Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Τα νέα των ομάδων της ΕΠΣ Πέλλας

Γράφει ο Γιώργος Μπίνος

Διαβάστε τα νέα των ομάδων της ΕΠΣ Πέλλας, όπως τα κατέγραψε ο συνεργάτης του Aridaia News Γιώργος Μπίνος:

Έστω και λίγο πριν το τέλος ο ΜΑ Άρνισσας έφυγε με το διπλό από την Ζέρβη στο γειτονικό ντέρμπυ και εξακολουθεί να κυνηγάει τις προνομιούχες θέσεις. Ο Τάσος Παπαδόπουλος ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής όμως οι δύο αποβολές μετρίασαν την χαρά της νίκης.

Διπλό παραμονής ήταν αυτό που πήρε ο Εθνικός Αριδαίας στην Φιλώτεια χάρη στο χρυσό γκολ του Φάφκα και πλέον ανασαίνει καλύτερα μετά τις τελευταίες επιτυχίες.

Σε ένα ματς όπου πίεσε και θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη η Αστραπή Ζέρβης δεν πήρε ούτε την ισοπαλία στο γειτονικό ντέρμπυ με την Άρνισσα και πλέον κινδυνεύει άμεσα.

Απρόσμενη βαριά ήττα υπέστη η Μαύρη Θύελλα Λυκοστόμου μέσα στους Τσάκους σε ένα ματς όπου αμυντικά η ομάδα του Γιώργου Κόγιου έκανε τραγική εμφάνιση χωρίς βέβαια να είναι υπεύθυνη για την ήττα μόνο η άμυνα.

Ο κορυφαίος παίκτης του ΜΑ Ν. Πέλλας ο Μάκης Παπαδόπουλος ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη μέσα στην Ίδα και έδωσε άλλον αέρα ενόψει της συνέχειας όπου στόχος είναι η αποφυγή της εμπλοκής στα πλέει άουτ. Αν συνεχίσει έτσι η ομάδα του Κώστα Νινιατσούδη αποκλείεται να έχει πρόβλημα.

Μεγάλο διπλό πήρε ο Άρης Λουτρακίου μέσα στο Νησί και επιτέλους θυμήθηκε ότι πρέπει να παίρνει βαθμούς και εκτός έδρας. Οι Σταύρος Σπρίτος (φωτιά στην επίθεση) και Σίμος Δύος καθάρισαν από το πρώτο ημίχρονο για τους κίτρινους που στέκονται άνετα και χωρίς κόπο στην κατηγορία.

Αυτοκτόνησε η Δόξα Μελισσίου που μέσα σε ένα δεκάλεπτο γκρέμισε ότι έχτιζε για αρκετή ώρα μέσα στα Εσώβαλτα. Και δεν έφτανε μόνο η ήττα ήρθαν και οι αποβολές να κάνουν άνω-κάτω την ομάδα του Πέτρου Λιτοβόλη.

Ήττα που ισοδυναμεί με υποβιβασμό έκανε ο ΠΑΟ Φιλώτειας μέσα στην έδρα του από τον Εθνικό Αριδαίας και θα χρειαστεί ένα θαύμα για να γλυτώσει το μοιραίο.

Με ηγέτη και σκόρερ τον Χρήστο Πέτσο που έμοιαζε να είναι από άλλον πλανήτη η Ένωση Τσάκων διέλυσε το Λυκόστομο και επέστρεψε στις νίκες δείχνοντας την ισχύ της έδρας της.

Επική ανατροπή για τον ΜΑ Εσωβάλτων που με 3 γκολ σε ένα δεκάλεπτο γύρισε το ματς ρίχνοντας στο καναβάτσο τη Δόξα Μελισσίου σε ένα ομολογουμένως συγκλονιστικό παιχνίδι.

Παρότι καλύτερος ο Άρης Νησιού στο δεύτερο ημίχρονο δεν απέφυγε την ήττα από το Λουτράκι και πρέπει να προσέξει αν θέλει να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Η ομάδα του Βασίλη Κίτσου πλήρωσε τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα.

Με ηγέτη και σκόρερ τον Γιώργο Γεωργίου και πολλά νέα παιδιά στη σύνθεσή του ο Εδεσσαϊκός έκανε μία καλή προπόνηση ενόψει του ντέρμπυ στην Αριδαία, καθώς η Καλή ήταν πολύ αδύναμη και δεν προβλημάτισε καθόλου τους πράσινους των καταρρακτών.

Δεν ήταν αυτός που έπρεπε ο Μακεδονικός Ίδας στο ματς με τη Ν. Πέλλα και αυτή η ήττα ήταν ένα χτύπημα που δεν έπρεπε να γίνει. Ο δρόμος για την παραμονή γίνεται πιο δύσκολος όμως η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι τέλους.

