Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Αρνάκι ψημένο στη λαδόκολα με νεαρές πατατούλες

Γράφει ο Θοδωρής Κυριακίδης


Υλικά:

1 αρνίσιο μπούτι περίπου 2κιλά 
Πατάτες μίνι 
150γρ ντομάτα κονκασε 
150γρ ελαιόλαδο 
3 σκελίδες σκόρδο 
1 κουταλιά της σούπας 
κόκκινο πιπέρι 
Λίγα φύλλα δάφνης 
Λίγος κόκκους μαύρο πιπέρι 
Αλάτι - Πιπέρι 
Θυμάρι φρέσκο 
50γρ βούτυρο

Εκτέλεση:

Αρνάκι ψητό

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο το κόκκινο πιπέρι, την ντομάτα, τις 2 σκελίδες σκόρδο και τα μυρωδικά μας. Αλατίζουμε το αρνίσιο μπούτι, το μαρινάρουμε με το μίγμα που ετοιμάσαμε και το τυλίγουμε σε μια λαδόκολλα και αμέσως σε αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι με λίγο νερό στο πάτο και ψήνουμε στους 140 βαθμούς για 3 ώρες περίπου.

Για τις πατάτες μας

Ζεματάμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό, τις κρυώνουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Σε ένα ζεστό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και περνάμε τις πατατούλες να ροδίσουν και στη συνέχεια τελειώνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο, μια σκελίδα σκόρδο και λίγα κλωνάρια από φρέσκο θυμάρι, αλατίζουμε και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News