mperdeuoume me tis fimes pou kikloforoun kai to toso to kanoume toso! Ti nomizeis oti einai i filozoiki, kamia dimosia ipiresia i to 100 gia na trexei kai na einai apiko se kathe peristatiko; O rolos tis den einai autos fisika!

      Διαγραφή
  6. σκοτωστε με συνοπτικες διαδικασίες τα λυσασμένα σκυλιά γιατι οι υπολοιπες συζητήσεις που το καθυστερούν είναι υποπτες.Τελος.Οποιος προστατευει ύποπτα λυσασμένα εξυπηρετεί ύποπτους σκοπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες ρε;;;; Καταλαβαίνεις τι λες;; Προτρέπεις σε κακοποιήσεις ζώων και αυτό τιμωρείται αυστηρότατα από τον νόμο. Λοιπόν, ξέρεις τι χρειάζεσαι; Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να ανακαλυφτείς ποιος είσαι και μέσαααα!!!! Πού τα είδες ρε τα λυσσασμένα σκυλιά; Και ποιος τα προστατεύει ρε βλάκα; Ανόητε! Ποιοι ύποπτοι σκοποί ρε αρχιβλάκα!!!

      Διαγραφή
  7. esy katalavaineis ti les?xereis me ti exoume na kanoume?
    ti poy ta eide re eisai sovaros.o allos de xerw pou ta eide egw to eida pou hr8e mesa sthn aulh mou.to deigma vghke THETIKO STH LISSA k exoun gafkv8ei dekades skylia,k embolia gia ton an8rwpo de mporousan na vroun.perimene se ligo na deis ti 8a ginei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News