Σαν τρένο πέρασε από το Δαμιανό ο Άρης Αθύρων με ηγέτη τον Γεωργιάδη και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στον όμιλο του με την άνοδο να μοιάζει πιο εφικτή από ποτέ για την ομάδα του δασκάλου Σάκη Μαβίδη (Μπιζέλιας) που έχει βάλει την σφραγίδα του στους κίτρινους.

Επιτέλους νίκη για τον ΠΑΟ Πιπεριάς που συνέτριψε το Θεοδωράκι έχοντας τα πιτσιρίκια του σε θαυμάσια μέρα αλλά και τους έμπειρους Τουμανίδη, Ζουμπουλίδη και Μαυρομάτη να βάζουν την σφραγίδα τους στο παιχνίδι.

Πάλεψε η Ασπίδα Γυψοχωρίου μέσα στη Δάφνη όμως δεν κατάφερε το θετικό αποτέλεσμα με μόνο κέρδος την πολύ καλή εμφάνιση.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Αίαντας Μηλέας που πήρε το θετικό αποτέλεσμα στη Σωσάνδρα στο πρώτο παιχνίδι χωρίς τον Δημήτρη Μποιδάνη στο πάγκο του αφού ως γνωστόν παραιτήθηκε μεσοβδόμαδα.

Αν και κόντραρε τα Άθυρα στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ Δαμιανού δεν απέφυγε την ήττα στο δεύτερο και μάλιστα με βαρύ σκορ μέσα στην έδρα αφού δεν άντεξε την πίεση.

Δεν τα κατάφερε μέσα στο Αρσένι η Δόξα Ρίζου στο γειτονικό ντέρμπι και έμεινε πίσω στη μάχη του τίτλου και των προνομιούχων θέσεων. Το αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Σαρίδη στάθηκε μοιραίο αφού η κούραση στα τελευταία λεπτά κόστισε με την ήττα.

Συνεχίζει την πορεία του ο ΠΑΟ Δάφνης που πήρε ένα ακόμα τρίποντο με θύμα το Γυψοχώρι και οδεύει προς ολοταχώς για την Α' κατηγορία αφού δείχνει ότι είναι ικανός να πετύχει το στόχο του.

Πήρε το ντέρμπι ο ΜΑ Αρσενίου και έτσι παραμένει για τα καλά στο κόλπο της ανόδου η ομάδα του Γιώργου Μπετα που στα τελευταία λεπτά λύγισε το Ριζό. Δράστες της μεγάλης νίκης οι Σωτηριάδης και Κελεσίδης που λίγο πριν τη λήξη κατάφεραν να σκοράρουν.

 
Πολύ μέτριος ο Ακρίτας Σωσάνδρας σκόνταψε μέσα στην έδρα του αφήνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς με αντίπαλο την Μηλιά. Έτσι μένει πίσω στο κυνήγι των προνομιούχων θέσεων και πρέπει να πάρει κάποια ντέρμπι αν θέλει να επανέλθει σε τροχιά ανόδου.

Με πολλά νέα παιδιά ο Άρης Θεοδωρακίου γνώρισε βαριά ήττα στη Πιπεριά όμως το ζητούμενο είναι να πάρουν εμπειρίες τα παιδιά ώστε στο μέλλον να ξαναγίνουν δυνατοί οι κίτρινοι.

Αν και αιφνιδιάστηκε στην αρχή του αγώνα ο Ευρωπός Φούστανης μέσα στον Μεγαπλάτανο είχε το σθένος να αντιδράσει να φτάσει στην ισοφάριση και να χάσει αρκετές ευκαιρίες που βέβαια κόστισαν αφού ήρθε η ψυχρολουσία ακριβώς στο φινάλε και φυσικά η ήττα στον Μεγαπλάτανο.

Ακόμα σκοράρει ο Ηρακλής Άσπρου που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα στραβοπατήματα των άλλων και ξέφυγε στη βαθμολογία με την άνοδο να θεωρείται μάλλον σίγουρη για την ομάδα του Χρήστου Παλάνη που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά.

Τον αρχικό αιφνιδιασμό πλήρωσε η Δάφνη Παναγίτσας και γνώρισε την ήττα μέσα στην Άρνισσα από το Γραμματικό. Προσπάθησε και μείωσε αλλά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο.

Κανείς δεν σκεφτόταν το αποτέλεσμα στην Αναγέννηση Λιποχωρίου παρά μόνο τον τραυματισμό του συμπαίχτη τους που θα κάνει Χριστούγεννα στο κρεβάτι μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο ματς με το Άνυδρο.

Ακόμα σκοράρει το Πατριαρχείο που διέλυσε τον Κρωμνιακό σε ένα ματς όπου ο Δικέφαλος έβαζε γκολ όποτε ήθελε καθώς η άμυνα των αντιπάλων ήταν εύκολη λεία και δεν προβλημάτισε καθόλου.

