Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

"Κλείδωσε" η ημερομηνία για το 7ο Καρατζοβίτικο Καρναβάλι

Δείτε φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η πρώτη συνάντηση για το 7ο Καρατζοβίτικο Καρναβάλι. 


Εκεί βρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, καθώς επίσης και απλοί πολίτες.



Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης ανέφερε ότι το καρναβάλι έγινε θεσμός και θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός για την επιτυχία της διοργάνωσης. Επίσης τόνισε ότι τα έξοδα καλύφθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από χορηγίες και αυτό πρέπει να γίνει και φέτος, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης. 



Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Χρήστου ζήτησε από όλους να συμμετέχουν και να βοηθήσουν για να πάνε όλα καλά, ενώ η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ κ. Αθηνά Δούκα ανέφετε ότι θα πρέπει να συσταθεί μια ομάδα εθελοντών που θα βοηθήσει στην όλη διοργάνωση. 



Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Καραμαριάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάκης Δεμερτζίδης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αριδαίας κ. Σόλων Ελπασίδης, ο οποίος δεσμεύτηκε να βοηθήσει. 



Ως ημερομηνία διοργάνωσης της καρναβαλικής παρέλασης ορίστηκε η 17 Μαρτίου 2013, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί το έθιμο της "Δίκης του Καδή" στην Πολυκάρπη και της "Τζαμάλας" στον Πρόδρομο. 



Πάντως ο Δήμαρχος ερωτήθηκε σχετικά με την αμφίεση που θα επιλέξει την ημέρα της παρέλασης και απάντησε με χιούμορ ότι θα ντυθεί... Δήμαρχος! 



Λίγα λόγια για τα έθιμα: 

Η ομάδα φίλων του Καρναβαλιού Πολυκάρπης διοργανώνει για άλλη μια χρονιά ένα έθιμο που ξεκίνησε πριν πάρα πολλά χρόνια. Πρόκειται για την αναπαράσταση της Δίκης του Καδή. Το έθιμο περιλαμβάνει χορό, τραγούδι και αναπαράσταση της δύσκολης καθημερινότητας που ζούμε με μπόλικες δόσεις χιούμορ.




Το άλλο έθιμο φέρει την ονομασία "Τζαμάλα ή Γκαμήλα" και κατά την παράστασή του, παρουσιάζει μια καμήλα που την περιφέρει πλήθος καρναβαλιστών με πειράγματα, περιπαίγματα ή παινέματα κι αυτή υπομένει, συνερίζεται, συμβιώνει και διασκεδάζει μαζί τους ή αντιδρά και επαναστατεί ανάλογα με τη συμπεριφορά τους. Το δρώμενο με το συμβολικό του χαρακτήρα υπαινίσσεται συγκινητικά το οδυνηρό ταξίδι των προσφύγων για την αναζήτηση της νέας Εστίας, αλλά και το διαχρονικό και αιώνιο παιχνίδι της μοίρας του κάθε ανθρώπου στο προσωπικό ταξίδι της ζωής του.

1 σχόλιο:

  1. ...απάντησε με χιούμορ Δήμαρχος .
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    να είσαι καλά Δημήτρη , γελάσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News