Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Που εξαφανίστηκαν τα αδέσποτα ζώα της Αλμωπίας;

Το Aridaia News επικοινώνησε με τον φιλοζωικό σύλλογο

Πολλοί συμπολίτες μας επικοινώνησαν μαζί μας ρωτώντας μας για τα σκυλιά που φροντίζουν, τα οποία έχουν εξαφανιστεί τις τελευταίες μέρες.

Το Aridaia News επικοινώνησε με τον φιλοζωικό σύλλογο ο οποίος μας έστειλε την ακόλουθη απάντηση:

«Ο Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας “Η Ελπίδα”, με αφορμή την ανησυχία πολλών φιλόζωων συμπολιτών μας, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο Aridaia News, ρωτώντας για την τύχη και την υγεία συγκεκριμένων αδέσποτων ζώων, θα ήθελε να ενημερώσει τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας που περιποιούνται κάποιο αδέσποτο ζώο ότι:

Εδώ και λίγες εβδομάδες έχουν αποσυρθεί από τους δρόμους της Αριδαίας και άλλων περιοχών τα αδέσποτα σκυλιά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός του προληπτικού εμβολιασμού των ζώων κατά της λύσσας και στην άμεση κινητοποίηση του φιλοζωικού συλλόγου και του Δήμου.

Μετά από υποδείξεις του κτηνιάτρου μας, τα ζώα περισυλλέγησαν, εμβολιάστηκαν κατά της λύσσας και θα βρίσκονται συγκεντρωμένα σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε να βρίσκονται υπό την εποπτεία των αρμόδιων αρχών, με στόχο να μην κινδυνεύσει κανένα ζώο και κανένας άνθρωπος από την ύπουλη ασθένεια της λύσσας. Στη συνέχεια και μετά την πάροδο εικοσαημέρου, οι τετράποδοι φίλοι μας θα αφεθούν και πάλι ελεύθεροι.

Εάν ο Δήμος ξεκινήσει έγκαιρα και το πρόγραμμα στειρώσεων, τότε τα ζώα θα κρατηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα αφεθούν πλέον εμβολιασμένα και στειρωμένα.

Επίσης θέλουμε να τονίσουμε ότι στην περιοχή μας δεν υπάρχει κατάλληλο καταφύγιο αδέσποτων ζώων και άλλωστε ο νόμος είναι σαφής: δεν διατάσσει την ασυλοποίηση των ζώων, αλλά την επαναφορά τους στο οικείο τους περιβάλλον μετά τον εμβολιασμό τους και την στείρωσή τους.

Αν και από συγκεκριμένα κέντρα δόθηκε η λανθασμένη εντύπωση ότι τα ζώα «εξαφανίστηκαν» οριστικά, δυστυχώς γι’ αυτούς αυτό δεν ισχύει. Οι χώροι που κρατούνται αυτή την στιγμή τα ζώα είναι εντελώς ακατάλληλοι, δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις καταφυγίων, όμως στην ανάγκη τα ζώα να εμβολιαστούν κατά της λύσσας και να προστατευτούν όπως προαναφέρθηκε αυτά και οι άνθρωποι, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο γι αυτόν τον σκοπό. Γι αυτόν τον λόγο λοιπόν εάν ο οποιοσδήποτε, έχει την εντύπωση ότι τα ζώα αυτά περισυλλέγησαν για να «καθαρίσει» η πόλη και ότι θα μείνουν έγκλειστα σε εντελώς ακατάλληλους χώρους για όλη τους τη ζωή, πλανάται πλάνην οικτρά.

Καλό θα είναι να γίνουν στόχος των παραπόνων, εκείνοι που επιλέγουν την εύκολη λύση να παρατήσουν τα ζώα τους στους δρόμους, καθώς και οι αρχές που δεν εφαρμόζουν τους νόμους και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους μέσω αποτελεσματικών και ουσιαστικών μέτρων και όχι αυτοί που προσπαθούν καθημερινά για αυτές τις ψυχές. Καλό θα είναι να "χτυπήσουμε" την απαρχή του προβλήματος και όχι αυτούς που προσπαθούν εθελοντικά να βρουν μία λύση φιλική προς τα ζώα και τον άνθρωπο».

6 σχόλια:

  1. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΛΔ ΠΑΛΙ ΣΚΥΛΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ?ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ!!!ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν το εβαζες μεσα δεν θα ηταν απο εξω!!!!!

      Διαγραφή
    2. na ta valeis esy mesa..
      alla mipws exeis kleistei stin vilara sou kai den vlepeis ti ginetai aridaia? mipws?
      egw prosopika.. 5 adespota exw valei spiti mou kai ta exw megalwsei.. esy posa pou to paizeis kai filozoos?

      Διαγραφή
  2. συγχαρητηρια σε ολους τους εμπλεκομενους φορεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1.γιατί το οικείο περιβάλλον τους είναι η πολη και δεν είναι το βουνό και η ύπαιθρος? ποιός το κρίνει αυτό?ας τα αφήσουμε ελεύθερα στη φύση.οχι στα σοκακια της πολης.
    2.επειδή ο ιδιοκτήτης σκύλου (βαση νόμου) έχει τεραστιες ευθυνες (πρεπει να το ταιζει αυτός, να το καθαριζει ,και να μαζευει τα περιτωματα αν αυτα γίνονται δημοσίως) γι αυτό το λόγο βρέθηκε το τρυκ:αφήστε τα δίπλα μας και ελεύθερα.Δηλαδή και δικά μας ειναι (λένε οι φιλόζωοι) και μην τα πειράζετε.
    Εκεί που δεν είχαμε αντικείμενο και χόμπυ, θα μας κάνουν οι φιλόζωοι να τους παρατηρούμε, να δούμε πως ζούνε,ποιά είναι τα κίνητρα γι αυτό τον παράξενο τρόπο σκέψης.Γιατι φιλόζωοι είμαστε όλοι,αλλά κάτι άλλο υπάρχει πίσω απ την πρεμούρα κάποιων .Αντιοχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποτε γελούσαμε με τον ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ με την υποχρέωση του κάθε ιδιοκτήτη να εχη ταυτότητα να εμβολιαζη και να στειρωνι το κατοικίδιο του αν χρειάζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News