Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Κατασχέσεις Ι.Χ. σε όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας

Ο κ. Στουρνάρας έχει ζητήσει να σταλούν άμεσα τα στοιχεία στις Εφορίες προκειμένου να ληφθούν μέτρα διοικητικού χαρακτήρα

Την πλήρη και απόλυτη εφαρμογή του νέου νόμου προκρίνει ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας που βλέπει πλέον υστέρηση εσόδων και στο ποσό που είχε προβλεφθεί να εισπραχθεί από τα τέλη κυκλοφορίας.

Με εντολή του κ. Γιάννη Στουρνάρα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ξεκινήσει από το πρωί το έργο της διασταύρωσης στοιχείων, προκειμένου να διακριβωθεί ποιοι δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας.

Η υστέρηση εσόδων, σε όλα τα επίπεδα. έχει δημιουργήσει κλίμα πανικού στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο κ. Στουρνάρας έχει ζητήσει να σταλούν άμεσα τα στοιχεία στις Εφορίες προκειμένου να ληφθούν μέτρα διοικητικού χαρακτήρα.

Αρχικά, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας θα λαμβάνουν έγγραφη προειδοποίηση από τις ΔΟΥ και αν δεν συμμορφωθούν θα ακολουθούν διαδικασίες-εξπρές για την κατάσχεση του αυτοκινήτου.

Ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε επίσης από τον κ. Δένδια να ξεκινήσουν και εκτεταμένοι έλεγχοι από την Αστυνομία στους δρόμους.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, θα αφαιρείται η άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα.

Τα ακραία αυτά μέτρα αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλες αντιδράσεις αλλά παράλληλα δείχνουν και την ανησυχία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για μία ενδεχόμενη και γενικευμένη στάση πληρωμών από τους πολίτες.

---
Πηγή: newsbomb.gr

4 σχόλια:

  1. Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εχω ξανακουσει και ξαναδει χειροτερο κοινωνικο κρατος απο την Ελλαδα μας,δυστυχος! Κανουν το παν,για να μας παρουν και την τελευταια δεκαρα! Ηδη πετυχαν τον σκοπο τους,το 90% των ελληνικων καταθεσεων δεν ξεπερνα τις 2.000€! Εχουμε ενα προβλημα για καθε λυση........σακατεψαν την αγορα ακινητων,τα εκανα ολα στα υψη,για να μην μπορεις να κρατησεις το σπιτι σου και να το πουλησεις,μιας και το ονειρο των γερμανων ειναι λεει να αποκτησουν ενα σπιτι στην ελλαδα! Αληθεια,ποσοι απο εσας ξερετε οτι μας πηραν 27 τοννους χρυσου απο την τραπεζα της Ελλαδος ως εγγυηση σε περιπτωση που αποτυχει καθε μνημονιο; Μας θελουν στην ευρωπη,αλλα με μισθο αλβανιας,και φορολογια ελβετιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσυ που δεν εισαι βλημα,κατσε στο καναπε σου και ζησε την ελευθερια που νομιζεις πως εχεις,παλικαραγκιοζη! Αν σου ελεγαν πριν 5 χρονια πως θα φταναμε σε αυτη την κατασταση θα το πιστευες; Κατσε και γινε θεατης σε καταστασεις που θα νομιζεις βγηκαν απο ταινια! Αλλα μαλλον κανα βολεμενο και κακομαθημενο θα εισαι,για αυτο δεν σε αγγιζουν ολα αυτα που εγραψε ο αλλος πιο πανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News