Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Μπιφτέκια με κρέας αλόγου στην Ελληνική αγορά; - Τι απαντά ο ΕΦΕΤ

Ενημέρωση σχετικά με παρουσία DNA αλόγου σε μοσχαρίσια μπιφτέκια (beefburgers) στην αγορά της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό σχετικά με την υπόθεση που προέκυψε ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Ιρλανδικής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSAI) και αφορά στην παρουσία DNA αλόγου σε μοσχαρίσια μπιφτέκια (beef burgers).

Στις 15.01.2013 η Ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSAI) δημοσίευσε τα ευρήματα ελέγχων σύμφωνα με τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη DNA αλόγου σε μοσχαρίσια μπιφτέκια (beef burgers) που είχαν παραχθεί από τις επιχειρήσεις Silvercrest Foods και Liffey Meats Ltd στην Ιρλανδία και Anglo Beef Processors t/a Dalepak Foods Hambleton DC στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα παραπάνω προϊόντα είχαν διακινηθεί σε Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο από τις αλυσίδες λιανικής Tesco, Lidl, Aldi, Dunnes Stores και Iceland.

Ο ΕΦΕΤ άμεσα επικοινώνησε με τις αντίστοιχες αρχές της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες ανέφεραν ότι τα εν λόγω προϊόντα δεν έχουν διακινηθεί στην Ελληνική αγορά, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα μέχρι σήμερα στοιχεία σχετικής διερεύνησης από τον ΕΦΕΤ.

Ο ΕΦΕΤ παρακολουθεί το θέμα και ευρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αντίστοιχες αρμόδιες Αρχές.

Περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ www.efet.gr.

2 σχόλια:

  1. ΤΡΕΞΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΨΩΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ LIDL ΕΞΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψωνιστε απο ξενες εταιριες ΜΟΣΧΟΙ, αφηστε τα χρηματα στα αφεντικα σας ΜΟΣΧΟΙ, τρεχετε σαν χαζοι στα κολομαγαζα να πιασετε τον παπα απ τ αρ...α.Γεμιστε τα καροτσια με σαβουρες Γερμανικες, ολλανδικες.Εκατομυρια φευγουν καθε μερα απ την χωρα....ξυπνηστε ρεεεεεεεε....σε λιγα χρονια θα ζητιανευετε εξω απ αυτα τα μαγαζια γιατι δεν αφηνετε ευρω στον τοπο σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News