Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Πρόγραμμα Κατάρτισης για 7.000 ανέργους στον Αγροτικό Τομέα

Οι δυνητικοί δικαιούχοι των πράξεων θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις

Μέσα στην χρονιά θα ξεκινήσει πρόγραμμα κατάρτισης για 7000 ανέργους στον Αγροτικο Τομεα για την ενασχόληση τους στον Τομέα αυτό.

Στο πλαίσιο της υλοποιησης του παραπάνω προγράμματος ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, κ. Γεώργιος Γιαννούσης καλεί φορείς ή ενώσεις ή συμπράξεις φορέων του δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ, εκπαιδευτικά ιδρύματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις καθώς και νομικά πρόσωπα δημοσίου και...

...ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως νομικά πρόσωπα κλαδικών φορέων, τα οποία με τη δράση τους προάγουν το δημόσιο συμφέρον και σύμφωνα με το καταστατικό τους εξυπηρετούν κοινωφελείς σκοπούς και πιο συγκεκριμένα έχουν ως σκοπό το σχεδιασμό ή/και την οργάνωση ή/και υλοποίηση δράσεων κατάρτισης, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στον αγροτικό τομέα ανέργων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, καθώς και τη δυνατότητα εκτέλεσης των δράσεων αυτών με ίδια μέσα, ως δυνητικούς δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων», σε 8 από τις Περιφέρειες αρμοδιότητάς του (Α. Μακεδονία – Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά, υτ. Ελλάδα, Πελοπόννησος, Β. Αιγαίο, Κρήτη).

Ο συνολικός Προϋπολογισμός της πρόσκλησης είναι €20.000.000 δημόσια δαπάνη και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό δημόσιο.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι των πράξεων θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

- Να αποδεικνύουν ή/ και εξασφαλίζουν την απαραίτητη υποδομή για την υλοποίηση του έργου της πρόσκλησης και με σκοπό την επίτευξη της παρέμβασης.

- Να διαθέτουν βεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας δικαιούχου ΕΣΠΑ τύπου Β ή και Γ ή πιστοποιητικό με βάση το πρότυπο ΕΛΟΤ. Στην περίπτωση ένωσης ή συμπράξεως φορέων η βεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας αρκεί στο πρόσωπο εκείνου του φορέα που θα έχει κατά τους επί μέρους όρους της μεταξύ τους συμφωνίας την ευθύνη υλοποίησης των προγραμμάτων κατάρτισης. Στην περίπτωση που οι ενώσεις ή συμπράξεις φορέων επιλέξουν τη δημιουργία ανεξάρτητου νομικού προσώπου η απαίτηση διαχειριστικής επάρκειας θα πρέπει να πληρούται στο πρόσωπο αυτό.

- Να εξασφαλίζουν τη συνεργασία κλαδικών, επαγγελματικών και άλλων φορέων του πρωτογενούς τομέα και να διαθέτουν εμπειρία σε θέματα σχετικά με τις δράσεις και την ομάδα ωφελουμένων της παρούσας πρόσκλησης. Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση των επαγγελματικών δεξιοτήτων μέσω κατάρτισης 7000 ανέργων και 1500 αυτοαπασχολούμενων (μελών αγροτικών συνεταιρισμών) και υποαπασχολούμενων στον αγροτικό τομέα.

Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης θα ενταχθούν πράξεις, έως το ύψος της διαθέσιμης συνολικήςσυγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι δύνανται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως τις 15/02/2013. Προτάσεις οι οποίες θα υποβάλλονται εκτός των ανωτέρω προθεσμιών δεν θα γίνονται δεκτές.

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα είναι συγκριτική. Οι προτάσεις αξιολογούνται μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους. Με την ολοκλήρωση της συγκριτικής αξιολόγησης, οι προτάσεις κατατάσσονται σε φθίνουσα σειρά με βάση τη βαθμολογία τους.

Οι προτάσεις υποβάλλονται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στη Gιαχειριστική Αρχή του ΕΠ «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» EYΣ/Μονάδα Α’, στη διεύθυνση Νίκης 10, 105 63, Σύνταγμα, 6ος όροφος, τις ώρες 09.00- 14.00 όλες τις εργάσιμες ημέρες.

Οι προτάσεις είναι δυνατόν να υποβληθούν και ταχυδρομικώς επί αποδείξει με ημερομηνία υποβολής την ημερομηνία αποστολής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές οδηγίες υποβολής των αιτήσεων, τη διαδικασία επιλογής, τα κριτήρια αξιολόγησης και ένταξης πράξεων και τις υποχρεώσεις των δικαιούχων στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.epeaa.gr και www.espa.gr .

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των Τ ΠΠ και άλλες διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Ι. Λυπιρίδη (τηλ.: 2103742050, email: i.lipiridis@mnec).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News