Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Σκάνδαλο: Απεργούν και πληρώνονται στο μετρό - 3.080 ευρώ ο μέσος μισθός

Καθίστε πριν διαβάσετε το θέμα γιατί υπάρχει κίνδυνος να λιποθυμήσετε

Τη στιγμή που ΕΣΥ έλληνα πολίτη ψάχνεις απεγνωσμένα ένα μέσο για να πας στη δουλειά σου, την ώρα που πασχίζεις να είσαι συνεπής σε ραντεβού και επαγγελματικές υποχρεώσεις, κάποιοι ΚΥΡΙΟΙ απεργούν και…. πληρώνονται, βουλιάζοντας ακόμη περισσότερο το ελληνικό κράτος!

Την ώρα που αγαπητέ Έλληνα επιβάτη εσύ αγωνιάς για να είσαι συνεπής στην εργασία σου και να προλάβεις τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες της καθημερινότητας, οι εργαζόμενοι του μετρό σε αγνοούν, τραβούν χειρόφρενο και κάνουν «πάρτι» απεργιών με παχυλούς μισθούς!!

Μάλιστα, σήμερα ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, μίλησε για «απεργίες μαϊμού» όπου η πλειοψηφία των εργαζομένων πληρώνονται ενώ απεργούν και κατήγγελλε ότι «οι εργαζόμενοι μετέρχονται διάφορες μεθόδους όπως η λήψη αδειών, ενώ γίνονται» όπως ανέφερε, «παρεμβάσεις στο κέντρο ελέγχου».

Με απλά λόγια … ενώ εσύ κάνεις τάμα καθημερινά, προσευχόμενος να υπάρχει το μετρό για να μπορέσεις να μετακινηθείς, κάποιοι «έξυπνοι» κύριοι εξαγγέλλουν απεργίες και εντελώς τυχαία αρρωσταίνουν ή παίρνουν ρεπό τις ημέρες των απεργιών για να ξεκουραστούν και….. βεβαίως να ακριβοπληρωθούν!!!!

Και όλα αυτά όταν ακόμη και σήμερα παρ’ όλες τις περικοπές που έχουν γίνει... οι αμοιβές τους παραμένουν πολύ υψηλότερες από αυτές των υπολοίπων κλάδων εργαζομένων! Και ούτε λόγος να γίνεται για σύγκριση των αμοιβών τους με το πενιχρό επίδομα ανεργίας, καθώς τέτοιο ανησυχία φαίνεται πως δεν υπάρχει στον κλάδο τους ..!!! Το Δημόσιο να είναι ΚΑΛΑ!!

Ιδού:

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΜΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ)

ΜΕΤΡΟ : € 3.080

ΗΣΑΠ : € 4.080

ΤΡΑΜ : € 2.500

Πάρε ένα ποτήρι νερό στα χέρια σου, γιατί με τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το star.gr, εκτός από το στόμα θα στεγνώσει και η τσέπη σου!!!

Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό πίνακα, στις 19/1 ημέρα Σάββατο από τους 1300 συνολικά εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, στην πραγματικότητα έκαναν απεργία ΜΟΝΟ οι 210, δηλαδή το 16, 15%!!! Οι υπόλοιποι 1010 εργαζόμενοι είχαν…. συμπτωματικά ρεπό και άδειες ασθενείας και ΜΟΝΟ 80 άτομα υπήρχαν ως προσωπικό ασφαλείας! Με τέτοια ποσοστά δύο πράγματα συμβαίνουν…. ή έχει πέσει επικίνδυνη επιδημία στο μετρό ή αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους πίνοντας καφέ από χιονισμένα σαλέ!!!









Στις 18 Ιανουαρίου του Αγίου Αθανασίου.... "μεγάλη η χάρη του" εκτός από το μετρό, δεν δούλεψαν ούτε ο ΗΣΑΠ, ούτε και το ΤΡΑΜ και αν λάβουμε υπόψη το σύνολο των αδειών μάλλον…. « πολλοί Θανάσιδες» εργάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς! Ειδικότερα, στο μετρό από τους 1300 συνολικά εργαζόμενους, στην πραγματικότητα απέργησαν ΜΟΝΟ οι 630, αφού οι υπόλοιποι 590 είχαν άδειες και ρεπό και ΜΟΝΟ 80 άτομα υπήρχαν ως προσωπικό ασφαλείας !!! Κάτι παρόμοιο συνέβη και στα άλλα μέσα και τις υπόλοιπες ημέρες, όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα!!

Και ύστερα αναρωτιόμαστε…. γιατί είμαστε στο ΔΝΤ;;;;!!!!

---
Πηγή: star.gr

8 σχόλια:

  1. αυτος που το γραψε αυτο το δημοσιευνα πρεπει να φουσκωνει πολλα λαστιχα! πεφτει στο τρυπακι τον πολιτικων ή μηπως ειναι εντετελμενος τους? λεω εγω τωρα. γιατι δε λενε για τους βουλευτες που περνουν 8000,00 ευρω το μηνα+προσωππικο γραφειου+ασφαλεια+ενοικια+τηλεφωνα+1000,00 ευρω για ενοικιο στους βουλευτες εκτος αθηνας + ποσες επιτροπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΑΕΤΟ ΠΕΤΑΣ, Μ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ Κ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΖΕΥΓΑΡΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΕ 5000(ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ 10000) ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΝΩ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΡΧ...Α.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗΣ, ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΟΥΤΕ ΚΡΙΝΕΙΣ, ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ...

      Διαγραφή
    2. αετο εσυ πετας καρα.......

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ 10.41, ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ; ΑΛΛΑ ΜΟΚΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ; ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ ΘΑ ΛΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΝΑΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ.

      Διαγραφή
  2. Τι θα γινει μ αυτους τους απλητους συνδικαλιστες ρε παιδια, δεν τους μπορω αλλο ρε, πουληστε τα ολα ρε, ολα ιδιωτικα ρε, δωστε τελος σ αυτο το αισχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΗΛΙΘΙΕ;;;

      Διαγραφή
    2. Ποια σχολεια ρε Μητσο, σιγα την παιδια που εχεις, την ξεσχισανε την παιδια στην Ελλαδα, εχεις παει Ευρωπη να δεις πως λειτουργει η παιδια ρε Μητσο; πουλημα ολα ρεεεεε

      Διαγραφή
  3. Καλα κανουν και παιρνουν 3.000€,ας τα παιρνετε και εσεις αν μπορουσατε! Καθηστε τωρα και κλαψτε την μοιρα σας. Και κατηγοριστε τον καθε δημοσιο υπαλληλο που νομιζετε πως αυτος φταιει για την καταντια της χωρας,ξεχνοντας ομως αυτους που πατε και ψηφηζετε καθε 4 χρονια σαν καλα προβατακια που ειστε! Και για την ιστορια δεν ειμαι δημοσιος υπαλληλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News