Συνεχίζει την εκπληκτική του πορεία ο Μακεδονικός Πλαγιαρίου και με νέο θύμα του την Καρυώτισσα εξακολουθεί να ελπίζει για άνοδο είτε απευθείας είτε μέσω των αγώνων μπαράζ.

Απρόσμενο στραβοπάτημα για την Δόξα Μαυροβουνίου που άφησε δύο βαθμούς μέσα στη Πετριά όπου έχασε γκολ που δεν χάνονται και μαζί την μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει στη βαθμολογία από τους υπόλοιπους διώκτες.

Τον βαθμό της ισοπαλίας κατέκτησε ο Μακεδονικός Άνυδρου στο ματς με το Λιποχώρι δείχνοντας σαφή σημάδια βελτίωσης μετά τις τελευταίες συντριβές. Χωρίς άγχος αγωνίστηκε ο Πυρσός Πετριάς και έκοψε βαθμούς από το Μαυροβούνι που έδειχνε φαβορί για την νίκη. Οι συνήθης ύποπτοι Γιώργος Κυριακίδης και Μπάμπης Τυριακίδης σκόραραν και κράτησαν όρθια την ομάδα τους.

Δεν τα κατάφερε η Νίκη Βορεινού και έτσι συνεχίζει να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Το ντέρμπι με τους Προμάχους δεν έφερε το θετικό αποτέλεσμα και έτσι τα όνειρα για την κορυφή μάλλον παίρνουν οριστικό τέλος αφού οι αντίπαλοι τους δύσκολα θα χάσουν παιχνίδι.

 
Δια πυρός και σιδήρου πέρασε από το Δροσερό η Δόξα Π.Μυλοτόπου που πλησιάζει στις προνομιούχες θέσεις. Ο νεαρός Ευαγγελίδης λύτρωσε τους συμπαίκτες και φιλάθλους και το τρίποντο αυτό είναι ότι πρέπει για να τονώσει ψυχολογικά την ομάδα του στη μάχη για την τελική ευθεία.

Οδυνηρή ήττα για την Ένωση Πολυκάρπης - Μοναστηρακίου μέσα στην έδρα της από την Υδραία σε ένα ματς όπου η επιθετική δυστοκία ήταν εμφανής, χώρια που υπάρχουν και πολλά παράπονα για το ακυρωθέν γκολ στο πρώτο ημίχρονο ωστόσο η ουσία είναι ότι αυτή η ήττα έφερε το τέλος στα όνειρα για κάτι καλό.

Πάλεψε αρκετά ο ΜΑ Δροσερού και δεν ήθελε πολύ για να κάνει την ζημιά στον Π.Μυλότοπο ωστόσο η ήττα δεν αποφεύχθηκε για τον νεανικό ΜΑ που πάντως δείχνει μεγάλη διάθεση και αγωνιστικότητα σε όλα τα ματς.

Εντυπωσιακοί οι Πρόμαχοι πέρασαν σαν πρωταθλητές από το Βορεινό και με το τρίποντο που κατέκτησαν θα πρέπει να ετοιμάζουν τα σχέδια τους για την Α' κατηγορία. Η ομάδα του Κανιέμπα έδειξε για πιο λόγο είναι στη κορυφή και θεωρείται απίθανο να χάσει το πρωτάθλημα.

Σπουδαίο διπλό για τον Άρη Υδραίας που πέρασε σαν άρχοντας από την Πολυκάρπη και δείχνει να 'έχει μεγάλη ψυχή και ποιότητα στην ομάδα αφού οι νεαροί και οι έμπειροι παίχτες που διαθέτουν οι "κιτρινόμαυροι" έχουν αρχίσει να ρολάρουν μέσα στο γήπεδο.

Δεν κατέβηκε ο Αστέρας Νεοχωρίου στο ματς με τον Αλμωπό και αυτό ήταν ότι χειρότερο για την ιστορική ομάδα που κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον της.

Ακριβώς μετά την λήξη ο Παναγιώτης Καιλάρης χάρισε την νίκη στη Δόξα Μεγαπλατάνου στο ντέρμπι με την Φούστανη σε ένα ματς όπου η ομάδα του Μπάμπη Παυλίδη ξεκίνησε πολύ καλά όμως δεν είχε την ανάλογη συνέχεια και ευτυχώς ήρθε η νίκη.

Πολύ καλή μπάλα από τον Εθνικό Γραμματικού και νίκη με την Παναγίτσα χάρη στο ονειρικό ξεκίνημα και τα γκολ των Γιούρου, Καραγιάννη και Στάθη Βαβουλίδη που ήταν αρκετά για το τρίποντο.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News