Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο δέντρο και κατοικίδια - Τι πρέπει να προσέχουμε

Το δέντρο αποτελεί σημαντικό κίνδυνο

Εχθροί των ζώων συντροφιάς είναι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα λαμπάκια που το κοσμούν και η φάτνη με τα ζώα, καθώς μπορούν να αποβούν μοιραία για τα κατοικίδια.

Το δέντρο αποτελεί σημαντικό κίνδυνο κυρίως για τις γάτες, αφού οι περισσότερες προσπαθούν να σκαρφαλώσουν πάνω του, με αποτέλεσμα να πέσει το δέντρο στο πάτωμα, να σπάσουν οι γυάλινες λάμπες που το κοσμούν και στη συνέχεια να πατήσουν τα θρύμματα.

Αν το δέντρο είναι αληθινό έλατο υπάρχει πρόβλημα κατάποσης βελονών, οι οποίες μπορούν να τρυπήσουν το στομάχι του κατοικίδιου.

Άλλος τραυματισμός που μπορεί να προκληθεί από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αν σκαρφαλώσει αρκετά ψηλά το ζώο και πέσει από μεγάλο ύψος υπάρχει φόβος να σπάσει τη μέση του.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ωστόσο προέρχεται από τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν στο δέντρο.

Για την αποφυγή ηλεκτροπληξίας, πρέπει τα καλώδια να είναι κρυμμένα κάτω από χαλί ή να καλυφτούν με μονωτική ταινία, ώστε να μην γίνονται αντιληπτά από το ζώο.

Η φάτνη μπορεί να αποβεί μοιραία, αφού κρύβει μικροαντικείμενα που μπορεί να καταπιούν.

Αρκετά κατοικίδια έχουν χάσει τη ζωή τους με αυτό τον τρόπο, ενώ άλλα υπεβλήθησαν σε χειρουργικές επεμβάσεις για να αφαιρεθεί το αντικείμενο.

Της Μαριέττας Κοντογιαννίδου (Real.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News